KSÜ’de lenfödem sempozyumu

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde (KSÜ) alanında önemli isimlerin katılımıyla, ‘Lenfödem Sempozyu’ gerçekleştirildi.

KSÜ’de lenfödem sempozyumu

KSÜ’de lenfödem sempozyumu

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde (KSÜ) alanında önemli isimlerin katılımıyla, ‘Lenfödem Sempozyu’ gerçekleştirildi.

25 Ekim 2021 Pazartesi 09:00

KSÜ Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Anadolu Lenfödem Derneği işbirliğinde ‘Lenfödem Sempozyumu’ ve üst ‘Ekstremite Lenfödem Rehabilitasyonu Kursu’ düzenlendi.

KSÜ ev sahipliğinde Türkiye’nin dört bir yanından gelen akademisyenler ve sağlık profesyonellerinin konuşmacı olarak katıldığı KSÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen sempozyumun açılış konuşmasını üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can yaptı.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesine ilişkin güncel bilgileri katılımcılarla paylaşan Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, 29 yıllık köklü bir üniversite olduklarına değinerek, “7 kampüsü,12 fakülte, 3 yüksekokul, 8 meslek yüksekokulu, 25 araştırma ve uygulama merkezi,35 bin öğrencisi ve 1400 akademisyenimiz ile her geçen gün büyüyen ve gelişen bir üniversiteyiz. İçinde bulunduğumuz pandemi döneminde bile bilimsel, kültürel ve sanatsal çalışmalara devam ettik.” ifadelerini kullandı.

Tüm akademisyenlerimize bu katkılarından dolayı teşekkür ediyorum, diyen Rektör Can, “Ülkemizin Dört Bir Yanından Gelen Hocalarımız kendi branşlarında Lenfödem hastalığını anlatacaklar. Anadolu Derneği kurucusu ve Lenfödem ile ilgilenen farklı branşta hekimlerimiz, fizik tedavi ve rehabilitasyon, onkoloji, dermototoloji ve kalp damar cerrahisi uzmanları, tıp fakültesi öğrencileri, hemşire ve fizyoterapistlerimiz buradalar. Bu duygu ve düşüncelerle güzel şehrimiz Kahramanmaraş’ımıza hoş geldiniz diyor, verimli bir sempozyum olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Anadolu Lenfödem Derneği Başkanı Prof. Dr. Pınar Borman, KSÜ Fiziksel Tıp Ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ejder Berk ve İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Raikan Büyükavcı başkanlığında sempozyumun ilk oturumuna geçildi.

Akabinde başkanlıklarını Prof. Dr. Figen Ayhan, Prof. Dr. Ali gür, Prof. Dr. Deniz Tuncel’in yaptığı oturumda, Doç. Dr. Tuba Tülay Koca, Doç. Dr. Seçil Vural, Uzm. Dr. Ayşegül Yaman birer konuşma yaptı.

Prof. Dr. Meltem Dalyan, Doç. Dr. Mehmet Kirişci, Prof. Dr. Perihan Öztürk’ün başkanlığını yaptığı oturumda ise, Prof. Dr. Figen Ayhan, Prof. Dr. Evrim Coşkun Çelik, Prof. Dr. Pınar Borman, farklı bölgelerde lenfödem konulu sunum yaptılar.

Prof. Dr. Sibel Ünsal Delialioğlu, Doç. Dr. Burhan Fatih Koçyiğit ve Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Göğremiş’in başkanlığını yaptığı son oturumda, Prof. Dr. Evrim Coşkun Çelik, Prof. Dr. Pınar Borman, Prof. Dr. Figen Ayhan, Prof. Dr. Meltem Dalyan, Prof. Dr. Burcu Duyur Çakıt, Uzm. Dr. Ayşegül Yaman’ın konuşmacı olarak yer aldı.

3 oturum üzerinden düzenlenen sempozyumda, ‘Lenfödemde ayırıcı tanı ve tedavi yöntemi’, ‘kompleks dekkonjestif tedavi’, ‘farklı bölgelerde lenfödem’, ‘üst ekstremite lenfödeminde kompleks dekonjestif terapi’, ‘lenfödeme karşı korunma ile tanı ve tedavi basamakları’ ele alındı.

Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon, Plastik Cerrahi, Genel Cerrahi ve Kalp Damar Cerrahisi hocaları, uzman ve asistanlar, Tıp Fakültesi öğrencileri, fizyoterapist, hemşirelik bölümlerinin hocaları ve bu bölümleri bitirmiş veya okuyan öğrenciler etkinliğe katıldı.

Sempozyum ‘Uygulamalı Üst Ekstremite Lenfödem Tedavisi Kursu’ ile son buldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326