Ağdağ: “Saadet partisi ittifak içerisinde yer almayacak”

Kahramanmaraş Saadet Partisi İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısına katılan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Atik Ağdağ gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Ağdağ: “Saadet partisi ittifak içerisinde yer almayacak”

Ağdağ: “Saadet partisi ittifak içerisinde yer almayacak”

Kahramanmaraş Saadet Partisi İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısına katılan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Atik Ağdağ gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

01 Mart 2018 Perşembe 18:06

Saadet Partisi’nin herhangi bir ittifak girişiminde bulunmadığının altını çizen Ağdağ, ‘Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu Saadet Partisi tek başına aday gösterecektir söylemi herhangi bir ittifakta bulunmayacağımızın en büyük kanıtıdır.’ dedi.

28 Şubat sürecine de değinen Genel Başkan Yardımcısı Ağdağ, 28 Şubat sürecinin Merhum Genel Başkan Necmettin Erbakan Hoca’nın siyasi zekası sayesinde en ufak zarar ile atlatıldığını belirtti.

Başkan Yardımcısı Ağdağ, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

“Saadet Partisi olarak Şubat ayının son haftasını ‘Bilge Lider Necmettin Erbakan haftası’ etkinlikleri kapsamında Necmettin Erbakan hocamızı anarak geçiriyoruz. Bu yıl ki sloganımız Ahlak Adalet ve Barış oldu. zira bugün ülkemizi ve Bölgemizin en temel ihtiyacı ‘Ahlak, Adalet ve Barış’ olduğu apaçık bir durumdur. Hocamızın hayatı boyunca bu konularda yapmış olduğu çalışmalara dikkat çekmek için böyle bir sloganı ön plana taşımış olduk. Milli görüş Lideri Erbakan Hocamıza Cenab-ı Hak’tan rahmet diliyoruz. Türkiye’miz badireli bir süreçten geçiyoruz. Bu süreçte elbette ki yüreğimizi yakan Şehit haberlerimizi alıyoruz. Şehitlerimize Cenab-ı Hak’tan Allah’tan Rahmet diliyor ve Büyük Birlik Partisinin eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’na da Yüce Allah’tan rahmet diliyorum.”

ŞEKER FABRİKALARININ ÖZELLEŞTİRİLMESİNE KARŞIYIZ

Son günlerde Türkiye gündemini meşgul eden Şeker Fabrikalarının özelleştirilmesinin karşısında olduklarını belirten Ağdağ, Bu özelleştirmelerin ülkeye katkı sağlayamayacağının altını çizerek, Hükümetin bu yanlıştan bir an önce döneceği temennisi taşıdıklarını ifade etti.

Ağdağ:

“Hem Elbistan ve Kahramanmaraş’ta ve Türkiye’de bulunan Şeker Fabrikalarının özelleştirmelerin çok doğru olmadığına inanıyoruz. Biz Özelleştirmenin karşıtı değiliz, bir ülkede Tarımı kalkındırma arzusunu ortaya koyan iktidarın, Tarım ve Sanayinin bir araya geldiği en önemli sektör olan Şeker Fabrikalarının özelleştirilmesini anlamlı bulmuyoruz ve karşısında duruyoruz. Hükümetin böyle bir yanlış adımdan bir an önce döneceğine dair kanaatimiz var. Bu fabrikalar özelleştirildiğinde Türkiye’ye herhangi bir ekonomi anlamında katkı sağlanmayacaktır. Bu hatadan bir an önce dönülür düşüncesindeyiz.” Dedi.

28 ŞUBAT’IN EN BÜYÜK MAĞDURU ERBAKAN HOCAMIZDIR

28 Şubat sürecinin en büyük mağdurunun Necmettin Erbakan Hoca olduğunu belirten Genel Başkan Yardımcısı Ağdağ, 28 Şubat Sürecinin Necmettin Erbakan’ın siyasi zekası ile en az zarar ile atlatıldığını söyledi.

“28 Şubat süreci hepimizin malumu olduğu şekilde dönemin Başbakanı Erbakan Hocamıza karşı yapılmıştır. Erbakan Hocamız o zamanki yürüttüğü siyasi zeka ile 28 Şubat’ı Millete bedel ödetmeden sadece kendisi bedel ödeyerek atlatılmasını sağladı. 28 Şubat döneminde Abd büyükelçiliğine gelen hükümetin yıkılması talepleri raporlu halde kanıtlanmıştır. O zaman maalesef ki bu darbenin finansını sağlayan gruplar ve Medya, STK’larında içerisinde bulunduğu bir grup ülkemizi böyle bir sürece itmiştir. Bu süreci yaşatanların mutlaka hukuk zemininde hesap vermesi gerekiyor. Eğer düzgün bir hesaplaşma düşünülüyorsa o sürece destek veren 5’li çete grubuna müdahale edilmesi gerekiyor ama maalesef bir müdahale göremiyoruz. O dönemin gazetecileri yazarlarına da hala müdahale edilmemesini üzüntü ile karşılıyoruz.”

SAADET PARTİSİ TEK BAŞINA ADAY GÖSTERECEKTİR

“İttifak meselesi gelinen noktada ülke içerisinde bir kutuplaşmaya sebep olacaktır diye düşünen bir genel Başkanımız var. Önümüzdeki süreçteki en büyük tehlike ülke içerisinde kutuplaşmaya sebebiyet verecek ittifakların artarak devam etmesidir. Biz Saadet Partisi olarak herhangi bir siyasi parti ile ittifak kurmamız söz konusu değildir. Şu anda meclise gelen uyum yasaları torbası var. Uyum Yasaları konusunda Partimizin kanaatlerini bir rapor haline getirip kitap bastırdık. Siyasi Partilerin hepsini ziyaret ederek bizim uyum yasaları konusunda teklifimiz budur, Önümüzdeki süreçlerde bu ölçülere riayet edilmesi gerektiğini belirttik.

Ayrıca, seçimlerin vaktinde olacağını düşünecek olursak, İttifak meselesinin de bu kadar erken konuşulmasını uygun bulmuyoruz.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326