Ali Öztunç’tan Aksu Çayı tepkisi!

Millet İttifakı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, gazetecilerle düzenlediği basın toplantısında Çevre ve Şehircilik bakanlığının raporuna değindi.

Ali Öztunç’tan Aksu Çayı tepkisi!

Ali Öztunç’tan Aksu Çayı tepkisi!

Millet İttifakı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, gazetecilerle düzenlediği basın toplantısında Çevre ve Şehircilik bakanlığının raporuna değindi.

22 Şubat 2019 Cuma 13:38

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a Aksu Çayında çimme çağrısı yapan Öztunç; “Aksu çayı ile ilgili mücadelemi biliyorsunuz. Türkiye Büyük Millet Meclisinde Aksu çayının temiz olmadığı yönünde, temizlenmesi yönünde önerge verdimi, mecliste konuşma yaptım. Aksu çayı ile ilgili sayın bakanlıktan Aksu Çayı’nın temiz olduğu yönünde bir açıklama var. Öncelikle herkes biliyor ki Aksu Çayı temiz değil. Herkes biliyor ki Aksu Çayı kirli. Bakanlık nasıl Aksu Çayını temiz diye gösteriyor? Hayret ediyorum ben. Sayın bakan bir çağırım var; ‘sayın bakanım eğer teşrif ederseniz buyurun gelin Kahramanmaraş’a, siz kabul ederseniz bende sizinle birlikte gelin Aksu Çayında birlikte çimelim.   Eğer ‘yok çimemem’ derse yüzeriz, ona da yok derse, bir yudum su içelim. Aksu çayı temiz değil sayın bakanım. Sizi kandırıyorlar, size aksu çayı temizdir diye kim söylüyorsa yalan söylüyordur.” diye konuştu.

Ali Öztunç’un açıklamalarından bazı başlıklar;

 “KAHRAMANMARAŞ’TA PATATES ÜRETMEK YASAKLANDI”

“Patates üretimi Kahramanmaraş’ta yasaklanmış, tuhaf yani. Kahramanmaraş’tan ne istiyorsunuz? Patates üretimi niye yasaklanır, kimleri zengin etmek istiyorsunuz? Ne üretecek bu insanlar? Patates ekmek, soğan ekmek yasak, domates almış başını gitmiş, biberin kilosu belli, ne yiyecek bu millet? Patates üretimini Kahramanmaraş’ta yasaklamak Adalet ve Kalkınma Partisinin Kahramanmaraş’a bakışını bir kez daha ortaya çıkartmıştır. Bunlar Kahramanmaraş’a kötü bakıyorlar. Yakında kuru soğanı bile bulamaz hale geleceğiz artık."

“EY SEÇİM NELERE KADİRSİN”

“Biz Kahramanmaraş’ın hakkını mecliste savunurken sizler piyasada yoktunuz. Şimdi 6 milletvekili arkadaşım Kahramanmaraş’talar, harıl harıl çalışıyorlar. Ey seçim nelere kadirsin. Ey sandık nelere kadirsin. Kahramanmaraşlı hemşerilerimizin bunu iyi değerlendirmesini istiyorum. Oy zamanı gelir AKP’liler, oydan sonra vınnn. Ara ki bulasın, telefon numaraları değişir, vatandaş isteğini söylediğinde ‘ben senin emir erin miyim?’ derler. Ama seçim zamanı hepsi ortalıkta öyle şirinler, öyle kibarlar ki sormayın gitsin. İnşallah seçimden sonrada yine çalışmaya devam ederler benim gibi.”

‘BAŞIN DÜŞERSE DARA ALİ ÖZTUNÇ’U ARA’ DERLER

“Ben memleketim için çırpınıyorum. Hemşerilerimde benim bu çabamı görüyorlar. Kimi beğenir kimi beğenmez ama herkesin takdir ettiği bir şey var; ‘Ali Öztunç çalışkan adam, bir sorunumuz olursa Ali Öztunç’a ulaşabiliriz, başın düşerse dara Ali Öztunç’u ara’ derler.”

“BİR ‘BAŞI KEL’ DEMEDİKLERİ KALMIŞTI”

“Hemşerilerimin beni sevmesi arttıkça kıskanıyorlar. Kıskananlar çatlasın. İftiralar atıyorlar, bir ‘başı kel’ demedikleri kalmıştı. Onu da demeye başladılar. Seçim  bu gelir geçer. Kapıları kapatmamak lazım. Korkmayın bu kadar, demokrasi bu, kazanmakta var, kaybetmekte var. Yapmayın bunu, kul hakkı yiyorsunuz. Bunun yapanlara hakkımı helal etmiyorum. Halkımız kimin ne mal olduğunu biliyor. Ben ağaların, beylerin adamı değilim. Kimsenin atamasıyla burada milletvekili olmadım, belediye başkan adayı olmadım. Beni halkım seçti. İnşallah belediye başkanı olduğumda da burayı ben yöneteceğim. Beni atayanlar yönetmeyecek.”    

“HAKSIZLIK DEĞİL Mİ? ESKİ BELEDİYE BAŞKANLARINA”

“Belediyecilik gönül işi. Bugüne kadar bu belediyeyi yöneten gönülsüz mü yaptı? Haksızlık değil mi bu? Eski belediye başkanlarına. Mustafa Poyraz’a haksızlık yapmıyor musunuz? Ali Sezal abimize, Fatih Mehmet Erkoç’a haksızlık yapıyor musunuz? Gönülsüz müydü onlar? Şimdiki gelen mi gönüllü yapacak? Bende belediyecilik yürek işi diyorum. O yürekte bende var, sizde yok.”

“AYNI LAFI 2015’TEDE YAPMIŞ, AYIPTIR, KANDIRMAYIN MİLLETİ”

“Sayın Mahir Ünal bey demiş ki ‘2023 yılında Kahramanmaraş örnek bir şehir olacak.’ Araştırdım, baktım, aynı lafı 2015’tede yapmış. O dönemde demiş ki; ‘2019 yılında Kahramanmaraş bu bölgenin en örnek kenti olacak’ demiş. 2019 için olmadı, yapamadınız, şimdi de 2023’te diyor. Ayıptır, kandırmayın milleti. Bunlar iş yapmazlar. Çünkü bunlar Kahramanmaraş’ı çantada keklik görüyorlar. Ben çalışmaya devam edeceğim. Birileri de FETÖ örgütünün yöntemlerini kullanmaya devam etsin.”

“HAYRETTİN BEYE YARDIMCI OLACAĞIM”

“Sayın Güngör’e bir çağrıda bulunuyorum. İki aday olarak siz ve ben çıkalım medyanın karşısına, sadece Kahramanmaraş’ı konuşalım. Nerde ne eksik varsa mahalle, mahalle belirleyelim. İyi niyetle söylüyorum bunu. Seçilirsem hizmet edeceğim, seçilemezsem şehrime yine milletvekili olarak hizmet edeceğim, Hayrettin beye yardımcı olacağım. Kötü bir niyetim. Medya önüne çıkmak istemezse de ikimiz baş başa konuşalım. Projelerimden vereyim.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326