Biz Soruşturma Değil İcraat İstiyoruz

İyi Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Ahmet Çabukel, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine bağlı Hayvan Barınağına giderek, gece sokaktan toplanan hayvanların akıbetini sordu. Hayvanların Sesi Derneği Yöneticileri ile birlikte Hayvan barınağını ziyaret eden Çabukel, gördüğü manzara karşısında duygularına hakim olamadığını söyledi.

Biz Soruşturma Değil İcraat İstiyoruz

Biz Soruşturma Değil İcraat İstiyoruz

İyi Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Ahmet Çabukel, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine bağlı Hayvan Barınağına giderek, gece sokaktan toplanan hayvanların akıbetini sordu. Hayvanların Sesi Derneği Yöneticileri ile birlikte Hayvan barınağını ziyaret eden Çabukel, gördüğü manzara karşısında duygularına hakim olamadığını söyledi.

15 Ağustos 2020 Cumartesi 17:42

Yaklaşık 1 yıldır sorunlar bir türlü çözüme kavuşturulmayan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine ait Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi bu kez İyi Parti ve Hayvanların Sesi Derneğinin serzenişiyle Türkiye’de sosyal medyanın gündemine oturdu.

KÖPEĞE ŞİDDET UYGULANIR MI?

Birçok haber kanalının bültenlerine konu olan olayla ilgili bir açıklama yapan İyi Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Ahmet Çabukel, geçtiğimiz haftalarda Elbistan’dan getirilerek barınağa teslim edilen sağlam sokak köpeğinin, öldüğü haberini alan bir hayvanseverin köpeğin ölüsünü alarak Adana’da yaptırdığı otopside büyük şaşkınlık yaşadığını belirtti. Başkan Çabukel, köpeğin yapılan otopsisinde köpeğin şiddete maruz kaldığını belirtti. Bunun hesabını ise kimin vereceğini sordu.

LÜTFEN DAHA VİCDANLI OLSUNLAR

Buradaki olayın siyasetle hiçbir ilgisinin olmadığını sadece vicdani bir konu olduğuna da vurgu yapan İyi Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Ahmet Çabukel, Büyükşehir Belediyesine bağlı Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezinin işini usulüne uygun olarak yapmasını istedi. İşlerini yaparken de onların da bir canlı olduğunu unutmamalarını temenni ederek sokak hayvanlarına daha vicdanlı davranmalarını istedi.

BİR YILDIR BARINAK GÜNDEMDEN DÜŞMÜYOR

Barınaktaki olumsuzlukların geçen yıl başladığını, bir yıldır düzenlenmeyi beklerken, 5-6 aydır ise yapılanların tahammül sınırını açtığını da hatırlatan Başkan Çabukel; “geçen yıldan beri ilimizin çeşitli noktalarında sokak hayvanları tedavi ve rehabilitasyon için toplanarak barınağa getirildi. Bugün gittiğiniz zaman o hayvanlardan eser yok, bu hayvanlar nerede. Buraya tedavi için mi geliyorlar, ölmeye mi geliyorlar. Biri bunun cevabını çıkıp vermeli.” Dedi.

TOPLANAN SOKAK HAYVANLARI BARINAKTA YOK, PEKİ NEREDE?

Şehirden toplanan sokak köpeklerinin akıbetini sormak için gelen hayvanseverlere de ‘bir köpeğin peşine mi düştünüz’ şeklinde saçma sapan cevaplar verildiğine de dikkat çeken Çabukel; “Görgü tanıkları ve şahitleri ile gerçekler ortadadır. Son 5-6 aydır dediğimiz olaylara gelirsek, birçok besleme noktasında bulunan sokak canları günden güne eksilerek kaybolmaya başlamıştı. Özellikle beslenme noktalarında fotoğrafları ile mevcut bulunan birçok sokak canı kayıptır ve şehrin birçok noktasında hiç bir sokak canı kalmamıştır. Bu sokak hayvanları nerede, bunun vebalini kimse veremez” diye konuştu

SOKAK HAYVANLARININ AKIBETİNİ MERAK EDİYORUZ

Bu işe gönül veren hayvanseverlerin, kaybolan sokak hayvanlarının izlerine ne barınakta ne de şehrin başka noktalarında rastlamadıklarına vurgu yapan İyi Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Ahmet Çabukel; “Köpeklerin özellikle geceleri toplandığını, birçok yerden görgü tanıklarından ihbarlarını aldık. Toplanan bu hayvanlara barınak aracıyla toplanmasına rağmen barınakta hiçbir şekilde rastlanılmamıştır. Akıbetleri konusunda çok ciddi endişe etmekteyiz.

OTOPSİ SONUCUNDA KÖPEKTE DARP İZİNE RASTLANDI

Kaybolan bir köpekle ilgili bilgi vereyim; 07/08/2020 tarihinde Elbistan'dan teslim edilen arka kalçasında fiziksel bir sorun olan sokak köpeği tedavi ve rehabilitasyon için barınağa teslim ediliyor. Teslim eden bu hayvanseverimiz köpeğin akıbetini sormak için gittiğinde üstü kapalı cevaplar veriliyor. Hayvanseverimiz ısrar edince köpeğin kokmuş bedeni teslim ediliyor. Arkadaşımız otopsi için Adana’ya götürüyor ve köpeğin şiddete maruz kaldığı raporu veriliyor. Tedavi için getirilen bir köpeğin sonu bu olmamalı diye düşünüyorum” dedi.

BİZ NE ZAMAN BU HALE GELDİK

Bunun bir katliam olduğunu da ifade eden Başkan Çabukel; “toplanan sokak hayvanlarının nerede olduğunu cevabını kimse veremiyor. Biz ne zaman bu hale geldik. Bakamayacaksanız neden barınak açıyorsunuz. Hemşerilerimiz sokaklarda bu hayvanlara daha iyi bakıyor. Burada yapılanlar bir zulümdür, katliamdır... Zulüm karşısında sessiz kalmamak adına sesimizi her yere duyurmaya çalışıyoruz, duyurmak için her şeyi yapacağız da... Vicdanını kaybetmemiş değerli insanlarımıza sesleniyoruz. Biz evimizde sıcak yatağımızda yatarken o hayvanlar hastalıktan, kötü bakım koşullarından ölüyor, daha da kötüsü açlıktan birbirini yiyor. Bunu hangi vicdan kabul edebilir.” İfadelerine yer verdi.

BAŞKAN GÜNGÖR’DEN İCRAAT BEKLİYORUZ

Yaptıkları ziyaretin Türkiye’de sosyal medyada büyük ilgi çektiğini ve ülke gündemine oturduğuna da vurgu yapan Çabukel, gelen tepkiler üzerine açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün soruşturma açacağı bilgisini aldıklarını dile getirerek; “biz başkan beyden soruşturma istemiyoruz, icraat istiyoruz. Geldiği günden beri yapılacak, edilecek, tutulacak. Ama bu insani olayda kesinlikle icraat istiyoruz. Bunun vebalinin altında kimse kalamaz” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326