Kaynak: “Suriyeliler giderse fabrikalar durur”

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, birkaç gündür öne çıkan Suriyeliler konusu hakkında açıklama yaptı. Kaynak, Kahramanmaraş’ta, Gaziantep’te, Adana’da ve Osmaniye’de Suriyelilerden başka düz işçilik yapan olmadığını söyleyerek: “Suriyeliler giderse fabrikalar durur” dedi.

Kaynak: “Suriyeliler giderse fabrikalar durur”

Kaynak: “Suriyeliler giderse fabrikalar durur”

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, birkaç gündür öne çıkan Suriyeliler konusu hakkında açıklama yaptı. Kaynak, Kahramanmaraş’ta, Gaziantep’te, Adana’da ve Osmaniye’de Suriyelilerden başka düz işçilik yapan olmadığını söyleyerek: “Suriyeliler giderse fabrikalar durur” dedi.

05 Temmuz 2017 Çarşamba 14:28

Hürriyet Gazetesinden Hande Fırat’a açıklamalarda bulunan Kaynak, halkın provokasyonlara gelmemesi gerektiğini söyledi. İnsanların aklındaki ‘Suriyeli gençler ülkelerine dönüp savaşsınlar’ fikri hakkında da açıklama yapan Kaynak, Suriyelilerin savaşamayacağını, savaşmaları için donatıma ihtiyaçları olduğunu kaydetti. Türkiye’nin tek başına bu Suriyelileri eğitemeyeceğine değinen Kaynak, son zamanlardaki toplumsal tepkilere dair de söylemlerde bulundu

HİÇ KİMSE KURALLARIMIZI ÇİĞNEYEMEZ

Son zamanlarda Suriyeliler konusunda halkta bir tepki oluşmaya başladığını kaydeden Kaynak, toplumun hassasiyeti göz önünde bulundurduklarını, Türkiye toplumunu örf, gelenek ve yasalarına aykırı hiçbir hareketin kabul edilemeyeceğini kaydetti.

Konu hakkında Türkiye halkına çağrıda bulunan Veysi Kaynak, Suriyeli mültecilerin Türkiye’de geçici olarak kaldığını, Türkiye halkının büyük fedakarlıklarla Suriyelileri misafir ettiklerinin unutulmaması gerektiğini belirtti.

Türkiye’de misafir edilen 3 milyon 50 bin Suriyeli arasında  suç işleyenlerin de olduğunu belirten Kaynak, Suriyeli mülteciler arasındaki suç işleyenlerin oranının, Türkiye vatandaşları arasındaki suç işleyenlerin oranından daha düşük olduğunu söyledi. Kaynak, Suriye’de oluşturulacak olan güvenli bölgeler ile birlikte mültecilerin kısım kısım ülkelerine döneceğini belirtti.

SURİYELİLER OLMAZSA FABRİKALARIMIZ DURUR

Suriyeliler konusunda halkı teskin etmeye yönelik açıklamalar yapan Veysi Kaynak, Suriyelilerin çoğunlukla işçi olduğunu, Suriyeliler haricinde Kahramanmaraş, Adana, Osmaniye ve Gaziantep’te düz işçi olarak çalışan kimselerin bulunmadığını dile getiren Kaynak, Suriyelilerin beşeri bir sermaye olduğunu, kıymetin bilinmesi gerektiğini söyledi. Düz işçilik konusunda Suriyelilerin fabrikalara destek verdiğini savunan Kaynak, ‘Suriyeliler olmazsa fabrikalarımız durur’ dedi.

YETERLİ DONANIM YOK SAVAŞAMAZLAR

Türkiye halkının Suriye’de bizim askerimizin şehit olması yerine Suriyelilerin gidip savaşması fikrine sahip olduğunu söyleyen Kaynak, bunun doğru ama yetersiz olduğunu söyledi. 20 ila 45 yaş arasındaki herkesin savaşabileceğini ancak Suriyelilerin bu konuda yeterli donanıma sahip olmadığını söyledi. Savaşçı olabilmeleri için Suriyelilerin donatılması gerektiğini söyleyen Kaynak, bunu Türkiye’nin yalnız bir şekilde yapmasının yanlış olduğunu ve mümkün olmadığını söyledi. Türkiye’nin Suriyeliler yalnızca insani noktada yardım ettiğini belirten Kaynak, Suriyeli mültecilerin arasında 1 milyon 200 bin tane yardıma ihtiyacı olan kadın olduğunu söyledi. Kaynak, bu insanların görmezden gelinemeyeceğinin altını çizdi.

POLİS’E BİLDİRİN

Konu hakkında Türkiye halkına çağrıda bulunan Kaynak, Türkiye’nin geleneklerine uygun davranmak gerektiğini belirtti. Bu olaylarda halkın kendi tepkilerini ortaya koymadan konuyu güvenlik güçlerine iletmesini isteyen Kaynak, Türkiye sınırlarında kimsenin suç işleme özgürlüğünün olmadığını söyledi. Kaynak suç işleyen kim olursa olsun yargılanması gerekir diye ekledi.

İNSANLARIMIZI KIŞKIRTIYORLAR

Bu konuda sosyal medyada yürütülen tepki operasyonlarının toplumsal kışkırtma olduğunu dile getiren Kaynak, bu provokasyonlara aldırış edilmemesi gerektiği çağrısı yaptı. Ankara Yenimahalle’de yaşanan olayda farklı sosyal medya hesaplarından çağrılar yapılmasının alenen provokasyon olduğunu söyleyen Kaynak, bu kışkırtmaların menşeinin yurtdışı olduğunu vurguladı.  

Son Güncelleme: 05.07.2017 23:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326