Kudüs’ten vazgeçmek lügatımızda yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kudüs onurumuz, izzetimizdir artık her Müslüman kul için başarıyla verilmesi gereken bir imtihandır” dedi ve ekledi: Kudüs’ü bir terör devletinin başkenti haline getirmeyi hiçbir inanç kabul etmez. Türk milleti olarak daha dünyaya son sözümüzü söylemedik.

Kudüs’ten vazgeçmek lügatımızda yok

Kudüs’ten vazgeçmek lügatımızda yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kudüs onurumuz, izzetimizdir artık her Müslüman kul için başarıyla verilmesi gereken bir imtihandır” dedi ve ekledi: Kudüs’ü bir terör devletinin başkenti haline getirmeyi hiçbir inanç kabul etmez. Türk milleti olarak daha dünyaya son sözümüzü söylemedik.

16 Aralık 2017 Cumartesi 11:18

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Üsküdar Ümraniye metro hattının açılışında halka hitap etti. Konuşmasının büyük bölümünü Kudüs'e ayıran Erdoğan özetle şunları söyledi:
 

KUDÜS'TE TAM ANLAMIYLA EDEPSİZLİK VAR

Bugün Kudüs'te bir taciz, zulüm, haksızlık, tam anlamıyla bir edepsizlik var. Onun için bugün her zamankinden daha çok kenetlenmeye ihtiyacımız var. Kudüs, Davut A.S'nin fethettiği, Hz. İsa'nın göğe, Hz. Muhammed'in (SAV) miraca yükseldiği yerdir. Kudüs'ü bir terör devletinin başkenti haline getirmeyi hiçbir inanç kabul etmez. Biz Kudüs'ü coğrafi sınırların çok ötesinde zihinlerimize kazıdık. Kudüs'e sahip çıkma sorumluluğuyla karşı karşıyayız. Müslümanlar olarak düştüğümüz yerden kalkacaksak bunu Kudüs'ten başlatmak zorundayız. Müslümanlar bu gaspa boyun eğmeyecektir. Bu konuda elde edeceğimiz başarı ise Müslümanlar için bir dönüm noktası olacaktır. Bunun için önce biz Türkiye ve Türk milleti olarak kendimizi toplayacağız. Sonra da tüm kardeşlerimizle toplanacağız. Birbirimizle kenetleneceğiz, Allah'ın izniyle zafere yürüyeceğiz.

YENİ BİR BOMBADIR

Mekke ve Medine'ye bir alternatif olmadığı gibi Kudüs'ün de alternatifi yoktur. Kudüs onurumuz, kırmızı çizgimizdir. Kudüs başarıyla verilmesi gereken imtihandır. Kudüs Türkiye'nin Filistin başkentidir. Kudüs şu anda işgal altındadır. Doğu Kudüs bizim başından beri ilan ettiğimiz Filistin başkentidir. ABD'nin Kudüs kararı Ortadoğu'ya atılmış yeni bir bombadır. Yeni bir törpüleme operasyonudur. Bizi kendi içimizde mezhepçilikle oyalayanlar üzerimize ölü toprağı atıyor. Kudüs'ümüze ve onun nezdinde hepimize göz dikenler adeta ellerinde morfin dolu şırıngalar peşimizde geziyorlar. Bir gün bakıyorsunuz Afganistan, bir gün Suriye, bir gün Filistin, bir gün Arakan, oluk oluk kan akıtılarak vücudumuzdan ayrılıyor.

BU VEBALİN ALTINDAN KALKAMAYIZ

Kudüs'ün feryadı bizi kendimize getirmiyorsa bundan sonra hiçbir şey bizi kendimize getirmeyecektir. Kudüs'te hiçbir şey değişmezse Müslümanlar olarak bu vebalin altından kalkamayız. Uyuyan bir millet olmadığımızı göstermek zorundayız. 15 Temmuz'da FETÖ'nün alçaklarına bu millet gerekli cevabı verdiyse şimdi de Kudüs için verir. İnsanlık bizden kınamaktan öte bir adım bekliyor.
 

YENİ OPERASYONLARIN HABERCİSİDİR

Son Kudüs kararı İslam dünyasına yönelik yeni operasyonların habercisidir. Müslümanlar hukuk içinde gereken tepkiyi göstermezse inanın bana devamı gelecektir.

SON SÖZÜ SÖYLEMEDİK
Cumhurbaşkanı Erdoğan dün akşam Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde Necip Fazıl Ödülleri 2017 programına da katıldı. Prof. Dr. Teoman Duralı'ya saygı ödülünü veren Erdoğan, özetle şunları söyledi:
Eğer bugün içeriden ve dışarıdan sürekli saldırılara maruz kalıyorsak, iftiralara uğruyorsak, davamıza ve onun uğruna adadığımız canımıza kast ediliyorsa, sebebi mücadeleden vaz geçmiyor oluşumuzdur.
Şayet tıpkı geçmişte yapıla geldiği gibi 'otur' denildiğinde otursak, 'sus' denildiğinde sussak, 'ver' denildiğinde versek, 'al' denildiğinde alsak, inanın bu saldırıların hiçbiriyle karşılaşmazdık.

Ama biz şu veya bu gücün ne dediğine değil, sadece ve sadece Allah'ın ne dediğine baktık, sadece ve sadece milletimizin ne dediğine baktık. Türk milleti olarak daha dünyaya son sözümüzü söylemedik.
Kudüs giderse Medine'yi koruyamayız. Medine giderse Mekke'yi koruyamayız. Mekke giderse Kabe'yi de kaybederiz. Milyarlarca Müslüman olarak da son sözümüz, henüz ağzımızdan çıkmadı. Kalple buğzetmekten dille itiraz etme seviyesine çıktık. İnşallah en kısa sürede haksızlıkları elle düzelteceğimiz günleri de göreceğiz.

BU REZİLLİK ASLA KABUL EDİLEMEZ
Konya'daki Kudüs Mitingi'ne telekonferansla katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyada hiçbir ülkenin uluslararası hukukun üstünde olmadığını belirterek, "Hem demokrasinin hamiliğini yapma iddiasında olacaksınız hem de keyfiniz istediği zaman hukuk, demokrasi ve hak namına ne varsa üzerinde tepineceksiniz. Bu rezillik asla kabul edilemez. Müslümanlar bu çifte standarda, bu adaletsizliğe, bu hak gaspına kesinlikle boyun eğmeyecektir. Türkiye olarak bu konuda üzerimize düşenleri sonuna kadar yapmakta kararlıyız. Tüm mekanizmaları kullanarak, hukuku çiğneyenlerin ipliğini pazara çıkaracağız. Önce Güvenlik Konseyi'nde, orada veto olursa BM Genel Kurulu'nda bu haksız ve hukuksuz kararın iptali için çalışacağız" dedi. Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

 

İSLAM ÜLKELERİ OLARAK FON KURUYORUZ

Filistin devletinin daha fazla ülke tarafından tanınması için girişimlere başlıyoruz. Şu an dünyanın 137 ülkesi Filistin devletini tanıyor. İnşallah bu sayı gayretlerimizle daha da artacaktır. İnanıyorum ki bu olanlar tüm insanlığın adalete, hukuka saygılı, başta Müslümanlar olmak üzere Hıristiyan dünyasıyla birlikte dayanışma içerisinde, ben bu adaletsizliği ortadan kaldıracağımıza inanıyorum. İslam ülkeleri olarak Filistinli ailelere sahip çıkmak için yeni fonlar kuruyoruz.1937'den bugüne dek Filistin topraklarının nasıl parça parça İsrail'e verildiğini çok açık ve net ben de yaptığım bütün sunumlarda ifşa ettim.

Son Güncelleme: 16.12.2017 11:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326