Mahir Ünal; “15 Temmuzu önümüzdeki yılarda daha iyi anlatılacak”  

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, memleketi Kahramanmaraş’ta katıldığı kitap fuarında önemli açıklamalarda bulundu.

Mahir Ünal; “15 Temmuzu önümüzdeki yılarda daha iyi anlatılacak”  

Mahir Ünal; “15 Temmuzu önümüzdeki yılarda daha iyi anlatılacak”  

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, memleketi Kahramanmaraş’ta katıldığı kitap fuarında önemli açıklamalarda bulundu.

14 Ekim 2017 Cumartesi 15:20

Fuarın açılışında konuşan Ünal, Türkiye’nin yazılacak büyük bir hikayesinin olduğunu belirterek 15 Temmuz hain darbe girişime işaret etti. Çok taze olan 15 Temmuz sürecinin önümüzdeki yıllarda daha iyi anlatılacağını vurgulayan Ünal; “İnsanlık tarihinde görülmemiş bir hikâyeyi bundan sonra kalem erbabı sanatın diliyle konuşacak ve anlatacak. 15 Temmuz henüz anlatılmadı, daha çok taze. Ama 5, 10, 15 yıl sonra bu coğrafyada verilen mücadelenin, Türkiye'nin destanı yazılacak. O Yüzden bizim hikâyemiz yazılmadı. Recep Tayyip Erdoğan şuanda tarih yazıyor.” dedi.

“ERDOĞAN TARİH YAZIYOR”

Kahramanmaraş’ta düzenlenen Uluslararası 4. Kitap ve Kültür Fuarı açılışına katılan Mahir Ünal Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tarih yazdığına değindi. 15 Temmuz’un henüz anlatılmadığını söyleyen Ünal; “Daha çok taze. Ama 5, 10, 15 yıl sonra bu coğrafyada verilen mücadelenin, Türkiye'nin destanı yazılacak. O Yüzden bizim hikayemiz yazılmadı. Recep Tayyip Erdoğan şuanda tarih yazıyor.” diye konuştu.

“KAHRAMANMARAŞ UNVANINI HAKETMİŞ BİR ŞEHİR”

Kahramanmaraş’ın ‘Şiirin Başkenti’ unvanını hak ettiğini kaydeden Ünal; "Kahramanmaraş şiirin başkenti unvanını hak etmiş bir şehir. Türkiye'de ve dünyada kendisinden bahsetmiş nadide bir şehir ve bu yönüyle de yeni nesillere ilham oluşturan öne çıkardığı bu kalem ve kültür erbabıyla çocuklarımıza, gençlerimize ilham veren bir şehir. Benim her zaman söylediğim bir şey var; bir Şehri ayağa kaldıran, bir şehri taşıyan, bir şehrin ruhunu oluşturan şey nedir? Derseniz, o şehrin evlatlarıdır. O şehrin yetiştirdiği evlatların taşıdığı ruhtur." açıklamasında bulundu.  

“MÜSLÜMAN GİBİ YAŞAMAMIZ BİR BAŞKASI İÇİN TEHDİT OLUŞTURMAZ”

Dünya Müslümanlarının diğer insan toplulukları için tehdit oluşturmadığını dile getiren Ünal, ‘Biz Müslümanlar olarak kalbinde iyilik duygusunu muhafaza edenleriz’ dedi.

Ünal şöyle konuştu; "Kahramanmaraş'ı konuşurken, farklılıklarımızı yok ederek adeta sıfırlayan, adeta yok hükmüne taşıyan bir anlayışa karşı kim olduğumuzu tekrar tekrar söylememiz gerekiyor. Biz kimiz? Biz Müslümanlarız ve biz Müslüman gibi düşünürüz ve biz Müslüman gibi yaşarız. Bizim Müslüman gibi düşünmemiz, Müslüman gibi yaşamamız bir başkası için tehdit oluşturmaz. Meseleye tekrar tekrar buradan başlamak gerektiğini düşünüyorum. Çünkü kimliğinizi kaybettiğinizde, aidiyetimizi kaybettiğinizde, tefekkürünüzü, tasavvurunuzu, tahayyülünüzü kaybediyorsunuz. Bir başkası için tehdit olmayanlarız biz Müslümanlar olarak. Biz Müslümanlar olarak kalbinde iyilik duygusunu muhafaza edenleriz."

“KİLİSİ, İYİLİK ŞEHİR OLARAK TEKLİF ETTİK”

Kültür ve Turizm Bankalığı döneminde UNESCO’ya, Kilis’in iyilik şehir ilan edilmesi için girişimlerde bulunduğunu hatırlatan Ünal sözlerini şöyle sürdürdü; “Anadolu'nun bu muhteşem toprakların son 5 yıl içerisinde bir kez daha bir insanlık adası olduğunu ortaya koyduk. Bakanlığın döneminde UNESCO'ya bir teklifte bulunduk. Dedik ki, ‘Yaratıcı şehirler ağına bir şehir kriteri daha koyalım iyilik şehri’ Çünkü dedim; ‘Bizim bir şehrimiz var Kilis. Bu şehir kendi nüfusunun üstünde muhaciri barındırıyor ve bu kadar fazla muhaciri barındırmasına rağmen bir güvenlik sorunu ya da büyük kargaşaların, kavgaların olduğu görülmüyor. Biz Kilis'i bir iyilik şehri olarak nasıl ki Gaziantep gastronomi şehri olarak katıldı. Biz zaten önümüzdeki günlerde Kültür Bakanlığımız, Büyükşehir Belediye Başkanlığımız da beraber çalışmasını yapıyor. Nasıl ki Kahramanmaraş edebiyat şehri olmak için çalışmalarını sürdürüyor Bir de dedi ki iyilik şehri olsun. Çünkü bugün en çok ihtiyaç duyduğumuz, bugün en çok muhtaç olduğumuz şey nedir diye soracak olursanız ‘iyilik’ duygusudur. İyilik karşılık bekletilerek, kendinizi koruma altına almak ya da kendinizi güvende hissetmek için yapılan bir şey değildir. İyilik insanın iyi olmasıyla ilgili ortaya çıkan bir eylem biçimidir. Şimdi konuşmanın başında söyledim ya bu toprakların ve bu topraklarda yaşayanların ne olduğuna dair eğer bir şey söyleyecek olursak bizler Müslümanlarız dedim. Biz ruhumuzu doyuran, kalbimizi doyuran şeyin bilgiden ziyade eylem olduğuna inanıyoruz. Çünkü, Kuran-ı Kerim eyleme dönüşmeyen bilgiyi kabul etmiyor. Eyleme dönüşmeyen bilgiyi tanımlarken ve insanların eyleme dönüşmeyen bilgilerini tanımlarken onları kitap yüklü merkepler olarak tanımlıyor. Bir insanın bilgi edinmesi o insanın ruhunu, kalbini ve insanlığı beslemiyor. Ancak eyleme geçtiği anda ve amel olduğunda ve o amel de salih amel olduğu zaman bir anlam ifade ediyor.”

“GEZİ’DE BİRŞEY FARK ETTİM”

Gezi olayları sürecinde ‘liderlik’ vasfının önemini keşfettiğini anlatan Ünal konuşmasını şu cümlelerle bitirdi; “Gezi olayları başladığında bir şey fark ettim, liderlik. Şöyle bir şey herkesin dizi titrerken içinizden birisi çelik gibi bir irade ile kararlı bir şekilde yüksek bir öngörü ile kalbinde, zihninde en ufak bir korku ve kaygı taşımadan ne yapacağını bilerek ufka bakıyorsa o size ne yapıyor? Sirayet ediyor, yansıyor. Size, kalbinize yansıyor, ruhunuza yansıyor. Ama önünüzdeki adam kaygılı, korkulu, endişeli ise bu defa onun korkusu, kaygısı, endişesi size yansıyor. Hani Cumhurbaşkanımız diyor ya ‘Lider taşın arkasına saklanırsa millet dağın arkasına gider’ Şimdi toplumun önündeki kültür erbabı, kalem erbabı, gönül erbabı onların yazıya kelimelere döktükleri ve o kelimeleri ruhlarını üfledikleri duygu sağlam bir duyguysa siz ayağa kalkıyorsunuz. O yüzden tıpkı tespih gibi bir araya geliyorsunuz. İri oluyorsunuz, diri oluyorsunuz.”

Ünal, Kahramanmaraş 4.Uluslarası Kitap ve Kültür Fuarı'nın açılışının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun hükümetin Suriye politikası konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik eleştirileri ile CHP parti sözcüsünün açıklamalarına"  ilişkin soru üzerine Ünal, Kılıçdaroğlu'nun 2010'da bir kaset operasyonuyla partinin başına geçmesiyle, CHP'nin siyasi geleneğinden ve siyaset yapmaktan uzaklaşarak adeta bir operasyon partisine dönüştüğünü belirtti. 

Ünal, özellikle 15 Temmuz sonrası Kılıçdaroğlu'nun CHP'sinin tavrı, tutumu ve yaklaşımlarının ne yerlilikle ne de millilikle ifade edilemeyeceğini dile getirerek, "Siyaset üstü meseleler söz konusu olduğunda milli güvenliğimiz, milli menfaatlerimiz söz konusu olduğunda, birliğimiz ve beraberliğimiz söz konusu olduğunda siyaset düşünülmez." dedi.

CHP'nin bu süreçte Türkiye'ye adeta operasyon çeken dış güçlerin sözcüsü gibi konuştuğunu anlatan Ünal, CHP'nin şu an 15 Temmuz'da Türkiye'yi işgal etmek isteyen FETÖ'cülerin ağzıyla konuştuğunu öne sürdü. 

"Adaleti, yargıyı, hakimleri, savcıları itibarsızlaştırıyorlar"

CHP'ye bir süre önce yazılı olarak sordukları sorulara cevap beklediklerini ifade eden Ünal, şunları kaydetti:

"Biz kendilerine açık bir şekilde şunu sorduk; 'Siz 15 Temmuz'a kontrollü darbe demekten vazgeçecek misiniz? Siz Türkiye aleyhine kara propaganda yapan güçlerin değirmenine su taşımaktan vazgeçecek misiniz? Siz Türkiye'de devam eden FETÖ yargılamalarını itibarsız kılmaya çalışmaktan vazgeçecek misiniz? Çünkü şu anda 15 Temmuz gecesi suçüstü yakalanan FETÖ'cüleri Türkiye Cumhuriyeti devleti mahkemeleri yargılıyor ama CHP ne yapıyor? CHP sürekli 'Bu ülkede adalet yok, devlet yok, yargı yok, hakimler ve savcılar hükümetten talimat alıyor' diyerek, hem adaleti, hem yargıyı, hem hakimleri, hem savcıları itibarsızlaştırıyor. Bu itibarsızlaştırma önümüzdeki süreçte Türkiye'nin vereceği yargı kararlarıyla ilgili, uluslararası hukuk açısından ciddi anlamda bir altlık oluşturuyor. CHP bunu bilinçli olarak yürütüyor."

Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup konuşmasında, "Türkiye'nin İdlib'e dönük çatışmasızlık bölgelerinin pekiştirilmesi ve güvenli bölgeler haline getirilmesine dair hamlesini olumlu bulduğunu" söylemesinden 8 dakika sonra da "Ama orada eğer askerlerimizle ilgili bir şehit haberi gelirse, bunun sorumlusu Erdoğan'dır" dediğini ifade eden Ünal, "Bu tutarsızlık mıdır, yoksa kasıtlı olarak yapılan birşey midir? Hem CHP sözcülerinin hem grup başkanvekillerinin hem de CHP'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Genel Başkanımız ile ilgili söz söyleyebilmeleri için öncelikle bu milletle, bu millete duydukları sevgiyle, bu ülkenin, bu devletin, bu milletin bekası için ödenmiş bir bedellerinin olması gerekir. Hiç bir bedel ödememiş olanlar söz hakkına da sahip olamazlar" diye konuştu.

"Onları milli muhalefet yapmaya davet ediyorum"

Ünal, "15 Temmuz gecesi kontrollü bir şekilde kaçmayı tercih edenlerin", 15 Temmuz sonrasında da "kontrollü darbe" demeyi, "tiyatro demeyi" tercih edenlerin, 15 Temmuz'un kahramanı ve lideri olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili konuşma hakları ve hadleri olmadığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Her şey milletimizin gözü önünde cerayan ediyor. Her iki kişiden birinin teveccühünü kazanmış, oyunu almış, Türkiye düşmanı güçlerle yaptığı onurlu mücadele ile milletin kahramanı ve adamı olmuş Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı söz söyleyebilmeleri için öncelikli olarak onları milli muhalefet çizgisine davet ediyorum. Çünkü yaptıkları muhalefet değil apaçık düşmanlık. Türkiye düşmanlarının içeride sözcülüğünü yapanlar, Cumhurbaşkanımıza laf söyleyemez."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a düşmanlık yapanları bildiklerini, CHP'nin neden düşmanlık yaptığını da çok iyi bildiklerini vurgulayan Ünal, "CHP siyaset yapmadığı sürece, CHP milli muhalefe çizgisine gelmediği sürece biz CHP'yi siyasi muhatabımız olarak görmüyoruz. CHP'nin siyasi muhatabımız olabilmesi için öncelikle olarak gerçekten millet için siyaset ve milli muhalefet yapması gerekiyor. FETÖ'nün ağzıyla konuşmaması gerekiyor. Türkiye düşmanı güçlerin ağzıyla konuşmaması gerekiyor. Türkiye'ye düşmanlık yapan güçlere, onların değirmenine su taşımaması gerekiyor." ifadelerini kullandı. (Muttalip Akkuş)

Son Güncelleme: 14.10.2017 16:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326