“Türkiye’nin elini zayıflatmaya çalışıyorlar”

Kahramanmaraş’ta yeniden Ak Parti Dulkadiroğlu ilçe başkanlığına seçilen Ömer Oruç Bilal Debgici, ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Türkiye’nin elini zayıflatmaya çalışıyorlar”

“Türkiye’nin elini zayıflatmaya çalışıyorlar”

Kahramanmaraş’ta yeniden Ak Parti Dulkadiroğlu ilçe başkanlığına seçilen Ömer Oruç Bilal Debgici, ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

03 Aralık 2017 Pazar 12:33

ABD’de süren mahkeme ile Türkiye’nin küresel alanda elinin zayıflatılmaya çalışıldığına işaret eden Debgici yaşanan süreçle ilgili; “Türkiye’nin elini zayıflatmaya çalışıyorlar. Onlarda hem ekonomik alanda hem de ticaretten tutun diğer ülkelere ilgili ilişkilere kadar Türkiye’ye kısıtlama yapmaya yönlendiriyorlar. Ambargoyu delmediğimizi cumhurbaşkanımız defaatle söyledi.” dedi.

“ŞİMDİ UZLAŞI ZAMANI”

Şimdi uzlaşı zamanı diyen Debgici şunları söyledi; “Biz 15 Temmuzda her gün nöbet tutacağız demiştik. Şimdide ekonomik alanda nöbet tutacağız. Toplumsal siyasi uzlaşı alanında da nöbet tutacağız. Gezi olaylarında yapamadıklarını, 17-25 Aralıkta yapamadıklarını, 15 Temmuz hain girişlimde yapamadıklarını şimdi farklı şekilde ekonomimizi baltalayarak yapmaya çalışıyorlar. Şimdi uzlaşı zamanı. Sayın Devlet Bahçeli’nin söylemleri devletten yana, milletinden yana. Partimiz zaten ortada.”

“MHP’NİN TAVRI ÇOK ÖNEMLİ”

MHP’nin ülke ile ilgili olaylara yaklaşımının çok yerinde bir tavır olduğunu aktaran Debgici; “Özelikle MHP’nin devletçi tavrı çok önemli. Biz PKK ile sözde müttefikimiz Amerika ile mücadele ediyoruz. Hal böyle olunca biz sürekli nöbet halinde olacağız. Bunun silahla olması gerekmiyor. Dolar başını alıp gidiyor, biz buna dur diyeceğiz. Önümüzdeki seçimlerde bu birliktelik ülkemizin hayrına olacak şekilde gidiyor. Doğuda yapılan operasyonlarda ele geçirilen silahlar birçoğu Amerika’nın terör örgütlerine gönderdiği mühimmatlar. Masada bundan sonraki yüz yıl için orta doğunun haritasını şekillendirmek istiyorlar. Güçlü Türkiye’nin de bu coğrafyada söz sahibi olmasını istemiyorlar. Esas gayeleri bu. Burada kaosla, savaşla sömürme dertlerini Türkiye’nin engellemesini istemiyorlar. Aslında tüm mücadele bunun için. ama Türkiye bu bölgenin hamisi ve lider ülkesi bunu unutmasınlar.” diye konuştu.    

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326