Veysi Kaynak’tan Alman bakana, tokat gibi cevap

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili ve 65. Hükümet Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Türki’ye ve dünya gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Veysi Kaynak’tan Alman bakana, tokat gibi cevap

Veysi Kaynak’tan Alman bakana, tokat gibi cevap

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili ve 65. Hükümet Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Türki’ye ve dünya gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

21 Ağustos 2017 Pazartesi 10:55

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'in Türkiye’ye yönelik küstah açıklamalarına sert tepki gösteren Kaynak; “Senin haddine mi Türkiye’yi işgal etmek, Türkiye aç yaşar, açık yaşar ama asla özgürlüğünden taviz vermez.” dedi.  

Hafta sonunu memleketi Kahramanmaraş’ta geçiren Veysi Kaynak, bir dizi ziyaret için geldiği kentte, Türkiye’nin dış politikasına yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

“SENİN HADDİNE Mİ? TÜRKİYE’Yİ İŞGAL ETMEK, TEHDİTLERE PABUÇ BIRAKMAYIZ”  

Dünya’nın terör sarmalında olduğu ve terör örgütleriyle hem ülke içinde hem de ülke dışında en etkin mücadeleyi Türkiye’nin verdiğini hatırlatan Kaynak, Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'in ülkemize yönelik tehdit içeren açıklamalarına sert ifadelerle karşılık verdi.

Alman bakanın açıklamasını anımsatan Kaynak; İki gün önce Alman Dış İşleri Bakanının açıklamasını duydunuz değil mi? ‘Biz Türkiye’ye ders vereceğiz, ama işgal etmeyeceğiz’ diyor. Senin haddine mi Türkiye’yi işgal etmek, Türkiye aç yaşar, açık yaşar ama asla özgürlüğünden taviz vermez. Türkiye, Türk milleti vatanın her bir karışını namusu bilir. İstiklal marşımızı dinledik ‘korkma’ diye başlıyor, biz asla korkmayız, bu tehditlere pabuç bırakmayız. Hadi cesaretin varsa gel buyur, Mehmet Akif’in dediği gibi ‘medeniyet dediğin 3 dişi kalmış canavar haline geldiniz. Her türlü insanlık dışı, mültecilere, başka inanca mensup Müslümanlara her türlü ayrımcılığı, kötü muameleyi yapıyorsunuz. DEAŞ ve PKK terörünün elindeki salahlar sizin ürettiğiniz silahlar.” diye konuştu.

İŞTE VEYSİ KAYNAK’IN KONUŞMASINDAN SATIR BAŞLARI

Kahramanmaraş’ımız Türkiye’nin en huzurlu şehridir.  Onikişubat belediyemizin yaptığı hizmetler geleceğe yönelik hizmetler. Türkiye’mizi emanet edeceğimiz gelecek nesillerimizi iyi eğitmenin çalışmalarını görüyoruz. Bilgi kültür eviyle, yüzme havuzuyla, okuluyla, alt yapısıyla gerçekten yarınlarımızı emanet edeceğimiz çocuklarımızın iyi yetişmelerine hizmet edecek tesislerin Onikişubat ilçemizin, Dulkadiroğlu ilçemizin, Büyükşehir sınırımızdaki bütün yerleşim yerlerinin hizmetinde.

“FIRAT KALKANIYLA 4 BİNDEN FAZLA TERÖRİST TEMİZLENDİ”

Dünya bir terör sarmalıyla karşı karşıya kalırken ürettikleri, sokağa bıraktıkları DEAŞ terörü en son İspanya’da masum canların üstüne giderken, DEAŞ terörüyle en yoğun mücadele eden Türkiye, Fırat Kalkanı bölgesiyle 4 binden fazla teröristi temizleyen Türkiye, batılı müttefikleri tarafından takdirle karşılanması gerekirken adeta yok edilemeye, esir edilmeye çalışılıyor.

“DEAŞ’A KARŞI MÜCADELEDE ŞEHİT VERİRKEN, TANKIMIZ ALMAN MALI TANK SAVARLA SALDIRIYORLAR”

Avrupa seyahatlerimde çok söylemiştim, biz DEAŞ terörüne karşı bütün milletimizle fedakarlık yaparken, orda kahraman askerlerimiz şehit verirken, bizim tankımıza Alman malı Milan marka tank savarla hücum edilmişti. Kim terörün yanında, kim terörün karşısında. Türkiye gerçekten şahsiyetli bir dış politika izlediğinde, Türkiye ekonomik olarak bağımsızlığını dünyadaki her meselede özgür düşüncesini ortaya koydukça bu saldırılarla karşı karşıya geleceğiz.

“TÜRKİYE SONRADAN DOĞMA BİR DEVLET DEĞİL”

Türkiye sonradan doğma bir devlet değildir, bizim mazimiz bin yıla aşkın bu coğrafyada büyük bir devletin mazisidir. Gelecek hafta Cumhurbaşkanımızın önderliğinde muşta Malazgirt zaferimizin yıl dönümünü idrak edeceğiz. Tarih ne zman 1071, biz bu topraklarda 1071’den beri Türk’üyle, Kürt’üyle, Çerkez’iyle, her bir millete ait unsurlarla barış ve huzur içerisinde yaşadık.

“TERÖRÜ DOĞDUĞU YERDE BOĞDUK, TAVİZ YOK”

Terörle mücadelemiz devam edecek. İçerden dışarıdan kimden gelirse gelsin asla taviz vermeden orda olacağız. Suriye’den bize sızan teröre karşı geçtiğimiz yıl Fırat kalkanıyla cevap verdik. Terörü doğduğu yerde boğduk. Şimdi de o terör sınırlarımıza yapılan taciz devam ederse yine Türk’ün hançeri orda olacaktır. Bizim bütün bunlar için nemsilerimizi sağlam yetiştirmemiz lazım. (Haber: Muttalip Akkuş)

Son Güncelleme: 23.08.2017 08:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326