Dünya bu hakemi konuşuyor!

Kadın futbol müsabakasında dili boğazına kaçan kadın futbolcuyu Türk hakem Ömer Bozkurt, hayata döndürdü.

Dünya bu hakemi konuşuyor!

Dünya bu hakemi konuşuyor!

Kadın futbol müsabakasında dili boğazına kaçan kadın futbolcuyu Türk hakem Ömer Bozkurt, hayata döndürdü.

29 Temmuz 2017 Cumartesi 15:37

Gençlik ve Spor  Bakanlığının Sağlık Bakanlığı ile imzaladığı protokol hakemlik görevi dışında ilk yardım eğitimi de alan hakem Ömer Bozkurt, Deaflympics'te düzenlenen kadın futbol müsabakasında Brezilya’lı oyuncunun dilinin boğazına kaçması üzerine ilk yardım müdahalesinde bulunarak kadın oyuncunun hayatını kurtardı.

Hakem Bozkurt olayı şu şekilde anlattı: “Hava topu mücadelesinde oyuncular kafa kafaya çarpıştı. Yerde kalan oyuncunun yanına yaklaştım. Oyuncu sırt üstü uzanmış, gözleri geriye düşmüştü. Nefes almıyordu. Dili boğazına kaçmıştı. Beş on saniye dilini tuttum. Oyuncu nefes almaya başladı. Zaten bu noktada acil yardım ekipleri de geldi.”

“SPORDA SIK SIK BAŞIMIZA GELİR”

Binlerce kilometre uzaktan gelen oyuncunun hayatını kurtarmanın heyecanı ve mutluluğu içerisinde olduğunu ifade eden Bozkurt, “Bu tarz durumlar sporda sık sık başımıza gelir. Bu yüzden hem biz hakemlerin, hem antrenörlerin hem de sporcuların mutlaka ilk yardım eğitimi alması gerektiğini düşünüyorum. Buradan bize bu eğitimi veren ve hayat kurtarmamızı sağlayan Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Sağlık Bakanlığımıza çok teşekkür ediyorum”dedi.

Son Güncelleme: 01.08.2017 08:53
Anahtar Kelimeler:
FutbolHAKEMÖMER BOZKURT
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326