Kahramanmaraş madalyaları topladı, kupayı Gaziantep aldı

Kahramanmaraş’ta yapılan Türkiye aşırtmalı aba güreşi şampiyonasında ağır sıklette kupayı ve altını Gaziantep göğüsledi.

Kahramanmaraş madalyaları topladı, kupayı Gaziantep aldı

Kahramanmaraş madalyaları topladı, kupayı Gaziantep aldı

Kahramanmaraş’ta yapılan Türkiye aşırtmalı aba güreşi şampiyonasında ağır sıklette kupayı ve altını Gaziantep göğüsledi.

16 Ekim 2017 Pazartesi 09:22

Türkiye Geleneksel Spor Dalları 2017 yılı faaliyet programında yer alan aşırtmalı aba güreşi büyükler Türkiye şampiyonası Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde gerçekleştirildi. 25 ilden 370 sporcunun kıyasıya mücadele ettiği aşırtmalı aba güreşinde, ağır sıklette kupayı Gaziantep alırken, madalyaların çoğunu Kahramanmaraş göğüsledi. İstanbul, Ankara, Gaziantep, Osmaniye, Bursa, Hatay, Sivas gibi ilerin yanı sıra birçok ilçeden sporcunun katıldığı yarışma, sabahın 10.00’ında başlayıp akşam saatlerine kadar sürdü. Yarışmayı Kahramanmaraş  milletvekilleri, protokol ve çok sayıda spor sever izledi.

AŞIRTMALI ABA GÜREŞİ BAŞPEHLİVANLIĞINI GAZİANTEP’TEN VAKKAS ÖZADA GÖĞÜSLEDİ

Pazarcık Atatürk Parkında gerçekleşen olan etkinlik, Büyükler Türkiye Şampiyonası olmak üzere yıldızlar ve minikler kategorisi de turnuvada mücadele etti.

4 kategoride yapılan güreşlerde miniklerde 30 kilogramda İstanbul’dan Serkan Keskin, 35 kilogramda Abdussamet Timurboğa, 40 kilogramda Emirhan Gezir, 45 kiloramda Furkan Ertürk, 50 kilogramda Mustafa Kaçmaz birinci oldu.

Yıldızlar kategorisinde 60 kilogramda Sadık Kazak, 65 kilogramda Mustafa Yeniköy, 75 kilogramda Ahmet Doğan, 85 kilogramda Serhat Bilicitürk birinci oldular.

Büyükler kategorisinde ise 55 kilogramda Hüseyin Keçe, 60 kilogramda Mehmet Taş, 65 kilogramda Mustafa Öztürk, 70 kilogramda Mehmet Emin Öğüt, 75 kilogramda M.Alper Arslan,   85 kilogramda Gaziantep’ten Ünal Çakmak birinci oldular.

Ağır sıklette Gaziantep’ten  Vakkas Özada birinci, Kahramanmaraş’tan Enes Bandırma ikinci, Anıl Kılıçsallayan üçüncü oldu. Her kategorinin birincisine Cumhuriyet altını, ikinciye yarım altın, üçüncüye ise çeyrek altın takdim edildi.

TBMM İç İşleri Komisyon Başkanı  Celaleddin Güvenç: Şuanda bahardan kalma bir gün yaşıyoruz Pazarcık’ta. Ata Sporumuzu yaşatma adına önemli bir organizasyon. Türkiye şampiyonası aşırtmalı aba güreşlerinde. Ben Etnosporları Federasyonu Genel Başkanımıza, Maraş Güreş İhtisas Grubu yöneticilerimize, Şahin Beye, Yaşar Beye, Belediye Başkanımıza, emek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Artık bu alanlar, güreş meydanları bir aile ortamına dönüştü. İnsanlar eşleriyle, çocuklarıyla, aileleriyle geliyorlar. Piknik yapar gibi sporu izliyorlar, güreşi izliyorlar.”

 Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ: “Aba güreşi şampiyonası büyükler Türkiye şampiyonasına ev sahipliği yapıyoruz Pazarcık Belediyesi olarak. Bizim ata sporumuz ulusal anlamda bir yarışmalara da açmak istiyoruz. Geçmişte bizim ilçemizde aba güreşleri yapılırdı. Düğünlerde, derneklerde şampiyona kurslar verilirdi. Ama şimdi görüyorsunuz iletişim çağı, dünya büyüdü. Yeni yetişen nesillere bu branşı sevdirmemiz lazım. Bir beden eğitimi olarak da ben, bırakın Belediye Başkanlığı, sporun içinden gelen biriyim; bu sporları, geleneksel ata sporumuzu yapanlara bakınız hepsinde vatan, millet, bayrak sevgisi vardır. İşte biz bu dört ana etkeni şuurlarından çıkarmamak, beyinlerine kazımak için destek oluyoruz.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326