UEFA, Kulüp Lisanslama Raporuaçıklandı! Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş...

UEFA, Kulüp Lisanslama Raporu'nu yayınladı. Raporda yer alan ve Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş'ı da içeren veriler, bilgiler...

UEFA, Kulüp Lisanslama Raporuaçıklandı! Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş...

UEFA, Kulüp Lisanslama Raporuaçıklandı! Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş...

UEFA, Kulüp Lisanslama Raporu'nu yayınladı. Raporda yer alan ve Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş'ı da içeren veriler, bilgiler...

19 Ocak 2019 Cumartesi 12:12

UEFA Kulüp Lisanslama Raporu'na göre; Türkiye ve Polonya, son 10 yılda 50+ majör stadyum bitiren iki ülke oldu.

SEYİRCİ SAYISI ARTIŞI

UEFA Kulüp Lisanslama Raporu'na göre; Türkiye, bir önceki yıla göre seyirci sayısını %15'ten fazla artırdı ve bu alanda Avrupa'nın en iyi birkaç ülkesinden biri oldu.

INSTAGRAM

Fenerbahçe ve Galatasaray, Avrupa'nın en çok instagram takipçisine sahip kulüplerinden. Mesut Özil ve Nando Muslera ise bu alandaki lider futbolculardan...

FENERBAHÇE VE GALATASARAY EN İYİLER ARASINDA

Galatasaray ve Fenerbahçe, en çok kullanılan üç sosyal medya sitesinde Avrupa'nın en iyileri arasında yer aldı.

GELİRLER

UEFA Kulüp Lisanslama Raporu'na göre Türkiye, Avrupa'nın en çok gelir elde eden yedinci ligi.

GELİRLER

UEFA Kulüp Lisanslama Raporu'na göre Türk kulüpleri, 2017 yılında 2016'ya göre gelirlerini %15'ten fazla artırdı ve bu alanda Avrupa'nın en iyileri arasında yer aldı.

GELİRLER: İLK 30

Avrupa'nın en çok gelir elde eden ilk 30 kulübü arasında hiçbir Türk takımı yer almadı.

YAYIN GELİRLERİ

UEFA Kulüp Lisanslama Raporu'na göre Süper Lig, Avrupa'nın en fazla yayın gelirine sahip altıncı ligi (295 milyon Euro). İngiltere Premier Lig zirvede (2.91 milyar Euro)

BEŞİKTAŞ, AVRUPA 16'NCISI

2017 yılında Beşiktaş, UEFA'dan elde ettiği 60 milyon Euro'luk gelirle bu alanda Avrupa 16'ncısı oldu.

BİLET GELİRLERİ

Türkiye elde ettiği 74 milyon Euro bilet geliriyle Avrupa 10'uncusu oldu. İngiltere, 695 milyon Euro ile zirvede.

EN PAHALI ORTALAMA BİLET

Avrupa'nın en pahalı ortalama bilet stan kulüpleri arasında Galatasaray 11'inci, Fenerbahçe 13'üncü sırada yer aldı. Türkiye'nin geleni ise Avrupa ortalamasının altında kaldı.

SPONSORLUK GELİRLERİ

Türkiye sponsorluk gelirlerini 2017'de yüzde 23 artırdı ve toplam 242 milyon Euro'ya yükselterek Avrupa 7'ncisi oldu. İngiltere, 1.356 milyar Euro ile zirvede.

TÜM GELİRLER

UEFA Kulüp Lisanslama Raporu'na göre; Spor Toto Süper Lig toplam 731 milyon Euro geliriyle Avrupa yedincisi. İngiltere Premier Lig ise 5.34 milyar Euro geliriyle zirvede.

MAAŞ/GELİR ORANI

Spor Toto Süper Lig'de gelirlerin %76'sı maaş olarak ödeniyor. Bu alanda Avrupa'nın elit ligleri arasında Türkiye zirvede...

TRANSFER HARCAMASI ORANLARI

Toplam transfer harcamasının %71'ini 5 büyük lig yaptı. Spor Toto Süper Lig, yüzde 2'lik bir harcama yaptı.

SÜPER LİG'İN TRANSFER ROTALARI

Spor Toto Süper Lig'in transferlerinin yüzde 38'i 5 büyük ligden. Yüzde 27'si ülke içerisinden. Yüzde 26'sı 5 büyük lig dışından. Sadece yüzde 8'i Avrupa dışı kıtalardan.

EN ÇOK TRANSFER BAĞLANTILARI

Son 10 yılda en çok paranın harcandığı transfer bağlantıları; İngiltere'den İngiltere'ye transferler 4.985 milyar Euro ile ilk sırada.

EN ÇOK ZARARI BİZ ETTİK

UEFA Kulüp Lisanslama Raporu'na göre; Avrupa'da en çok zararı Süper Lig kulüpleri yaptı: 239 milyon Euro. En çok karı ise İngiliz kulüpleri yaptı, 549 milyon Euro.

STADYUM SAHİPLİĞİ

Spor Toto Süper Lig'de kendi stadına sahip kulüp yok.

DEĞERLER

Spor Toto Süper Lig'in toplam değerleri 789 milyon Euro. Bu alanda Avrupa sekizincisi...

EN BORÇLU LİGLER

Avrupa'nın elit ligleri içerisinde Spor Toto Süper Lig, gelirine oranla Portekiz'in ardından en borçlu ikinci lig konumunda. Toplam 897 milyon Euro borçla Avrupa'nın en borçlu üçüncü ligi.

EN BORÇLU KULÜPLER

UEFA'nın net borç rakamına göre, 2017 takvim yılının en borçlu 20 kulübü arasında İstanbul'un üç büyüğü de yer alıyor. Galatasaray 7'nci, Fenerbahçe 11'inci, Beşiktaş ise 17'nci sırada.

GALATASARAY'IN BORCU

Galatasaray'ın borç rakamı 229 milyon Euro olarak gösterilirken, borcun yıllık yüzde 13 büyüdüğü, gelirlerine oranla yüzde 230 borcu olduğu, varlıklarına göre ise yüzde 200 borcu olduğu belirtildi.

FENERBAHÇE'NİN BORCU

Fenerbahçe'de borç 215 milyon Euro, borcun yıllık büyümesi yüzde 44, gelirlerine oranla yüzde 180, varlıklarına oranla ise yüzde 360 olduğu ifade edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326