Yamaç paraşütçülerinin yeni gözdesi, Kahramanmaraş oldu!

Yamaç paraşütçülerinin yeni gözdesi, Kahramanmaraş’ın Pazarcık İlçesi Narlı Kardelen Tepesi oldu

Yamaç paraşütçülerinin yeni gözdesi, Kahramanmaraş oldu!

Yamaç paraşütçülerinin yeni gözdesi, Kahramanmaraş oldu!

Yamaç paraşütçülerinin yeni gözdesi, Kahramanmaraş’ın Pazarcık İlçesi Narlı Kardelen Tepesi oldu

21 Eylül 2018 Cuma 09:45

Narlı Kardelen Tepesi, hem spor hem eğlence hem de adrenalin tutkunu yamaç paraşütçülerinin en uğrak noktası. Eşsiz manzarasıyla dikkat çeken Kardelen Tepesi’nde buluşan Yamaç Paraşütçüleri, bölgenin turizmini de canlandırıyor.

Türkiye rekorlarının kırıldığı, birçok yamaç paraşütü tutkununa ev sahipliği yapan Kardelen Tepesi, 2020 Dünya Hava Oyunları’na aday olabilecek kapasitede gösteriliyor.

DOĞA VE SPOR TURİZMİNİN MARKA İSMİ KARDELEN TEPESİ

Havacılık ve yamaç paraşütü uçuşları ile mesafe yarışmalarının yapılabilmesi için yeterli yüksekliğe sahip olan Narlı Kardelen Tepesi, “doğa ve spor turizminde marka” olma yolunda ilerliyor. Birçok spor kulübü tarafından da eğitim pisti olarak kullanılan Kardelen Tepesi, adrenalin tutkunu paraşütçülerin adeta buluşma noktası oldu.

Yaklaşık 45 pilot, Yamaç paraşütü parkurunda Türkiye’nin uçuş  bölgesi açısından en iyi yerlerinden olan Narlı mahallesine bağlı Kardelen Tepesi’nden  Adıyaman Atatürk Barajı’na mesafe uçuşu gerçekleştirdiler.  Pilotların incisi haline gelen Kardelen Tepesi’nde n Atatürk Barajına 3 ile 5 bin metre yükseklikten uçan sporcular, adrenalin yaşadılar. Türkiye rekorunun kırıldığı Kardelen Tepesi, sporcuların adeta tutkusu oldu.   Heyecan ve korku dolu anlar yaşayan pilotların bir kısmının paraşütü açılmadı.

KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YAPTI, PİLOTLAR UÇTU

Kahramanmaraş Sportif Havacılık Spor Kulübü’nün ev sahipliği yaptığı uçuşlara, 15 ilden 45 paraşütçü katıldı. Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı Take Of alanı Kardelen Tepesi’nden başlayıp güzergah boyunca 400 kilometre uçuş parkuru bulunuyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326