Ev hanımıydı, iş kurdu erkeklere taş çıkartıyor

Kahramanmaraş’ta 3 çocuk annesi kadın, açtığı taş ocaklı fırınla erkek ustalara taş çıkartıyor.

Ev hanımıydı, iş kurdu erkeklere taş çıkartıyor

Ev hanımıydı, iş kurdu erkeklere taş çıkartıyor

Kahramanmaraş’ta 3 çocuk annesi kadın, açtığı taş ocaklı fırınla erkek ustalara taş çıkartıyor.

01 Temmuz 2017 Cumartesi 12:15

Fırın letmeciliğini çoğunlukla erkeklerin yaptığı kentte, tek kadın olarak yer edinen usta fırıncı, gün boyu ocağın başına geçip ekmek, lahmacun ve yemek pişiriyor. Bir yanda 3 çocuğuna annelik yapan Kaba, diğer yandan kurduğu işi sayesinde evin geçimini sağlıyor.    

Nurcan Kaba, eşinin düzensiz giden işleri nedeniyle bir süre önce mütevazi bir bazlama ve gözleme dükkanı açmış. Azmi sayesinde işleri yoluna koyan genç kadın, dükkânı genişleterek bir bölümüne taş ocaklı fırın yaptırıp işini büyütmüş. Fırında 2 personelle hizmet veren Kaba, iş yerinde de hemcinslerine fırsat veriyor.

Evde otururken kurduğu iş hayalini gerçekleştirdiğini kaydeden Kaba, başarı öyküsünü şöyle anlattı: "Evde otururken böyle bir iş yeri açmak aklıma geldi. Eşimin geliri kısıtlıydı sürekli iş değiştiriyordu. Kendi iş yerim olsun istedim bazlama gözleme ile çıktım yola, sonra baktım taş fırında olunca beni cezbetti, açmak istedim, çalıştırmak istedim. Dönercilere ekmek veririm diye düşündüm. Bu arada eşim kendi döner salonunu açtı, ona kendi ekmeğimi veriyordum. Eşim ortaklarından ayrıldı anlaşamadılar, şuan şehir dışında ben de kendi işimin başındayım."

Son Güncelleme: 01.07.2017 12:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326