Genç yetenek TRT’nin düzenlediği yarışmada 1. oldu

TRT Haber ve TRT Türk Televizyonlarında yayınlanan Genç İletişimcilerin habercilik yeteneğini sergilediği Yeni Nesil Haberciler programı final yaparak sona erdi. Programda Kahramanmaraşlı genç haberci Gökhan Metin Bozokul birinci oldu.

Genç yetenek TRT’nin düzenlediği yarışmada 1. oldu

Genç yetenek TRT’nin düzenlediği yarışmada 1. oldu

TRT Haber ve TRT Türk Televizyonlarında yayınlanan Genç İletişimcilerin habercilik yeteneğini sergilediği Yeni Nesil Haberciler programı final yaparak sona erdi. Programda Kahramanmaraşlı genç haberci Gökhan Metin Bozokul birinci oldu.

05 Ekim 2017 Perşembe 13:41

TRT Genel Müdürlüğünün genç iletişimcileri sahada desteklemek ve kendilerini geliştirmek amacıyla yürüttüğü proje kapsamında ‘Haberciliğe Meraklı Üniversite Öğrencileri, Ekipmanlar Bizden, Haberler Sizden’ sloganıyla başlatılan projeye Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü son sınıf öğrencisi Kahramanmaraşlı Gökhan Metin Bozokul’da katılmıştı.

Türkiye'nin dört bir yanında ki üniversitelerde İletişim bölümü okuyan öğrencilerden oluşan 13 haberci adayı kendi hazırladıkları haberlerle spordan sağlığa, ekonomiden magazine kadar çeşitli konularda haberler hazırladılar.

Geçtiğimiz Nisan ayında hazırlıklara başlanan program, Haziran ayında genç iletişimcilerin haberleriyle izleyici karşısına çıktı. ''Yeni Nesil Haberciler'' programında, farklı üniversitelerden 13 öğrenci, 13 hafta boyunca özel haberler yaptı. Jüri tarafından haberleri değerlendirilen öğrenciler, aldıkları yıldızlarla özel hediyelerle buluştu. 13 haftanın sonunda birinci gelen ise Kahramanmaraşlı Gökhan Metin Bozokul ve Murat Makas oldu.

TÜRKİYEDE İLK

İletişim fakültesi öğrencilerine yönelik hazırlanan yarışma programı, formatı bakımından Türkiye de bir ilk. İlk kez bir yarışma programı, haber formatında izleyici karşısına çıktı.

‘GÖKHAN METİN BOZOKUL’ TEK BAŞINA BOL BOL KAHRAMANMARAŞ'IN TANITIMINI YAPTI

TRT Haber ve TRT Türk Televizyonlarında yayınlanan ‘Yeni Nesil Haberciler’ programında 7 aylık yarışma süresinde tek başına Kahramanmaraş'ın tanıtımını yapan Radyo Televizyon ve Sinema öğrencisi Gökhan Metin Bozokul yayınlanan ilk bölümünde "Gelecek Vaadeden Haberci" seçilerek haftanın birincisi olmuştu. Her hafta başarılı bir şekilde derece elde eden Bozokul, son bölüm de ise Türkiye birincisi olarak Yeni Nesil Haberciler yarışma programına damgasını vurdu.

Öğrencileri destekleyici ve kendilerini mesleki alanlarda geliştirmelerine olanak sağlayan bu tür projelerin daha fazla hayata geçirilmesinin gerekli olduğunu söyleyen Bozokul, ‘TRT Genel Müdürlüğünün böyle bir projesinde yer almak benim için gurur verici. Memleketine aşık birisiyim. Kahramanmaraş saklı değerlerin şehri. Kahramanmaraş'ı ulusal televizyonlarda görmeye pek alışık değiliz. Elimde böyle bir imkan varken bunu Kahramanmaraş'ın tanıtımına kullanmak istedim. Elazığ'da okuyorum fakat haber çekimleri için hep memleketime geldim ve memleketimde çekimleri gerçekleştirdim.

İki yıl önce TRT’de stajımı gerçekleştirdim. Bölümümü ve bu mesleği çok seviyorum. Kendi mesleğimde kendimi nasıl geliştirebilirimin yollarını aradım. Farklı farklı projelerde yer aldım. Belgesel çekimlerimiz oldu. Ve daha sonra böyle güzel bir proje ile karşılaştım. Kendime sordum, neden bende böyle bir projede yer almayayım dedim. Ve daha sonra bende böyle bir projede yer almak için başvuru yaptım ve başvurum onaylandı. Yaklaşık 4 aydır kendi özel haberlerimi yaptım. 3 aylıkta ön hazırlık ve yayınlanma süreci oldu. Üniversitelerde fazlası ile pratik alanda iyi eğitim alıyoruz. Fakat uygulamalı olarak biz öğrencilerin bir şeyler yapması gerekiyor. Böyle projelerle uygulamalı olarak da kendimi geliştirme fırsatı buluyorum. Verdiğim emeklerin getirdiklerini görünce mutlu oluyorum. Bu projenin bana kattıkları çok fazla. Türkiye Radyo Televizyon Kurumu’na, İletişim bölümü okuyan öğrencilere böyle bir fırsat ve destek verdiği için teşekkür ediyorum.’ dedi.

BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ 'DSLR' FOTOĞRAF MAKİNESİ

Program sonunda birinci olan Gökhan Metin Bozokul ve Murat Makas büyük ödül olan DSLR Fotoğraf Makinesi kazandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326