Tarladan sofraya Maraş biberi!

Kahramanmaraş'ın dondurması kadar ünlü bir diğer lezzeti de biberi. Kendine has aroması ve acılığı olan biber, fabrikalarda yoğun şekilde işleniyor.

Tarladan sofraya Maraş biberi!

Tarladan sofraya Maraş biberi!

Kahramanmaraş'ın dondurması kadar ünlü bir diğer lezzeti de biberi. Kendine has aroması ve acılığı olan biber, fabrikalarda yoğun şekilde işleniyor.

03 Eylül 2019 Salı 16:51

TRT’de yayımlanan haberde Kahramanmaraş biberinin ‘Tarladan Sofralara’ yolculuğu anlatıldı.

Kahramanmaraş biberi, aroması ve kırmızı rengiyle acı yemeyi sevenlerin vazgeçemediği bir lezzet. Biber, 5 aylık zorlu serüvenin ardından fabrikalarda işlenip satışa hazır hale getiriliyor.

Özenle bakılan biberler, zamanı gelince önce tarladan toplanıyor. Ardından kurutulmaya bırakılıyor. Kurutulan biberler fabrikalara gönderiliyor. Kırmızı biber, kentte kurulu yaklaşık 50 tesiste işleniyor.

Geçen yıl 18 bin dekar alanda 29 bin ton üretim yapan çiftçiler, bu yıl rekoltenin daha fazla olduğunu belirtiyor. Bu acı lezzete talep de oldukça fazla.

TÜRKİYE'NİN VE DÜNYANIN DÖRT BİR YANINA GÖNDERİLİYOR

Kahramanmaraş Biberciler Kooperatifi Başkanı Nusret Bağcı, ürünün, dünyanın  birçok yerine gönderildiğini söyledi.

"Dünyada aranan bir aroma olduğu için Avrupa’ya da, Asya’ya da gönderiyoruz. Yurt içinde ise İstanbul ağırlıklı olmak üzere, ürünümüz Türkiye’nin dört bir yanına gidiyor."

Türk mutfağının vazgeçilmez tadı, aynı zamanda ilaç ve kimya sektöründe de kullanılıyor.

Kabuğunun ve etli kısmının inceliği ile bilinen Maraş biberi, çevre il ve ilçelerde de yetiştiriliyor. Gaziantep ve Kilis'te toplanan biberler işlenmek üzere, Kahramanmaraş'a gönderiliyor. Buradaki tesislerde işlenen Maraş biberi paketlenip, yurt içi ve yurt dışı piyasalara sunuluyor.

Kaynak-TRT

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326