4 yılda Türkoğlu’nun mimarı oldu!

Türkoğlu’nu modern bir görünüme kavuşması için mücadeleden Osman Okumuş, 4 yıllık görev süresinde onlarca projeyi halkın hizmetine sunarak Belediye Başkanlığındaki ustalığını gözler önüne serdi.

4 yılda Türkoğlu’nun mimarı oldu!

4 yılda Türkoğlu’nun mimarı oldu!

Türkoğlu’nu modern bir görünüme kavuşması için mücadeleden Osman Okumuş, 4 yıllık görev süresinde onlarca projeyi halkın hizmetine sunarak Belediye Başkanlığındaki ustalığını gözler önüne serdi.

08 Kasım 2018 Perşembe 09:23

Türkoğlu’nun, metropol ilçe olma yolundaki hızlı ilerleyişini hayat geçirdiği projelerle ön ayak olan Başkan Okumuş, ilçedeki yatırımlarla ilgili önemli Anadolupress Gazetesi İmtiyaz sahibi Muttalip Akkuş’a önemli açıklamalarda bulundu.

‘Türkoğlu’nun kalbi’ olarak nitelediği, kısa süre önce hizmete açılan kent meydanıyla ilgili zorlu bir süreci geride bıraktıklarını aktaran başkan Okumuş, 98 iş yeri, kaymakamlık ve adliye lojmanları ile belediye binasını yıkarak ilçeye 25 dönümlük modern bir meydan kazandırdıklarını belirtti.

“ŞEHİRLER MEYDANLARI İLE ANILIR”

Şehirlerin meydanları ile anıldığını söyleyen Osman Okumuş; “Vatandaşlarımız yaptığımız eserlere teveccüh gösterip teşekkür ediyorlar. Millet meydanı 2014 yılın öncesinde söz verdiğimiz bir proje idi. Zorlu bir süreçten geçtik. Burada 98 iş yeri kaymakamlık ve adliye lojmanı ve belediye binası vardı. bunların yıkımı gerçekleştirilerek altından geçen imalı çayını dere ıslahını yaparak güzel bir meydana kavuşturduk.

Burası Türkoğlu’nun kalbi. 44 tane köyden gelen vatandaşlarımızın oturma alanları yoktu. Şuanda rahatça oturuyorlar. Ayrıca burada yıkılan dükkanlar yeniden taşındı. Hakim ve savcılarımız için 6 daire yaptık. Hem daire hem dükkan yönünden vatandaşlarımızı mağdur etmedik. İnşallah 3 ay içerisinde hükümet konağını da yıkıp tören alanı yapacağız. Ayrıca cami projemiz de var. 25 dönüm olan meydanı ileriki yıllarda 50 dönüme çıkartacağız. Şehirler meydanları ile anılır, şehirlerimize ruh katıyor, kimlik kazandırıyoruz.” diye konuştu.

“ARSA VE EV DEĞERLENDİ”

İlçede belediye tarafından yapılan projelerle şehrin siluetinin değiştiğini bunun sonucunda ev ve arsa değerlerinin arttığına işaret eden başkan Okumuş;

“Bu dereyi daha güzel hala getireceğiz. İçerisine su doldurup kayık koyup balık bıraka biliriz. Bugüne kadar bu hala getirdik. 2 kilometrelik bisiklet yolumuz 7 kilometreye çıkıp Adana yoluna kadar devam edecek. İmalı deresi 2014 yılından önce ilçenin kokulu deresiydi, şimdi rengarenk, çiçeklerle, ağaçlar içerisinde Ak evler dediğimiz yaklaşık 300 evin sıvanması ve beyaz renge boyanması ilçemizde mahallenin arsa değerini, ev değerini de arttırmış oluyoruz. Türkoğlu Kahramanmaraş’ın giriş kapısı. Biz bu giriş kapısını çok güzel şekilde projelendiriyoruz. Nurdağı-Kahramanmaraş arasındaki 44 kilometrelik duble yolun kaplama işi ihalesi 3 yıl önce yapılıp, 3/2’si bitirildi. Refüjü nede Akdeniz iklimi bitkisi fıstık çamı, zeytin ağacı ve zakkum ağacı ile yeşillendireceğiz.” açıklamasını yaptı.

“TÜRKOĞLU KAHRAMANMARAŞ İÇERİSİNDE İŞSİZİ EN AZ OLAN BİR İLÇE”

 Başkan Okumuş, Türkoğlu’nun 25 yıl içerisinde Kahramanmaraş’a entegre olmuş, nüfusu 250, 300 bin’e dayanmış bir ilçe haline geleceğini kaydederek şunları söyledi:

“Önümüzdeki yıl Türkiye’nin gıda alanındaki ihtisas organize sanayisi olacak. 8 bin dönüm alana kurulacak. Türkoğlu önümüzdeki 25 yılda Kahramanmaraş’a entegre olmuş nüfusu 250,300 bin’e dayanmış bir ilçe haline gelecek.  Türkoğlu Kahramanmaraş içerisinde işsizi en az olan bir ilçe. 65 civarı fabrikamız var. ayrıca ilimizin domates, salatalık ve çilek ihtiyaçları ilçemizden sağlanıyor. Seralarımızda 30 bin ton domates üretimi yapılıyor. Sanayi, tarım ve yaylacılıkta ilçemizin bahtı açık.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326