Afşin Festivali’ne Lavantalı Kahramanmaraş dondurması damga vurdu!

Afşin Belediyesi tarafından bu yıl birincisi düzenlenen Afşin Aromatik Yağlar ve Arı Ürünleri Festivali’ne Alpedo Kervan Lezzet Grubu tarafından hazırlanan Lavantalı Kahramanmaraş Dondurması damga vurdu.

Afşin Festivali’ne Lavantalı Kahramanmaraş dondurması damga vurdu!

Afşin Festivali’ne Lavantalı Kahramanmaraş dondurması damga vurdu!

Afşin Belediyesi tarafından bu yıl birincisi düzenlenen Afşin Aromatik Yağlar ve Arı Ürünleri Festivali’ne Alpedo Kervan Lezzet Grubu tarafından hazırlanan Lavantalı Kahramanmaraş Dondurması damga vurdu.

25 Temmuz 2022 Pazartesi 10:51

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven’in bölgede lavanta ile başlayan ve diğer aromatik bitkilerle 35 çeşide ulaşan aromatik bitki serüveni, birbirini destekleyen sektörlerle daha da büyüdü. Lavanta balı üretimiyle bölgenin önemli aromatik bitkilerini gastronomiye taşıyan Başkan Güven, Aromatik Yağlar ve Arı Ürünleri Festivali ile bölge ürünlerini uluslar arası arenaya taşıdı. Birbirinden renkli ve eğlenceli etkinliklerle 3 gün süren festivale ise Alpedo Kervan Lezzet Grubu imzasını taşıyan Lavantalı Kahramanmaraş Dondurması damga vurdu. Festivalin son gününde sahne alan Rafet El Roman ve festivalin sunuculuğunu üstlenen ünlü oyuncu Wilma Elles, Alpedo Kervan Lezzet Grubu tarafından hazırlanan 200 kilogram ağırlığında ve 120 cm uzunluğundaki Lavantalı Kahramanmaraş Dondurmasını kesti.

Afşin Belediyesi’nin Lavanta Balı’ndan sonra Alpedo Kervan Lezzet Grubu’nun uğraşlarıyla Kahramanmaraş gastronomisine kazandırılan Lavantalı Kahramanmaraş Dondurması, festivale katılan vatandaşların da büyük beğenisini topladı.

GÜVEN: SAMİ BEY, MESLEĞİNİN HAKKINI VERMİŞ!

Lavantalı Kahramanmaraş Dondurmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, “Festivalimizin son gününde lavantalı Kahramanmaraş Dondurması sürprizimiz vardı. Neden Lavantalı Dondurma olmasın, dedik. Ve Kahramanmaraş Gastronomisinin gelişmesi için inovasyon odaklı çalışmalarını var gücüyle sürdüren Alpedo Kervan Lezzetler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Sami Kervancıoğlu’na ulaştık. Bunu Kahramanmaraş’ta ilk siz üretin, dedik. Onlar da sağ olsunlar severek kabul ettiler. Bugün kestiğimiz Lavantalı Kahramanmaraş Dondurmasını da tadınca anladık ki Alpedo Kervan, bu işi biliyor. Sami Bey, mesleğinin hakkını vermiş. Allah razı olsun, kendisine ve çalışma arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum” dedi.

“GERÇEK LAVANTALI DONDURMA, KAHRAMANMARAŞ’TA!”

Lavantalı Kahramanmaraş Dondurmasının yapımı için Alpedo Kervan’a Afşin’den lavanta gönderdiklerini belirten Başkan Güven, şöyle konuştu: “Lavanta yağı ve lavanta çiçekleriyle yaklaşık 1 hafta deneme yapıyorlardı. Sonunda en iyi ve en leziz bileşeni buldular. Bugün ben de misafirlerimiz de tattık, olağanüstüydü. Lavantalı Kahramanmaraş dondurmasının da çok iyi ilgi göreceğini söylüyorlar. İnşallah seri üretimine geçtiklerinde biz de lavantayı Afşin’den göndereceğiz. Lavantalı dondurma, Konya’da ve Isparta’da da var; ama dondurmayla alakası yok. Gerçek Lavantalı Dondurma, Kahramanmaraş’ta! Onu da Sami Bey ve Alpedo Kervan Lezzet Grubu üretti. Lavantalı Kahramanmaraş dondurmasını yediğinizde lavanta aromasını ve şifasını alıyorsunuz. Lavanta; bakteriyel ve mikrobiyel bir bitki olduğu için dondurmanın içerisinde çocuklarınıza rahat bir şekilde yedirebilirsiniz. Böylelikle onların bağışıklık sistemini tatlı yedirerek güçlendirmiş olursunuz. Ben bölgemizin en önemli ürünlerinden biri olan lavantanın gastronomiye kazandırılmasında hele ki Kahramanmaraş’ın marka ürünü dondurmasıyla buluşmasında verdiği desteklerden dolayı ayrıca teşekkür ederim. Her yenilikte burun kıvırmadan ‘ben de varım’ diyor. Allah razı olsun, onun hemşehrisi olmaktan da mutluyum.”

KERVANCIOĞLU: YENİ LEZZETLER KEŞFEDİYORUZ!

Afşin Belediyesi’nin bölge çiftçisine yeni bir gelir kapısı kazandırmak amacıyla aromatik bitkilere yönelmesini önemsediğini belirten Alpedo Kervan Lezzetler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kervancıoğlu, aromatik bitkilerinin gastronomiye kazandırılmasıyla Kahramanmaraş’a büyük katkılar sağlanacağını ifade etti. Kervancıoğlu, şu açıklamalarda bulundu: “Alpedo Kervan Lezzet Grubu olarak Kahramanmaraş’ın tanıtımı her zaman önceliğimiz olmuştur. Bunu da Kahramanmaraş Gastronomisini zenginleştirerek yapmak istiyoruz. O yüzden Alpedo Kervan Lezzet Grubunda inovasyonun ayrı bir yeri vardır. Sürekli Ar-Ge çalışmaları yapıyoruz. Bir taraftan Kahramanmaraş mutfağını geleceğe taşıyoruz, diğer taraftan şehrimiz için potansiyel olan değerlerimizi ve lezzetlerimizi harmanlayarak, yeni lezzetler keşfediyoruz. Bölgemiz için önemli bir ürün olan lavanta ile Kahramanmaraş dondurmasını da bu vizyonumuzdan dolayı bir araya getirdik. Lavantalı Kahramanmaraş Dondurmasını hem biz çok sevdik hem de misafirlerimiz çok sevdi. Afşin Belediyesi ile yaptığımız işbirliği neticesinde inşallah müşterilerimiz dondurma çeşitlerimiz arasında Lavantalı Kahramanmaraş Dondurmasını da görecek. Ben yenilikçi bakış açısından dolayı Afşin Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Fatih Güven’i tebrik ediyor; bu harika bir festivale, Alpedo Kervan Lezzet Grubunu da paydaş yaptıkları için teşekkür ediyorum.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326