Ali Çam, Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı!

AK Parti Kahramanmaraş Gençlik Kolları İl Başkanı Ali Çam, Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşu nedeniyle mesaj yayınladı.

Ali Çam, Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı!

Ali Çam, Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı!

AK Parti Kahramanmaraş Gençlik Kolları İl Başkanı Ali Çam, Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşu nedeniyle mesaj yayınladı.

11 Şubat 2019 Pazartesi 12:23

Çam mesajında şöyle dedi:

12 Şubat 1920’de tarihin seyri değişmiş, dahili ve harici düşmanlara karşı Maraş halkı eşsiz bir direniş göstermiş, millî mücadelenin fitilini ateşlemiştir.Tüm ağır şartlara rağmen birlik ve beraberliğiyle, inancıyla onuruyla ve şerefiyle tüm dünyayı titreten, adeta Anadolu'ya fersah fersah yayılan bir cesaret simgesi haline gelmiştir. İşgalcilerin topuna tüfeğine karşı milletimizin kudretli imanı dünyaya büyük bir ders olmuştur.

Maraş halkının mücadelesiyle kazanılan bu olağanüstü zafer, TBMM tarafından “İstiklal Madalyası” ve “Kahraman” unvanı ile onurlandırılmıştır. Maraş halkı bu ünvanı kanının son damlasına kadar hak etmiştir.12 Şubat yerel tarihimizin, milli tarihimize ilham verdiği, Ya İstiklal Ya Ölüm ahdinin verildiği gündür.

 Fransız askerlerinin, Kahramanmaraş'ta, hamamdan çıkmış Türk kadınlarının o tarihte kullandıkları peçelerini açması ve namusuna el uzatması -ki bunu başaramamışlar, Sütçü İmam’ın; bizim halk kahramanımız Sütçü İmam'ın- Fransız askerlerine kurşun sıkmasıyla Maraş’ın direnişi başlamıştır.

 Ulu Cami’de Rıdvan Hoca'mızın "İşgal altında bulunan bir ülkede cuma namazı kılınmaz. İşgal altındaki topraklarda ve Fransız bayrağının asıldığı kalede, bu olduğu müddetçe cuma namazı kılınmaz." fetvasıyla halk Fransız bayrağını kaleden indirmiş ve nihayetinde Türk Bayrağı takılmış, Fransızlara karşı İstiklal Savaşı'mız başlamış. Yirmi iki gün yirmi iki gecenin sonunda, Fransızlar Kahramanmaraş'ı terk etmek zorunda kalmışlardır.

Bizler; mananın önünde maddeye diz çöktüren Sütçü İmam’ın,  Arslan Bey’in,  Çakmakçı Sait’in, Doktor Mustafa’nın, Senem Ayşe’nin, Çuhadar Ali'nin torunlarıyız, onların asil duruşunun devamıyız. Onların bu kararlı mücadelesi bizlerin sonsuza kadar devam edecek ufkumuz olmalı, ülkemizi tehdit eden tüm unsurlara karşı bu ruhu daim kılmalıyız. Aziz şehitlerimizin bizlere miras olarak bıraktığı vatanımızın her karış toprağına sahip çıkmalı ve bu emaneti gelecek nesillere en iyi şekilde teslim etmeliyiz.

Biz gençler çok iyi biliyoruz ki bu topraklar üzerinde istiklal ile yaşıyorsak; bu vatana çok şey borçluyuz. Şehrimizi, ülkemizi muasır hale getirebilmek için birçok alanda kendimizi geliştirip; millî bilinç ve şuur ile gecemizi gündüzümüze eş tutup halkımıza hizmet etmemiz gerektiğinin farkındayız. Usta şair Arif Nihat Asya’nın ifadesiyle; Türkiye’nin kalem tıraşı, Türkiye’nin köşe taşı; Koca Sinanların ustabaşı olan KAHRAMANMARAŞ’ımızın genci olmanın sorumluluğu ve idrakındayız .Bizler her daim canı uğruna vatanına zul getirmeyen o zamanlardan bu zamanları düşünerek bizler için şehri müdafaa yapan ecdada layık olmanın gayreti içerisinde olacağız. 2023, 2053, 2071 hedeflerimize doğru koşarak ilerleyişimizi ve yükselişimizi devam ettireceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerşe, Milli Mücadelemizin kahraman şehitlerini ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, tüm Kahramanmaraşlı hemşerilerimin 12 Şubat Kurtuluş Bayramını can-ı gönülden kutluyorum.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326