Aydın; “Bu milletin ayağını çamura değdirmeyeceğiz”

Kahramanmaraş’ın Göksun ilçe Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, ilçede insan odaklı çalışmalara önem verdiklerini söyledi.

Aydın; “Bu milletin ayağını çamura değdirmeyeceğiz”

Aydın; “Bu milletin ayağını çamura değdirmeyeceğiz”

Kahramanmaraş’ın Göksun ilçe Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, ilçede insan odaklı çalışmalara önem verdiklerini söyledi.

23 Aralık 2017 Cumartesi 15:37

Kentte yapılan yatırımın yanı sıra sosyal belediyecilik anlamında insan odaklı yatırımlar da yaptıkların belirten Aydın; “Sodes ile hibe projesi kapsamında toplum merkezi kurduk. Burada hanımlara özel alanlara hazırlayarak oturup çay, kahve içecekleri, haber dinleyip gazete okuyacakları alanlar oluşturduk. Çocukları içinde kapalı oyun parkı kurduk. Proje kapsamında yaş guruplarına göre bilgisayar sınıfları oluşturduk. İnternet imkanı olamayan öğrencilerimizin ders çalışması ve bu ülkeye faydalı bir insan olmasına yönelik faaliyetlerimiz oldu. yine içerisinde saz kurdundan kuran kursuna, voleybol kursundan futbol kursuna kadar tüm kursları barındıran projeler yaptık.” diye konuştu.  

“6 OTOBÜS ÖĞRENCİ ÇANAKKALE YOLCUSU”

Gençlere yönelik gezi programları düzenlediklerini aktaran Aydın; “Gençlerimizi Çanakkale gezileri düzenleyerek bu ülkenin kimler tarafından bize nasıl emanet edildiğini hatırlattık. Bu yıl yine 6 otobüs öğrencimizi göndereceğiz. 2016 yılında bir otobüs göndermiştik ama 15 Temmuz bize gösterdi ki bu gençlerimiz oraya daha çok göndermemiz gerekiyor.” dedi.

“120 KİŞİYE KOSGEM KURSU VERİLDİ”  

Başkan Aydın, Göksun’da belediye ve KOSGEB işbirliği ile 120 kişiye meslek edindirme kursu verildiğini, bunlardan yaklaşık 50 kişinin hibe desteği alarak kendi işini kurduğunu anımsattı.

“BU MİLLETİN AYAĞINI ÇAMURA DEĞDİRMEYECEĞİZ”

Göreve gelmeden verdiği sözleri unutmadığını ifade eden Aydın, kalan 1,5 yılda yapılmayan vaatlerin yerine getirileceğini açıkladı. Başkan olmadan; ‘Bu milletin ayağını çamura değdirmeyeceğiz dedik’ diyen Aydın şöyle konuştu;

“Çalışmalarımız hız kemeden sürecek. Bu milletin ayağını çamura değdirmeyeceğiz diye söz verdik. Kalan 1,5 yılık görev süremizde kilit parke çalışması yaparak Göksun’da vatandaşın çamura basmamasını sağlayacağız. Günlük 300 ton sıcak asfalt üreten yeni plent kurduk. Görev süremiz boyunca 40 kilometrelik imar yolu açtık. 100 kilometre stabilize yol yaptık. Belediye hizmet binamızın ihalesini yaptık. 2018 yılında bitirmeyi planlıyoruz. Bununda tamamladıktan sonra vaatlerimiz içinde hayvan borsamızın 2015 yılında Tarım Bakanlığından ruhsatını aldık. Arkasından meyve pazarımızı asfaltlamak suretiyle, esnafların çalışma yerlerini belirleyerek düzenli hijyenik bir Pazar yeri hazırladık. Vaatlerim arasında bir tek Pazar yerinin üzerinin kapanması kaldı. Onu da 2018 yılında tamamlayacağız. Göksunlu vatandaşlarımız ne yaptığımızı 2018 yılında daha iyi görecek.”

“ELİMİZDEKİ HAM MADDEYİ ENDÜSTRİYEL ÜRETİMLE DÜNYA PAZARINA SUNACAĞIZ”

İlçenin tarıma dayalı ekonomisini güçlendirmek için projeler hazırladıklarını kaydeden Aydın, yatırımcıları ilçesine davet etti. İş adamlarına belediye olarak her türlü desteğin sağlandığını belirten Aydın; Göksun elmasının endüstriyel üretimle işlenerek dünya pazarına sunulması için çalışmalarsın yapıldığı bilgisi verdi. Aydın şunları kaydetti:    

“Tarım alanında şeker pancarı, buğday, arpa ve bahçe tarımı en ön planda. Bahçe tarımında bizim elma başta olmak kaydıyla çilek ve kirazdan bahsedilebilir. Elma Türkiye’de reyhası ve tadıyla aromasıyla eş değeri olmayan bir yapıya sahip. Belediye olarak elma festivali yapıyoruz. Bizim 46 bin ton elma rekoltemizin güvenli pazarın oluşturmak için gayret sarf ediyoruz. Bu yılki festivalimiz Avrupa’da haber oldu. Göksun elması tanıtımla yurt dışına açılıyor. Ancak ihraç etmeden bizim elmayı istenilen standarda getirmemizi gerekiyor. Süratle bunun sınıflandırmasını yaparak, kasalama ve folyo lamayı cips ve sirkesini, pastasını yatarak elmayı ekonomik anlamda yaralanabilecek bir ürün haline getireceğiz. İlçemizde paketleme tesisi kurulmasıyla ilgili çalışmalara başladı. Yatırım yapacak firmalara her türlüğü desteği veriyoruz. Sanayimizi büyütüyoruz. Yatırımcıların gelip istedikleri faaliyetleri yürütmesi için imkan sağlıyoruz. Elimizdeki ham maddeyi endüstriyel üretimle dünya pazarına çıkartmaya hazırlık yapıyoruz. İlçemize yatırımcı bekliyoruz. İlerleyen süreçte sertifikalı depoculukta çok önemli olacak. Rekolte arttıkça ürünün uygun şartlarda korunması için depo ihtiyacı artacak. Geleceğe yönelik yatırımlar bu doğrultuda yapılırsa faydalı olacağı kanaatindeyim.” (Muttalip Akkuş)    

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326