Başkan Aydın, Gelişmiş Toplumların Arka Planında Kadın Vardır

Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle, kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Aydın, Gelişmiş Toplumların Arka Planında Kadın Vardır

Başkan Aydın, Gelişmiş Toplumların Arka Planında Kadın Vardır

Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle, kutlama mesajı yayınladı.

08 Mart 2018 Perşembe 10:41

Kadınlara, günümüz dünyasının belirlediği günlere göre değil, Yüce Allahın emri ve Sevgili Peygamberimizin sünnetine göre değer verip, baştacı yaptıklarına işaret eden Başkan Aydın, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Kadınlar, annemiz, eşimiz, kardeşimiz ya da meslektaşımız olarak her zaman en çok saygıya ve sevgiye layık olan, toplumumuzun en önemli bireyleridir. Bir toplumda kadın ne kadar güçlü olursa, o toplum da o kadar güçlü olur. Bizler de kadınlarımızın anne olarak, eş olarak, mesleğini icra eden üreten bireyler olarak toplumumuzda her zaman hak ettiği yerde olması için, hep birlikte elimizden gelen çabayı gösteriyoruz, göstermeye de devam edeceğiz.

Bizler cahiliye döneminde kız çocuklarını diri diri toprağa gömülmekten kurtaran, cenneti anaların ayakları altına seren bir dinin mensuplarıyız. Bizler, veda hutbesinde, “Ey insanlar! "Kadınların haklarını gözetmenizi ve bu hususta Allahtan korkmanızı tavsiye ederim. Siz kadınları Allahın emaneti olarak aldınız ve onların namusunu kendinize, Allahın emri ile helal kıldınız. Sizin kadınlar üzerinde hakkınız, kadınların da sizin üzerinizde hakkı vardır” diyerek tüm dünyaya seslenen bir peygamberin ümmetiyiz. Bu nedenle bizler kadınlarımıza, analarımıza ve eşlerimize günümüz dünyasının belirlediği günlere göre değil, Yüce Allah’ın emri ve Sevgili Peygamberimizin sünnetine göre değer verir, baştacı yaparız.

Her yönden gelişmiş toplumların arka planında, aileyi huzurlu bir şekilde idare etmesini bilen kadınların olduğuna vurgu yapan Başkan Aydın, “Yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren, sevginin, şefkatin ve özverinin timsali olan kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlar, sağlık, mutluluk ve esenlikler dilerm.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326