Başkan erkoç: “Kilidi çözmeye çalışıyoruz”

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, kentsel dönüşüm çalışmaları devam eden Yusuflar (Tekke) Mahallesi’nde yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Başkan erkoç: “Kilidi çözmeye çalışıyoruz”

Başkan erkoç: “Kilidi çözmeye çalışıyoruz”

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, kentsel dönüşüm çalışmaları devam eden Yusuflar (Tekke) Mahallesi’nde yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

21 Şubat 2018 Çarşamba 19:04

Yusuflar Mahallesi’nde gezi ve incelemelerde bulunan Başkan Erkoç, Mahalle Muhtarı Nazif Mencik, Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü Abdurrahman Erdem Baydemir ile birlikte mahalle sakinleri ile görüştü.

Yusuflar Mahallesi’nin içinden çıkılmaz bir hale geldiğini ve adeta bir kilide dönüştüğünü ifade eden Başkan Erkoç, Büyükşehir Belediyesi olarak kilidi çözmeye çalıştıklarını söyledi.

GÖNÜL RIZASI İLE DÖNÜŞÜMÜ SAĞLIYORUZ

İncelemelerinin ardından bir açıklama yapan Başkan Erkoç: “Yusuflar Mahallemizde vatandaşlarımızı ziyaret ettik. Yapılan çalışmaları yerinde inceledik. Buradaki temel amacımız vatandaşlarımızı daha mutlu daha huzurlu sıcak yuvalara taşımak. Buradaki yaptığımız çalışmalar vatandaşımızın daha mutlu daha huzurlu olması için. Vatandaşın gayrimenkulünü en iyi şekilde değerlendirerek, şehrin en güzel yerlerinden yer vererek, bu dönüşümü sağlamaya çalışıyoruz. Tabii bu gönül rızası ile olmakta. Zorla herhangi bir çalışma yok. Yaptığımız önerileri cazip bulan hoşuna giden vatandaşlarımız olduğu zaman onlarla anlaşma yapmaktayız. Yoksa ne kanuni olarak ne de vicdani olarak vatandaşın hakkını zorla alma gibi bir hakkımız yok” dedi.

PLANLI HAREKET ETMEMİZ LAZIM

Yusuflar Mahallesi’nde kentsel dönüşümde planlı hareket edilmesinin şart olduğuna dikkat çeken Başkan Erkoç: “Tabii burada amacımız gelecekte de bir plan yapabilmek. Plan yapabilmek için DOP dediğimiz (Dağıtım Ortaklık Payı) yeşil alanların oluşması lazım, okul yeri cami yeri ve yollar gibi alanların oluşması lazım. Burası çok sıkışık bir alan olduğu için bundan dolayı da plan yapımında sıkıntı var. Bu çalışmalar yapılmadan plan yapıldığı zaman vatandaş açısından daha büyük sıkıntı olacak.

Şimdi gönül rızası ile anlaşan vatandaşlarımıza daha güzel, daha müreffeh ve daha modern evler vererek, kira yardımı da yaparak bu takası sağlamaya çalışıyoruz. Buradaki konutlar, şehrin merkezinde depreme dayanıksız çok eski yapılar. Küçük bir depremde bile çok büyük sıkıntılar oluşturabilecek bir alan. Şehrin merkezinde olması sebebiyle de şehrin görselliğini etkileyen bir mahalle” diye konuştu.

KİLİDİ ÇÖZMEYE ÇALIŞIYORUZ

Büyükşehir Belediyesi olarak kolları sıvadıklarını kaydeden Başkan Erkoç sözlerini şöyle tamamladı: “Biz burada yaşayan vatandaşlarımızı, garip gurabamızı koruyarak, onların hakkını hukukunu koruyarak, en güzel şekilde el sıkışarak ve dualarını alarak bu dönüşümü yapma gayreti içindeyiz. İsteyen vatandaşımız yerinde, burada kalabilir. Vatandaşımızın arsasını ya da evini zorla alma diye bir yetkimiz de yok zaten. Hem kanunen hem de vicdanen böyle bir yetkimiz yok. 2013 yılında burası riskli alan ilan edilmiş ve burası bu yönüyle bir kilit haline gelmiş. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak bu kilidi çözmeye çalışıyoruz. 2013 yılında riskli ilan edilen burada bir plan yapılması lazım. Planın yapılması için de dönüşüm yapılması lazım. Bunun içinde bu çalışmaları başlatmamız gerekiyordu. Yoksa Allah korusun, vatandaşımızı bir belirsizliğe iteleme, gelecekte öteleme sorunu şekline dönüşecekti.

Biz de kolları sıvadık, mahalle sakinleri ile mahallenin ileri gelenleri ile vatandaşlarımızın son kuruşuna kadar hakkını koruyarak yapma gayreti içindeyiz.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326