Başkan Erkoç “Kimseyi perişan etmedik”

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Trabzon bulvarı esnafı ile Trabzon Bulvarı yayalaştırma konusu ile ilgili ziyaret ederek bulvar esnafının sorunlarını dinledi.

Başkan Erkoç “Kimseyi perişan etmedik”

Başkan Erkoç “Kimseyi perişan etmedik”

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Trabzon bulvarı esnafı ile Trabzon Bulvarı yayalaştırma konusu ile ilgili ziyaret ederek bulvar esnafının sorunlarını dinledi.

26 Temmuz 2017 Çarşamba 12:39

Bulvar esnaflarının sorunları ile görüştükten sonra Başkan Erkoç, kısa bir açıklamada bulundu. “Demirciler Çarşısını restore ettik, kimseyi perişan etmedik. İstişare ile yapacağız. Şimdi bile burada yürüyen insan sayısı arttı. Trabzon Bulvarı'nın devamı olarak buraya yapacağız. Sizin işini arttırmak için yapıyoruz. Burada kullanılan taşlar, Türkiye’nin en güzel taşları. Kahramanmaraş’ın en güzel yeri burası olacak. Burası Kahramanmaraş’ın turizminin kalbinin attığı yer olacak.

Buraya turist otobüsleri gelecek. Turistler buraya gelecek, gezecek ve kalacak. Turizm acenteleri ile görüşmelerimiz devam ediyor. Amacımız şehrimizin marka değerini yükseltmek. Dışarıdan insan gelsin, bunun için tarihi mekanları restore ediyoruz. Arslanbey Konağı'nın yapımına da başladık. Amacımız burada bulunan tarihi evleri vatandaşa restore yaptırıp, devletin desteği ile butik otel yapmak. Birçok yerde var. Vatandaş butik otel yapacak. Kaliteli otel olarak hizmet verecekler. Gaziantep’te tarihi caddelerin içinde butik oteller var. O tarihi evlerde turistler kalıyor” ifadelerine yer verdi.

KAHRAMANMARAŞ’IN MARKA DEĞERİNİ ARTTIRACAK PROJELERDEN BİRİSİ.

Trabzon Bulvarı yayalaştırma projesinin Kahramanmaraş’ın marka değerini arttırcağını belirten Başkan Erkoç, “Kıbrıs Meydanı, Trabzon Bulvarı, Ulu Cami arasındaki çalışmalarımız hızla devam etmekte. Bu bölgedeki esnaflarımız ile istişarelerde bulunduk. Her zaman yaptığımız gibi. Tabi burası kahramanmaraş’ın marka değerini arttıracak projelerden birisi. doğudan Batıya, cepheleri de çarşıya uygun hale getiriyoruz. Demirciler ve Kapalı Çarşı'yı da tümüyle restore ettik. Burası Kahramanmaraş’ın kalbi ve göz bebeği olacak. Toplu taşıma da her an bu bölge de konuşlanacak. 1500 araçlık otopark yapıyoruz. Tüm Kahramanmaraş’ın ulaşımında insanların hareket noktası,  kalbi gibi âdete burası.

Burada proje tamamlanıp, diğer restorasyonlarda bittiğin de, burası cazibe merkezi olacak.

Kültür Bakanlığı ile ortak kalenin de restorasyonunu yapıyoruz. Teleferiği de kalenin yanına getirdik. Buradan insanlar yürüyerek bir sirkülasyon oluşturacak. Kahramanmaraş’ın kalbi burada atacak. Bu bölge tarihi mekanların olduğu yer, Kahramanmaraş denince akla gelen bir yer. Şehrimizin her tarafı gelişiyor ama turistik açıdan sadece buralar gelişecek. Yabancıların ilgisini çekecek bir yer. Kahramanmaraş’ımız değişiyor. 2018 itibarı ile önemli değişimler olacak. 2018-2019 yılında Kahramanmaraş’ın konsepti değişecek. Kahramanmaraş, Türkiye’de turizm pastasından pay alan bir il haline gelecek" dedi.

Son Güncelleme: 05.07.2018 11:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326