Başkan Okumuş’dan Öğrencilere Hediye

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Akçalı Şehit Piyade Üst Çavuş Ahmet Tündü ilk ve ortaokulunu ziyaret ederek, öğrencilere Mangala oyun seti hediye etti.

Başkan Okumuş’dan Öğrencilere Hediye

Başkan Okumuş’dan Öğrencilere Hediye

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Akçalı Şehit Piyade Üst Çavuş Ahmet Tündü ilk ve ortaokulunu ziyaret ederek, öğrencilere Mangala oyun seti hediye etti.

19 Aralık 2019 Perşembe 13:00

Osmanlılar döneminde şehzadeler tarafından oynanan ve unutulmaya yüz tutmuş, zeka ve strateji geliştirme oyunu olan mangala oyun setlerini Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Aydoğan, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Ata Sporları Topluluğu Akademik danışmanı Tuğrul Avcı ile birlikte Akçalı Şehit Piyade Üst Çavuş Ahmet Tündü İlk ve Ortaokulu öğrencilerine dağıtımını gerçekleştirdiler.

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş; “Üniversitenin değerli hocalarına ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüzle beraber Akçalı Şehit Piyade Üst Çavuş Ahmet Tündü ilk ve ortaokulundayız. Tarihimizin, geleneğimizin çok önemli oyun araçlarından mangala’yı tanıtmak için geldik. Aynı zamanda da öğrencilerimize dağıtımını gerçekleştirdik. Evsanevi bir oyun aslında, bizim geçen yıllarda dünya uluslararası avasım olimpiyatlarında mangala’yı da tanıtmıştık. Ama sadece festivalde kalmasın dedik. Türkoğlu ilçemizde Akçalı Mahallemizden başlayarak diğer mahallelerimizde de bunu yaygınlaştırmayı düşünüyoruz. İlerde de inşallah festivalde bu yetenekleri yarıştıracağız. Çok güzel bir oyun bizim geleneksel oyunlarımız, bu akıllı telefonlar çıktıktan sonra tabi bu oyunlardan uzaklaşıldı. Artık tarihimizdeki bu güzel oyunlarımızı çocuklarımıza öğretmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Değerli Hocalarımıza ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Adem Beye katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Ata Sporları Topluluğu Akademik danışmanı Tuğrul Avcı; “Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Ata Sporları Topluluğu öğrencilerimiz sosyal sorumluluk projesi altında bu mangala eğitimini gerçekleştirmeye başladılar. Unutulmaya yüz tutan bu tarihi geleneksel oyunumuzun Kahramanmaraş İlimizde ortaokullarda öğretmeyi planlıyoruz. Bu konuda Başkanıma verdiği destek dolayı çok teşekkür ediyoruz.” şeklinde ifade etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326