Başkonuş yaylası kaynaşma yeri oldu!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, her yıl Muhtarlar ve Sivil Toplum Kuruluşlarına yönelik düzenlediği Yayla Şenliği’nin bu yıl 3. gerçekleştirdi.

Başkonuş yaylası kaynaşma yeri oldu!

Başkonuş yaylası kaynaşma yeri oldu!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, her yıl Muhtarlar ve Sivil Toplum Kuruluşlarına yönelik düzenlediği Yayla Şenliği’nin bu yıl 3. gerçekleştirdi.

01 Eylül 2018 Cumartesi 17:38

Başkonuş yaylasında düzenlenen etkinliğe AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri İmran Kılıç, Mehmet Cihat Sezal, Ahmet Özdemir, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, diğer ilçe belediye başkanları, STK temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

Kahvaltı ile başlayan etkinlik Mehter takımının gösterisiyle devam etti. Halk oyunları ekibinin de hünerlerini sergilediği şenlikte halk ozanları sergiledikleri performanslarla şenliğe katılanlardan beğeni topladı.

Şenliğin açılış konuşmasını yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

Etkinliğin amacının kaynaşmak olduğunu söyleyen Erkoç;

“Kahramanmaraş’ın her mahallesinden muhtarlarımız, mahalle başkanlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve vatandaşlarımız burada. Burası birlik, beraberlik ve kaynaşma yeri. Burası omuz omuza durma yeri. Hep beraberce yüreklerin Kahramanmaraş için attığı yer burası. Başkonuş Yaylası, ülkemizin ve Kahramanmaraş’ın en güzel yaylalarından bir tanesi. Hem burayı dünyaya duyurmak açısından, hem de bu sıcak yaz gününde birlik ve beraberliğimizi güçlendirme açısından bu toplantı çok önemli, bunu çok önemsiyoruz. Amacımız, niyetimiz, stres atma, muhabbet etme, tanışma ve kaynaşma” dedi.

Türkiye’nin en çok yatırım yapan belediyeleri arasında olduklarını aktaran Erkoç şöyle konuştu;

“Hamdolsun Kahramanmaraş’a çok önemli yatırımlar yaptık, binlerce kilometre yol yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Binlerce kilometre içme suyu hattı yaptık, arıtma tesislileri yaptık. Büyük parklar, Millet Bahçeleri yapıyoruz, Kayak Merkezi başta olmak üzere, Extrem Park gibi önemli yatırımlar yapıyoruz turizm açısından. Kahramanmaraş hamdolsun dört yıldan bu yana her alanda çok önemli aşama kaydetti. Özellikle köylerimize ulaşım çok sıkıntılıydı, hamdolsun yeni sistemle birlikte asfalt noktasında neredeyse yüzde 90’ları bulduk. Gün birlik ve beraberlik günü, gün omuz omuza olma günü. Gün birbirimize sahip çıkma günü. Biz bir ve beraber olduğumuz müddetçe İnşallah bereket olacak, huzur olacak bu da bizi daha güçlü hale getirecek. Ülkemiz büyük bir saldırı altında, ülkemize karşı saldırılar var. Buna karşı hep beraber durmamı lazım. Hepimizin eksiklikleri olabilir, artıları ve pozitif yönleri göreceğiz. Bunları gördüğümüzde mutluluk olacak, bereket olacak, bu da daha çok yol, daha çok yatırım, daha güzel bir Kahramanmaraş demek. Göreve çıktığımızda yolu, suyu olmayan mahallemiz kalmayacak demiştik. Mahalle başkanlarımızla toplantılar yaptığımız için en ücra köşede neyin eksik olduğunu bilmekteyiz ve bu konuda az önce dediğim gibi tarihi işler yaptık. Nihai hedefimiz, özellikle kırsalda sıcak asfalt olmayan yol kalmayana kadar çalışacağız.”



Konuşmaların ardından etkinliklere geçildi.

Halay çekmek için alanda bir araya toplanan davetliler gönüllerince eğlendi. Etkinlik günü anısına çekilen fotoğraf ile sona erdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326