Büyükşehir’den 300 İşçi Açıklaması

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Mahalle ve Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklama da 300 işçinin işten çıkartıldığı iddiaları reddedildi.

Büyükşehir’den 300 İşçi Açıklaması

Büyükşehir’den 300 İşçi Açıklaması

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Mahalle ve Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklama da 300 işçinin işten çıkartıldığı iddiaları reddedildi.

27 Ağustos 2019 Salı 08:06

Yapılan yazılı açıklama da, 300 kişi işten çıkarılıyor başlığı ile yayınlanan haberin gerçeği yansıtmadığı iddia edilerek haberde bahsi geçen 11 işçinin ise bir yıl süre ile çalıştırılmak üzere ihaleyi alan şirket tarafından işe alındığı duyuruldu.

Büyükşehir Belediyesi Mahalle ve Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada: “Bahse konu haberde Mahalle ve Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde çalışan ve işten çıkarıldığı iddia edilen 11 personel;  01.09.2018-31.08.2019 tarihleri arasında Başıboş Hayvan Toplama Hizmet Alım İşi için 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu hükümlerince yapılan açık ihale neticesinde yüklenici firma tarafından işe alınarak Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde görevlendirilmiştir. İhale ilanında ve dokümanlarında da belirtildiği üzere bahse konu iş 12 aylık bir süreyi kapsamaktadır. Sözleşme süresi 31 Ağustos 2019 tarihinde sona erecektir. Bahse konu hizmet alım işine idare tarafından tekrar ihtiyaç duyulması halinde; bu mevcut sözleşmenin yenilenmesi şeklinde olmayıp, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu kapsamında yeni bir ihale yapılarak EKAP üzerinden Türkiye genelinde ilana çıkılmaktadır. Bu ilan neticesinde ihaleye katılan firmalardan en avantajlı teklifi veren yüklenici firma ile yeni bir sözleşme imzalanmaktadır. Bu durumdan anlaşılacağı üzerine yeni bir ihaleye çıkılması sonucu; mevcut yüklenici firmasıyla tekrar çalışılabileceği ve/veya aynı personellerin tekrar görevlendirileceği anlamına gelmediğinden; haber metninde geçen “her yıl sözleşmenin yenileneceğine söz verilmesi” ifadesi asla gerçeği yansıtmadığı gibi, mer’i mevzuat hükümlerince uygulanmasının da imkanı bulunmamaktadır ‘’denildi.

İşçilerin iddialarını gündeme getiren Anadolupress haber sitesinin haberinin doğru olmadığı iddia edildi.

Son Güncelleme: 29.08.2019 11:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326