Cumhur İttifakının Çağlayanceritteki Sınavı

2019 31 Mart Yerel Seçimlerine sayılı günler kala Millet ittifakı ve Cumhur ittifakı arasındaki yarış her geçen gün daha ’da hızlanıyor.

Cumhur İttifakının Çağlayanceritteki Sınavı

Cumhur İttifakının Çağlayanceritteki Sınavı

2019 31 Mart Yerel Seçimlerine sayılı günler kala Millet ittifakı ve Cumhur ittifakı arasındaki yarış her geçen gün daha ’da hızlanıyor.

02 Şubat 2019 Cumartesi 14:31

Partiler meclis üyesi adaylarını Belediye başkan yardımcılığı konusundaki kararlarını belirlemeye çalışıyor.

Bunu yaparken bize en çok oyu hangi kişiler getirir bölgelerin oyunu hangi kişiler dengede tutar tarzında hesaplar yapmaktalar.

Partilerin ilçe başkanları ve belediye başkan adayları hizmet yarışında kadrolarını belirlerken gizli temayüle gitmeleri her mahalleden örnek almalıdır.

Peki, bu nasıl olmalı:

Örneğin Çağlayancerit Fatih Mahallesinden 10 ya da 20 aile ziyareti gerçekleştirilsin, gerçekleştirilen ziyarette o mahalleyi temsil edebilecek kişi ya da kişilerle ilgili hizmete uygun olup olmadığı ailelerin kanaati konusunda karara varılsın. SEZARIN HAKKI SEZARA VERİLSİN.

Eğer ilçe başkanları, başkan adayları kişilere göre karar verirse, bu seçimin sonucunu etkiler. BELKİ DE KAYBEDER .

Şimdi gelelim Helete’ye :

HELETENİN KAYBETTİKLERİ VAR:

Helete yıllardır göç veriyor, nüfus her geçen gün azalıyor.

Bunun sebebi maddi imkansızlık ve ekonomik olarak kötüye gidiş.

Burada ismini açıklayamadığım fakirliklerini söyleyemeyen geçim sıkıntısı içinde olan aileler var. En başta bu ailelere sahip çıkılması gerekiyor.  SOSYAL YARDIMLARIN ADALETLİ BİR ŞEKİLDE GERÇEK SAHİPLERİNE ULAŞMASI GEREKİYOR.

Çözüm neticede ekonomik odaklı!

Helete için yapılması gereken ilk şey, DÜZBAĞ-NURHAK-ELBİSATAN yolunun yapılması.

Bu bölgeler ile bağlantımız artarsa iç Anadolu ile bağlantımız kurulmuş olur. Heletede üretilen meyve ve sebzeler Elbistan üzerinden İç Anadolu pazarına ulaştırılabilir. Bu da ekonomik açıdan olumlu sonuçlar verir.

Diğer bir husus ÇAĞLAYANCERİT CEVİZİ VE HELETE KEÇİ PEYNİRİNİN ULUSAL PAZARDA TANITILMASI ve hak ettiği noktada olması.

Helete KEÇİ PEYNİRİ daha iyi şartlarda üretilip daha profesyonel pazarlama imkânları sağlanırsa ekonomik olarak iyileşme olur.

Hayvancılığa dayalı teşviklerden tarıma dayalı desteklerden milletimiz doğru bir şekilde bilinçlendirmeli ve devletimizin sunduğu imkânlardan bütün Çağlayanceritliler haberdar edilmelidir.

Ayrıca Kampanyalarla belirlenen bölgelere Hatıra ormanları dikilmesi ve ağaç sayısının artırılması sağlanmalıdır. Öte yandan HOPUR MEVKİİNDEKİ AĞAÇLARIN KORUNMASI SAĞLANMALIDIR.

Bölgemizde bulunan KIZ FATMA AĞACININ koruma altına alınması gerekir. Bununla ilgili ilk çalışma geçmiş Belediye Başkanlarından Mehmet SAYGAZ tarafından yapılmış ve ağaç etrafının piknik alanı olarak düzenlenmişti.

Uzun lafın kısası olanaklarımızı iyi değerlendirmek zorundayız.

Varlıklarımıza sahip çıkmak zorundayız.

“İKİ GÜNÜ EŞİT OLAN ZARARDADIR” hadisi şerifine binaen her gün bir adım önde olmak mecburiyetindeyiz.

SEN BEN KAVGASI BİZLERE SADECE ZAMAN KAYBETTİRİR.

Daha güçlü bir ÇAĞLAYANCERİT daha GÜZEL BİR HELETE istiyorsak BİRLİK OLUP ÇALIŞMAK ZORUNDAYIZ.

SAYGILARIMLA,

MUSTAFA SARIÇERÇİ

Son Güncelleme: 02.02.2019 16:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326