Dulkadiroğlu’ndan Çarşı’da Birlik Ve Beraberlik Sofrası

Dulkadiroğlu Belediyesi’nin geleneksel Tarihi Kapalı Çarşı ve Belediye Çarşısı iftarı Atatürk Meydanında gerçekleştirildi. Katılımın yoğun olduğu iftar programda konuşan Belediye Başkanı Necati Okay, “Bu soframızın bereketiyle birliğimiz ve dirliğimiz daim olsun” dedi.

Dulkadiroğlu’ndan Çarşı’da Birlik Ve Beraberlik Sofrası

Dulkadiroğlu’ndan Çarşı’da Birlik Ve Beraberlik Sofrası

Dulkadiroğlu Belediyesi’nin geleneksel Tarihi Kapalı Çarşı ve Belediye Çarşısı iftarı Atatürk Meydanında gerçekleştirildi. Katılımın yoğun olduğu iftar programda konuşan Belediye Başkanı Necati Okay, “Bu soframızın bereketiyle birliğimiz ve dirliğimiz daim olsun” dedi.

12 Haziran 2018 Salı 13:04

Tarihi ve kültürel değerleri yaşatma adına birçok çalışmaya imza atan Dulkadiroğlu Belediyesi, bölgesinde bulunan tarihi kapalı çarşı ve belediye çarşısında düzenlediği geleneksel iftar programına bir yenisini daha ekledi. Her yıl olduğu gibi bu yıl da çarşı esnafı ve vatandaşlar iftar programına yoğun ilgi gösterdi.

Program sonrası değerlendirmelerde bulunan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, ilçenin tarihi bölgelerinde yaptıkları programlara ayrı bir önem verdiklerini kaydetti. Tarihi ve kültürel değerleriyle ön plana çıkan bir ilçe olduklarını hatırlatan Başkan Okay, bu değerleri ülkeye ve dünyaya tanıtma adına üzerlerine düşen görevi yerine getirdiklerini kaydetti.
Özellikle kapalı çarşı bölgesinde turizmin gelişmesi ve turist sayısının artması adına yaptıkları çalışmaları anlatan Başkan Okay, Bahtiyar Yokuşundan başlayıp tarihi kapalı çarşıya kadar uzanan bir turizm yolu planladıklarını aktardı.


Bu yolun yanı sıra bölgeyi müzelerle de donattıklarını hatırlatan Başkan Okay, Mutfak Müzesi’nin ve Somut Olmayan Kültürel Değerler Müzesinin Belediye Çarşısının üst kısmında aktif olarak kullanıldığını dile getirdi.

Başkan Okay, değerlendirmesini şu şekilde sürdürdü: “Selçuklu ve Osmanlı izlerini en net şekilde taşıyan ilçemizde bu iki kadim medeniyetimizin gelenek ve göreneklerini de yaşatmayı sürdürüyoruz. Bu sebeple tarihi çarşılarımıza büyük önem veriyoruz. Bereket mevsimi olan Ramazan ayında da esnaf kardeşlerimizle ve alışveriş yapan vatandaşlarımızla bir araya gelmek bizler için son derece önemlidir. Bu sebeple her yıl bu güzide çarşımızda iftar organizasyonu yapıyoruz. Öte yandan bu bölgenin gelişmesi adına da birçok çalışma yaptık. Malumunuz bu bölgemize Mutfak Müzesi ve Somut Olmayan Kültürel Değerler müzemizi kazandırdık. Yine Üdürgücü konağımızı restore ettik ve şuanda son aşamasına geldik. Yine Bahtiyar Yokuşu dediğimiz Divanlı bölgesinden başlayan tarihi turizm yolumuzu da Kapalı Çarşıya kadar planladık. Büyükşehir Belediyemizin de bu bölgeye yatırımlarıyla çarşımız hak ettiği değerin de fazlasını elde edecektir. Ayrıca  bu birlik sofrasında bizlerle birlikte olan değerli çarşı esnafımıza ve vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. ”


Tarihi Kapalı Çarşı İftar Programına; Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, Ak Parti Kahramanmaraş Kadın Kolları Başkanı Ayşe Cusur, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nursel Reyhanlıoğlu, Ak Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Şahin Avşaroğlu, Dulkadiroğlu İlçe Kaymakamı Kadir Okatan, Kahramanmaraş Ticaret Sanayi Odası Başkanı Serdar Zabun, Ak Parti Teşkilatları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326