Ejder Kaykusuz; “Dulkadiroğlu dünyanın en zengin ilçesi”

Dulkadiroğlu Bağımsız Belediye Başkan adayı Ejder Kaykusuz, ilçenin tarihi dokusunu gün yüzüne çıkartarak bölge halkının sit alanından kaynaklı mağduriyetlerine son vereceğini belirtti.

Ejder Kaykusuz; “Dulkadiroğlu dünyanın en zengin ilçesi”

Ejder Kaykusuz; “Dulkadiroğlu dünyanın en zengin ilçesi”

Dulkadiroğlu Bağımsız Belediye Başkan adayı Ejder Kaykusuz, ilçenin tarihi dokusunu gün yüzüne çıkartarak bölge halkının sit alanından kaynaklı mağduriyetlerine son vereceğini belirtti.

07 Mart 2019 Perşembe 15:09

Dulkadiroğlu’nun dünyanın en zengin ilçesi olduğunu söyleyen Kaykusuz, Germenıcıa mozaiklerinin turizme kazandırmamsıyla ilçede binlerce insana istihdam sağlanacağını ifade etti.

Kaykusuz, belediye başkanlarının görev ve yetkileri konusunda yeterli bilgiye sahip olmadıklarını anlatarak; “Yerelde hak ettiğimiz hizmeti alamıyoruz. Ben belediye başkanlarının, yetki ve görevleriyle ilgili bilgili olmadığını düşünüyorum. Eğer belediye kanunu okusalar bu memlekette ulaşamayacakları tek bir hane kalmaz. Çünkü belediyelerin meclisi vardır, bu meclisteki kararlar yapılabilir, emirdir.” Dedi.

DULKADİROĞLU DÜNYANIN EN ZENGİN İLÇESİDİR

Dulkadiroğlu ilçesinin büyük bir imparatorluk üzerine kurulu olduğunu aktaran Kaykusuz; “Belediyenin görevi çöp toplamak değildir. Bu belediyenin yüzlerce görevinden biridir. Ancak bugün geldiğimiz noktada belediyeler çöp toplamaktan başka bir iş yapmıyorlar. Dulkadiroğlu dünyanın en zengin ilçesidir, bunu iddia ediyorum. Memleketimizde her gence, aileye bir gelir sağlayacak zenginliğimiz var. Bakınız 2 bin yıllık bir tarih bizim ayaklarımızın altında duruyor. 2 mahallemiz büyük bir imparatorluk üzerine kurulmuş, biz bunu çıkartamıyoruz. Bunu gün yüzüne çıkartsak yıllık bir milyon turist ağırlarız. 226 bin nüfuslu bir ilçede bir milyon turist demek bütün insanların iş sahibi olması demektir. Yani Kahramanmaraş Dulkadiroğlu’nu dünyanın en meşhur ilçeleri arasına koyabilir. Ancak biz bunu sağlayamadık.” Diye konuştu.

Bölge halkıyla yaşanan sorunlara değinen Kaykusuz, belediyenin ayıracağı az bir bütçe ile tüm sorunların çözme kavuşacağını belirtti. Başkan seçilmesi durumunda kimseyi mağdur etmeden mozaikleri turizme kazandıracağını dile getiren Kaykusuz, “Germenıcıa tarihi bir zenginlik. Bu ne olursa olsun bu ülkenin ekonomisine kazandırılması gerekiyor. Roma imparatorlu döneminden kalma Germenıcıa mozaiklerinin dünya turizmine açılması bizim için çok büyük bir değer, bölgede 50 bin haneye gelir sağlayacak olan tarihi zenginliğin sondaj mantığıyla geçiştirilmesine müsaade edemeyiz. İsterse 10 metrekare mozaik olsun o bizim için bir değerdir.  

Dulkadiroğlu ilçe belediyesi oldu olalı 600 milyon gibi bir para harcanmış. Bu kadar değeri büyük olan bir zenginliğe siz neden 50 milyon neden ayırmıyorsunuz. Bu parayla sit alanı içerisindeki tüm aileler memnun edilebilir. Aileler ikna edilse hiçbir mülkiyet problemi yaşanmaz. Ama insanların mağdur edilmemesi gerekiyor. Bütçenin yüzde 10’u ayrılsa bu iş çözülür.” Şeklinde konuştu.

“500 BİNDEN FAZLA EKİLEBİLİR DÜZLÜK ARAZİYE SAHİBİZ”

Tarım alanında hazırladığı projesini de anlatan Kaykusuz şu bilgileri paylaştı;

“500 binden fazla ekilebilir düzlük araziye sahibiz. Bunu da değerlendiremiyoruz. Bakıldığında belediyelerin böyle bir görevi yok deniyor. Belediye kanunu okusalar bütün yatırımları yapabilecek her imkanı var. Fakat bunu yapmıyorlar.

Bu ülkede çalışırsanız önünüzde bir engel yok. Ben tarıma dayı bir proje yaptım. Tarıma dayalı organize sanayi bölgesi, bunu 6 ayda başarabilirim. 3 bin dönüm üzerine proje hazırladım, bu 3 bin dönümü parçalara bölerek 2 bin aileye tahsis ettim. Aileler bu alanlarda tarım yaparak katma değeri yüksek ürünler yetiştirecekler. Bu 2 bin ailenin geliri 50-100 bine çıktığı zaman bu şehir zenginleşir ve 10 bin kişi iş sahibi olur.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326