Erkan Pınarbaşı, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferinin yıl dönümü münasebetiyle mesaj yayınladı

Saadet Partisi Türkoğlu Belediye Başkan Adayı Erkan Pınarbaşı 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferinin yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Erkan Pınarbaşı, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferinin yıl dönümü münasebetiyle mesaj yayınladı

Erkan Pınarbaşı, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferinin yıl dönümü münasebetiyle mesaj yayınladı

Saadet Partisi Türkoğlu Belediye Başkan Adayı Erkan Pınarbaşı 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferinin yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

18 Mart 2019 Pazartesi 09:18

Pınarbaşı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Çanakkale Zaferi nice azların çoklara, mananın maddeye galip geldiği bir savaş olmuştur. Çanakkale Zaferinde gariban Anadolu insanının üstün gayret ve fedakarlığı ayrıca bir destandır. Çanakkale deyince akla gelen en büyük destanlardan biri de Nusret mayın gemisi... Nusret mayın gemisi Yüzbaşı Tophaneli İsmail Hakkı Bey ve Müstahkem Mevkii Mayın Grup Komutanı Yüzbaşı Hafız Nazmi Bey komutasında düşman gemilerinin projektörlerine aldırmadan Anadolu yakasındaki Erenköy'deki Karanlık Liman'a Besmeleyle mayınlarını bıraktı. Dünyanın o zaman ki süper gücü olan İngiltere öncülüğündeki Birleşik Donanma boğazdan geçerken Seyit Onbaşının "Ya Allah" diyerek 250 kiloluk mermiyi sandığa sürmüş ve düşmanın en büyük gemilerinde olan "Ocean"ı vurmuş ve büyük bir yara almasını sağlamıştır. Bu şaşkınlık içinde gemi Ocean Nusret'in döşediği mayınlar çarpmış ardından da boğazın soğuk sularına gömülmüştür. Anlattığımız olay Çanakkale Zaferinde ki meydana gelen destanlardan sadece biri...

Milletimiz yaşattığı bu zaferle bize "Nice az bir topluluk, Allah’ın izniyle çok bir topluluğa gâlip gelmiştir. Ve Allah, Sabredenlerle beraberdir." (BAKARA Süresi, 249) ayetini bir kez daha hatırlatmıştır. Biz şanlı tarihimizde hep az sayımızla nice zaferlere muzaffer olmuşuz. İşte Bedir, Uhud, Mohaç, Malazgirt, Çanakkale, Sakarya ve Kıbrıs... Daha niceleri...

Bu zaferlerin unsurlarından biri de milletimizin arasında ki tabiri caizse "Milletin  Mayası" olan kardeşlik hukuku, muhabbeti, sevgi ve saygısı. Aslında milletleri millet yapan unsur. Ben buradan güzel vatanım güzel insanlarına sesleniyorum. Aramıza kin ve nefret ekenlere, bizi ötekileştirip aramıza nifak sokup bizi kutuplaştıranlara, insanları ötekileştirenlere, benden değilsen vatan haini terörist diyenlere prim vermeyelim.  Unutmayalım ki Çanakkale bu milletin nasıl kenetlendiğinin bir örneğidir. Orada Türk Kürt, Laz Çerkez, Alevi Sünni, sağcı solcu, Liberal Demokrat yoktu. Orada aziz milletimiz vardı. Bu milletin evlatları arasında fikir ayrılıkları olabilir. Fikre ancak fikirle cevap verilir. Asla düşman olamayız.

Bu vesileyle bu günlere kadar gelmemizi sağlayan vatan ve vazife uğrunda seve seve hayatını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Kahraman gazilerimize acil şifalar diliyorum.

Ayrıca yurt içinde ve yurt dışında kahramanca ve fedakarca görev yapan göz bebeğimiz ordumuza  ve polisimize görevlerinde başarılar diliyorum. Allah kolaylık versin...”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326