Göçerlerin Zorlu Dönüş Yolculuğu Başladı

Kahramanmaraş’ta yaklaşık 6 aydır yaylalarda üretim yapan göçerlerin dönüş yolculuğu başladı

Göçerlerin Zorlu Dönüş Yolculuğu Başladı

Göçerlerin Zorlu Dönüş Yolculuğu Başladı

Kahramanmaraş’ta yaklaşık 6 aydır yaylalarda üretim yapan göçerlerin dönüş yolculuğu başladı

14 Eylül 2018 Cuma 17:04

6 ay boyunca ürettiler, şimdi dönüşe başladılar

Ahir Dağı ve Engizek Bölgesi'ndeki göçerlerin, yaylalarda geçirdikleri 6 ayın ardından havaların soğumasıyla başladıkları dönüş yolculukları başladı.

YATAKLAR YÜKLER ATLARA YÜKLENDİ, ZORLU BİR DÖNÜŞ BAŞLADI

İlkbahar mevsimiyle hayvanlarını otlatmak amacıyla köylerden ve besi merkezlerinden Kahramanmaraş’ın yaylalarına gelen göçerler, havaların soğumasıyla tatlı ama zorlu dönüş yolculuğuna başladı. On binlerce sürü, dağların arasından vadilere doğru uzandı.

GÖÇERLER BÖLGEDE HAYVANCILIĞI ARTIRDI

Eşyalarını at ve eşeklerin sırtına yükleyen göçerlerin yüzlerce hayvan ile günlerce sürecek yolculuğu renkli görüntüler oluşturdu. Sürüler tozu duman katarken, çoban kavalına üfleyerek onlara eşlik etti. Yaz boyunca hayvanlardan et ve süt üreten, sütleri peynire dönüştüren, bir kısmı da dondurma sektörüne veren göçerlerin mutluluğu yüzlerinden okundu. Göçerlerin her geçen gün çoğalan sürüleri, bölgede hayvancılığı canlandırdı.

Anahtar Kelimeler:
KahramanmaraşGöçerler
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326