Hafız ve Hafizeler belgelerini aldı!

Kahramanmaraş'ta hafızlık eğitimini tamamlayan 83’ü kadın, 190’ı erkek öğrenciye törenle hafızlık belgeleri verildi. 

Hafız ve Hafizeler belgelerini aldı!

Hafız ve Hafizeler belgelerini aldı!

Kahramanmaraş'ta hafızlık eğitimini tamamlayan 83’ü kadın, 190’ı erkek öğrenciye törenle hafızlık belgeleri verildi. 

18 Aralık 2017 Pazartesi 11:25

Türkiye'nin üçüncü büyük camisi olan Abdulhamithan Camisi'nde düzenlenen programda hafızlık eğitimini tamamlayan 190 hafız belgesini aldı.

Dualarla ve Kur'an Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Diyanet İşleri Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, geçmişte olduğu gibi şan ve şerefle yeniden büyük devlet ve büyük millet olmak isteniyorsa tek çarenin Kur'an sarılmak olduğunu söyledi.

Müslümanların dirilişinin Kur'an olduğunu ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

"Yıllardır dinmeyen bir acımız var Kudüs. Çözülemiyor neden çünkü Müslümanlar dimdik ayakta durmasını bilmiyor da ondan, çünkü biz Kur'ana kulaklarımızı tıkadık ondan. Allah bize 'Kuran sizin şerefinizdir' diyor. Biz Kur'anı okuması Kur'anın mesajlarını bilmiyoruz, anlamak için de gayret sarf etmiyoruz. Halbuki bizi ayağa kaldıracak olan Kur'anın prensiplerine uymaktır. Bundan geçiyor bizim dirilişimiz. Kudüs ile ilgili sloganlar hoşumuza gider ama biz önce Allah'ın razı olduğu bir Müslüman olmaya Kur'anın tarif ettiği mümin olmaya mecburuz." 

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından hafızlara belgelerini verildi. 

83 HAFİZE İCAZETİNE KAVUŞTU

Kahramanmaraş İl Müftülüğü öncülüğünde Onikişubat, Dulkadiroğlu, Göksun ve Türkoğlu İlçe Müftülüklerine bağlı yatılı Kur’an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayan 83 kadın hafız için “Hafızlık İcazet Merasimi” programı düzenlendi.

Onikişubat, Dulkadiroğlu, Göksun ve Türkoğlu İlçe Müftülüklerine bağlı yatılı Kur’an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayan 83 kadın hafız için düzenlenen “Hafızlık İcazet Merasimi” programına, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Davut Kaya, Diyanet İşleri Başkanlığı Manisa Kur’an Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Öresin, Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç, Pazarcık İlçe Müftüsü Ahmet Sevinç ve Onikişubat İlçe Müftüsü Abdullah Demir’in yanı sıra hafizeler ile binlerce yakınları katıldı. Program, Kuran-ı Kerim’i güzel okuma Türkiye dördüncüsü, Osman Sadi Kazancı Yatılı Kız Kur’an Kursu’ndan Elif Nur Avgın’ın Kur’an tilavetiyle başladı. Daha sonra 83 bayan hafızın sahneye çıkmasının ardında slayt gösterisi ile birlikte hafızlar tanıtıldı. Onikişubat İlçe Müftüsü Abdullah Demir kısa bir selamlama konuşması yaptı.

“KAHRAMANMARAŞLILARA GÖNÜLDEN ŞÜKRANLARIMI ARZ EDİYORUM”

Diyanet İşleri Başkanlığı Manisa Kur’an Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Öresin ise her hafızın Kur’an-ı Kerim’in müjdesini yirmi dört saat yaşama imkânına sahip olduğunu söyledi. Öresin’in ardından kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Davut Kaya konuşmasına yaptığı Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından başladı. Peygamber efendimiz Hz. Muhammet’in “Kur’an-ı öğretiniz, öğreniniz hem okuyup hem de okutunuz” hadisine dikkat çeken Kaya, “En iyi anlayan, en iyi anlatan, en iyi yaşayan Kahramanmaraşlılara gönülden şükranlarımı arz ediyorum” dedi.

Protokol konuşmaları sonrası bayan hafızların şiir dinletisi izleyenleri duygulandırdı. 83 bayanın hafızlık icazet merasimi taç giyilmesi ve belge takdimiyle sona erdi. Program kapsamında hayır sahipleri tarafından verilen altınlar protokol üyelerince hafizelere takıldı.

Hafizelerin Kurslara göre dağılımı ise şöyle oldu; Osman sadi Kazancı 29, şerife Yaşar Gölcü 22, Sümeyye hatun 19, Can Kur’an kursu 10, Göksün Merkez yatılı Hafızlık 3.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326