Hüseyin Kayış, 12 Şubat Kurtuluş Bayramını kutladı

Ülkü Ocakları Kahramanmaraş İl Başkanı Hüseyin Kayış, 12 Şubat Kurtuluş Bayramı münasebetiyle basın açıklaması yaptı:

Hüseyin Kayış, 12 Şubat Kurtuluş Bayramını kutladı

Hüseyin Kayış, 12 Şubat Kurtuluş Bayramını kutladı

Ülkü Ocakları Kahramanmaraş İl Başkanı Hüseyin Kayış, 12 Şubat Kurtuluş Bayramı münasebetiyle basın açıklaması yaptı:

11 Şubat 2019 Pazartesi 12:35

“Kahraman şehrimizin yiğit evlatları; Aziz Kahramanmaraşlılar!

Türk Kurtuluş savaşının başlangıç noktası olarak, Anadolu’ya bağımsızlık için umut ışığı olmuş Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümünü büyük gurur ve coşkuyla bir kez daha yaşıyoruz.

12 Şubat 1920’de tarihin rotası yeniden değişmiş, dâhili ve harici düşmanlara karşı Maraş halkı cansiperane bir mücadelede bulunmuş, Türk’ün esaret zincirlerini nasıl kırdığını bir kez daha tüm cihana göstermiş ve tarihte eşine az rastlanan bir halk mücadelesiyle destan yazmıştır.

Maraş Halkının, kutsiyetinin ayaklar altına alınmasına, bayrağının indirilmesine, hürriyetinin kısıtlanmasına müsamahası yoktur. Maraş demek; fedakârlık demek, hürriyet demek, bayrak demek, kahramanlık demektir.

99 yıl önce 12 Şubat’ta Türk Milleti toprağını, soylu bir direniş, muazzam bir başkaldırıyla tescillemiş, bu toprakları ebediyen mühürlemiştir. İşte bu yüzden Maraş artık ‘Kahraman’ olmuş, bu unvanı kanının son damlasına kadar hak etmiştir.

12 Şubat, bizim bayramımızdır. Bir dirilişin bayramıdır. 12 Şubat, yerel tarihimizin milli tarihimize ilham olduğu; ya istiklal ya ölüm ahdinin verildiği gündür. 12 Şubat, geçmişle geleceğin buluşma ve tanışma günüdür.

Bağımsızlığımızı sürdürmek, başı dik insanlar olarak huzur içinde yaşamak, ecdadımızın 98 yıl önce sergilediği kahramanlığı kuşanmakla mümkündür. İlâyı Kelimetullah idealinin sembolü olan şanlı bayrağımızın yurdumuzun üstünde ebediyen dalgalanması, şahadetleri dinin temeli olan ezanların memleket semalarında günün beş vakti inlemesi, Kurtuluş Savaşımızdaki ruh ve inancın muhafazasına bağlıdır.

Kahramanmaraş Halkı, 12 Şubat’ta olduğu gibi bugünde, vatanın kuşatılmasına, kundaklanmasına, karanlığa gömülmesine; İstiklal Şairimiz Mehmet Akif’in; “Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda? Şüheda fışkıracak toprağı sıksan, şüheda! Canı, cananı, bütün varımı alsın da Huda. Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda” dizelerinde olduğu gibi cevap verecektir.

Tüm Dünya bilmektedir ki; Türk Milleti, Tuğrul Beyden bu yana bin yıldır İslam âleminin ve Türk Dünyasının en büyük umudu, sarsılmaz direği ve dalgalanan bayrağıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, kurtuluş mücadelemizin aziz kahramanları; Sütçü İmam’ı, Abdal Halil Ağa’yı, Rıdvan Hoca’yı, Ali Sezai Efendi’yi, Arslan Bey’i, Avukat Mehmet Ali Kısakürek’i, Şehit Evliya’yı, Mıllış Nuri’yi, Yörük Selim’i, Senem Ayşe’yi, Muallim Hayrullah’ı, Doktor Mustafa’yı, Çakmakçı Sait’i, Çuhadar Ali’yi ve adlarını sayamadığımız nice kahramanların manevi huzurunda saygı ile eğiliyor, şükranla yad ediyor, rahmet ve gururla anıyorum.

Bu topraklarda son sözümüzü 1920'de söyledik! Ecdadımızın destanlaşan mücadelesini özetleyen “Maraş Bize Mezar Olmadan Düşmana Gülzar Olamaz!” sözü sonsuza kadar parlayan ufkumuz olacaktır. 12 Şubat Kurtuluş Bayramı'mız kutlu olsun. Kahraman memleketimiz ebed müddet var olsun.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326