İhsan Kurtar; “Dertleri bizi kıskanmaları”

Terziler ve Konfeksiyoncular İhtisas Sanayi Sitesi (TERKONSAN) Kooperatif Başkanı İhsan Kurtar, ‘TERKONSAN’da usulsüzlük’ yapıldığı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

İhsan Kurtar; “Dertleri bizi kıskanmaları”

İhsan Kurtar; “Dertleri bizi kıskanmaları”

Terziler ve Konfeksiyoncular İhtisas Sanayi Sitesi (TERKONSAN) Kooperatif Başkanı İhsan Kurtar, ‘TERKONSAN’da usulsüzlük’ yapıldığı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

28 Şubat 2018 Çarşamba 13:05

Kurtar; “Adana'dan, Diyarbakır'dan, Van'dan bütün oda başkanları buraya gelip TERKONSAN’ı nasıl yaptığımız ile ilgili bizden bilgi alıyorlar. Ama bizim buradaki küçük kafalı insanlar bunu fark edemiyor. Şahsımıza ve kooperatifimiz böyle iftiraların atılması zorumuza gidiyor. Dertleri bize kıskanmaları, Terziler Odası'nın hiçbir şey yapamaması.”dedi.

Türkiye’ye örnek gösterilen Kooperatifle ilgili gerçeklerin, bilinçli olarak çarpıtıldığını savunan Kurtar, Kahramanmaraş Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Muhlis Akkurt’un yaptığı açıklamaya, kooparatif yönetimiyle birlikte düzenlediği basın toplantısıyla cevap verdi.

İddiaların çok seviyesi düşük ve iftira dolu olduğunu belirten Kurtar; “Şahsıma ve kooperatif yönetim kurulu adına çok seviyesi düşük, çok yanlış bir üslupla yapılan iftiraların hiçbirini kabul etmiyoruz. Şahsımla ilgili ‘köşe başı arsayı aldı’ diye iddiada bulunmuş. Ben tapuyu verdim 1398 Ada, 1 nolu parsel, 3133 metre. Bu arsanın niye içe satıldığını, önce bunu açıklayalım. Kooperatiflerin her yıl hesap fizibilitesi olur, bizde önümüzdeki yıl ne yapacağımızı genel kurulumuzda açıklarız. Ben aynı zamanda Cami Yaptırma Dernek başkanıyım, kooperatifimizin. Bu caminin yapımında biz hiç kimseden para istemedik, üyelerimizden camiye para harcamak için yetki aldık.” diye konuştu.

Kurtar, kooperatif arsasını şahsına aldığı yönündeki iddiayı sert bir dile kınadı. Yapılan satışta hiçbir tapuyla ilgisinin bulunmadığını anlatan Kurtar, tapu kayıtları ve belgeleri kamuoyu ile paylaşarak, ihaleyle ilgili şunları söyledi;     

“Bu konuda da arsalarımız vardı, ilan ettik, satış yaptık. Benim bir yakınımı aldım, burada isimleri var, benim tapuyla ilgili hiçbir alakam yok. İstisnasız, iftira dolu bir açıklama yapmış. Ben bunu şiddetle kınıyorum. Bugün burada yeni ve eski yönetimlerle hepimiz bir aradayız. Türkiye'ye örnek gösterilen bir sanayisi temiz var, organize büyüklüğünde. Sanayi Bakanlığı Türkiye'de bizi her ile örnek gösteriyor. Adana'dan, Diyarbakır'dan, Van'dan bütün oda başkanları buraya gelip nasıl yaptığımız ile ilgili bizden bilgi alıyorlar. Ama bizim buradaki küçük kafalı insanlar bunu fark edemiyor.”

“İHALEYE BİLE GİRMEDİLER”

Terziler odası başkanıyla daha önce görüştüğünü ve aralarında geçen konuşmayı aktaran Kurtar şunları kaydetti;    

“Defalarca konfeksiyoncu esnaflarımıza burayı kendileri için kurduğumuzu söyledik. 2010 yılında kendisi bir iş yerine oturdu, hayırlı olsuna gittim. Bize; ‘başkanım oranın masrafı var, servisi var gidemeyiz biz oraya’ dedi. Şimdi çıkmış ağlıyor, haksızlığa dayanamıyorum. Daha önce bizim yanımıza yönetim kurulu üyesi bir arkadaşla geldi, ihale ile sattığımız bu yerleri, 12 tane arsayı, ‘Başkanım biz buraya talibiz, 17 kişi olduk burayı biz alacağız’ dedi. Ben de onlara ihaleye çıkacağımızı, genel kurulda böyle bir karar aldığımızı söyledim. ‘İhaleye girin alın’ dedim. Size vermiyoruz, size yapmıyoruz diye bir şey söylemedik. İhaleye bile gelip girmediler.  ihaleyi 500 TL'den açtık. Kendisi ‘550 liralık arsaları yakınlarına, yönetim kurulunda suçlayarak verdi’ diye beyanatta bulunmuş. Akif Öz dışında, İhsan Saylak, İlyas Havuç, Ali Rıza Akçakale, Yasin Duman hiçbiri benim yakınım değil, akrabamla değil.”

“DERTLERİ BİZİ KISKANMALARI”

“İhaleye çıkacağımızı 15 gün boyunca duyurduk, gizli saklı hiçbir şey yapmadık. Biz de bu paraları idare binamıza, camimize harcadık. Yetmeyen yerlerini yine kendi bünyemizde bulundurduğumuz paradan harcadık. Camiye de şehit Er Niyazi Ergüven ismini verdik. Biz bu kadar hassas ve özel davranırken, şahsımıza ve kooperatifimiz de böyle iftiraların atılması zorumuza gidiyor. Sanayi sitemiz için 1 milyon 600 TL ödedik, doğalgazın çekilmesi için. Sanayi sitesi İhsan Kurtarın zannediliyor. Dertleri bizi kıskanmaları, Terziler Odası'nın hiçbir şey yapamaması. Seçimle gelirken bir sürü vaatte bulundular, ne yapmışlar 5 yıldan bu yana?”

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz günlerde, Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Muhlis Akkurt, TERKONSAN’ın amacına hizmet etmediğini ve kooperatifte bir takım usulsüzlüklerin yaşandığını iddia etmişti.

Son Güncelleme: 01.03.2018 09:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326