İmdat Tufan; “Halkımızla aramızda makam kapısı olmayacak”

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kahramanmaraş İl Başkanlığı, Büyükşehir ve ilçe Belediye başkanlığı için aday adayları arasında gerçekleştirilecek temayül oylaması yaptı. 

İmdat Tufan; “Halkımızla aramızda makam kapısı olmayacak”

İmdat Tufan; “Halkımızla aramızda makam kapısı olmayacak”

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kahramanmaraş İl Başkanlığı, Büyükşehir ve ilçe Belediye başkanlığı için aday adayları arasında gerçekleştirilecek temayül oylaması yaptı. 

18 Kasım 2018 Pazar 17:11

Onikişubat Belediye Başkan aday adayı olarak temayüle katılanlar arasında yer alan Kahramanmaraş’ın tanınmış iş adamı İmdat Tufan, Siyaset gençleşecek, Onikişubat gelişecek sloganıyla, belediyenin makam kapısını söküp depoya kaldıracağız. Halkımızla aramızda makam kapısı olmayacak.” dedi.

Temayül heyecanını yayın kuruluşumuzun imtiyaz sahibi Muttalip Akkuş ile paylaşan İMFA Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İmdat Tufan; “Onikişubat ilçe bazında Türkiye’nin incilerinde birisidir. Ülkedeki birçok ilden daha büyük nüfusa ve coğrafyaya sahip. Ekonomisi birçok ilden daha büyük. İlçemizin liyakat sahibi insanların elinde daha iyi yerlere gelmesini istiyorum. Cumhurbaşkanımızın da belirttiği gibi ‘hesabi değil hasbi davrana bilen, işini lakıyla yapan, halkla iç içe olabilen arkadaşlarla yol arkadaşlığı yapacağım’ dedi. Bende buna binaen Onikişubata yakışır bir yönetin anlayışıyla, siyaset gençleşecek, Onikişubat gelişecek sloganıyla göreve talip oldum.” diye konuştu.

Başkan seçilmesi durumunda ilk projesini kentsel dönüşüm alanında yapacağını belirten Tufan şunları kaydetti:

“Belediyecilik anlayışını yeniden gözden geçireceğiz, çalışanların hakkaniyetini gözeterek halkımızın işlerinin çözülmesi için aradaki prosedürleri kaldıracağız. Mümkün olan en az bürokrasi ile ilçemizi yöneteceğiz. Belediyenin makam kapısını söküp depoya kaldıracağız. Halkımızla aramızda makam kapısı olmayacak.”

“İMARA GİRMİŞ TÜM YOLLARIMIZI ULAŞIMA AÇACAĞIZ”

“Şehir merkezinin ana arterlerinde gördüğümüz eksiklikler var. Merkezden başlayarak bu aksaklıkları gidereceğiz. Bizim, imarı yapılmış fakat açılmamış yollar var. İlk etapta imara girmiş tüm yollarımızı açarak alt yapımızı tamamlayacağız.”

“KENTSEL DÖNÜŞÜMLE HAYATLARI AYDINLATACAĞIZ”

“Kahramanmaraş’ta olası bir depremde hayatı kararması muhtemel binlerce ev var. Bizde işe kentsel dönüşümden başlayarak kararması muhtemel bu hayatları aydınlatmak için mücadele vereceğiz.  

Mağaralı, Tekke, Yusuflar, Kayabaşı, Gayberli, Ormandairesi bölgelerinde bir dakika bile zaman kaybetmeden kentsel dönüşüm yapılması gereken yerler. Ambulans ve itfaiye araçlarının giremediği sokaklar var. Burada yaşayan insanların hızlı bir şekilde sosyal belediyecilik anlayışı ile hiçbir rant beklemeksizin, kentsel dönüşüm yapılarak insanları sağlıklı yaşam koşullarına kavuşturmamız lazım. Bunu yaparken kentin tarihi dokusunu tahrip etmeden yatay mimari ile eski mahalle kültürümüze uygun projeler hayata geçireceğiz.

Normal şartlarda bir firmanın bu bölgelerdeki 3 katlı içerisinde 15-20 nüfusun barındığı binayı alıp yapıp vatandaşlara 3 daire vermesi mümkün değil. Çünkü arsalar 80-100 metrekare. Burada ne yapılabilir? İnsanlar mağdur edilmeden nasıl 3 daire verilebilir? Sosyal devlet anlayışı ve sosyal belediye politikasıyla, kar gözetmeksizin insanlara daha yaşanabilir bir ev sunacak. Birinci önceliğimiz bu olacak.      

Siyaset gençleşecek, Onikişubat gelişecek diyoruz. İnşallah halkımız bizim gibi genç adaylara yol açarlar.” (Muttalip Akkuş)

İMDAT TUFAN KİMDİR?

Aslen Kahramanmaraşlı olan İmdat TUFAN, 22 Mayıs 1982'de Osmaniye doğdu.

​İlk, orta ve lise öğrenimini Osmaniye ilinde sırasıyla Yavuz Selim İlk Okulu, Mehmet Akif Ersoy Orta Okulu ve Mehmet Akif Ersoy Lisesinde, Üniversiteyi ise Eskişehir Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi lisans bölümünde tamamladı.

İş hayatına ilk olarak kamuda başlayan Tufan, Türkiye'nin çeşitli il ve ilçelerinde 11 yıl çalıştı. 2015 yılında kamu görevinden kendi isteğiyle istifa etti.

İstifa sonrası, Kahramanmaraş'ta aile şirketi olarak kurulan "İMFA Yapı" inşaat şirketinin Yönetim Kurulu Başkanlığına getirildi.

​İnşaat sektöründe yapmış olduğu başarılı ve yenilikçi politikalar ile kent estetiğine ve inşaat sektörüne yeni bir ivme kazandırmıştır.

Tufan, Yönetim Kurulu Başkanlığı ile beraber sosyal çalışmalarda yürütmektedir.

​Kahramanmaraş'ın köklü ailelerinden Tufan ailesinin, kendi aralarında birlik, beraberlik ve dayanışmayı artırmak amacıyla kurmuş olduğu derneğin başkanlığını da yürütmektedir.

​Kahramanmaraş ili Onikişubat ilçesinde ikamet eden İmdat TUFAN, evli ve üç çocuk babasıdır.

Son Güncelleme: 18.11.2018 17:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326