Kahramanmaraş alışveriş festivali başladı!

Kahramanmaraş Terziler ve Konfeksiyoncular Odası tarafından bu yıl 2.’si düzenlenen Kahramanmaraş alışveriş festivali düzenlenen törenle ziyarete açıldı. 10 gün süreyle açık olan fuarda hazır giyim, tuhafiye, ev tekstil ürünleri ve hediyelik sim sırma ile giyim ürünleri sergileniyor.

Kahramanmaraş alışveriş festivali başladı!

Kahramanmaraş alışveriş festivali başladı!

Kahramanmaraş Terziler ve Konfeksiyoncular Odası tarafından bu yıl 2.’si düzenlenen Kahramanmaraş alışveriş festivali düzenlenen törenle ziyarete açıldı. 10 gün süreyle açık olan fuarda hazır giyim, tuhafiye, ev tekstil ürünleri ve hediyelik sim sırma ile giyim ürünleri sergileniyor.

15 Mart 2019 Cuma 18:35

KAFUM’da düzenlenen festivalin açılışına, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcısı İlker Yazıcı, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Cumhur İttifakı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ahmet Kuybu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Zabun, esnaflar ve çok sayıda vatandaşın katıldı.

Fuarın açılış konuşmasını yapan Kahramanmaraş Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Muhlis Akkurt, AVM’lerle esnaf arasındaki haksız rekabetin önlenmesi gerektiğini belirtti.

Yerel esnafa sahip çıkılması gerektiğini anlatan Akkurt; “Esnaflık halka dönük bir kurumdur. Bizde Terziler ve Konfeksiyoncular Odası olarak esnafımızın hem daha iyi hizmet sunabilmek hem de farklı pazarlar oluşturmak için ‘Yerel esnafına sahip çık’ sloganı adı altında halkı esnafla bütünleştirmek için böyle bir projeye imza atmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Sektörde yaşadığımız ekonomik gelişmeler ve pazarda meydana gelen yeni oluşumlar rekabeti artırmaktadır. Bugün sadece kaliteli ürün üretip pazarlara sürmek başarı elde etmek ve satış yapabilmek adına yeterli görülmemektedir. Alışveriş Festivalimizi düzenlemekteki amacımız tüketicilerimizin aynı ürünü değişik fiyatlarda bir arada bulabilmesidir. Büyük AVM’lerin esnafımızla haksız rekabet oluşturduğu açıktır. Bizler Terziler ve Konfeksiyoncular Odası olarak bu haksız rekabetin önüne geçip esnaf ve sanatkârımıza sahip çıkacağız. Yerel esnafımızın ekonomisine bu tür festivallerle can katacağız.” Diye konuştu.

Daha sonra söz alan Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ahmet Kuybu, esnafaın türk toplumundaki yerine değindi. Kuybu; “Bütün devlet büyüklerimizin önemle yad ettiği esnaf ve sanatkarlarımızın değerini Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan en son ki esnaf buluşması konuşmasında söylediği gibi, “Esnaf ve sanatkarın sadece ticaret ve ekonomik faaliyetle uğraşan bir kesim değil. Ülkenin mayası ve çimentosudur. Ülkeyi ayakta ve bir arada tutan, ülkeye istikamet çizen bir vazifeyi yerine getiriyor” dedi. Cumhurbaşkanımız, “Bizim kültürümüzde, medeniyetimizde esnaf sadece alan, satan, ticaret yapan kişi değildir. Esnaf semtimizin, mahallemizin, sokağımızın ağabeyidir. Esnaf manevi değerlerimizin, geleneklerin, kültürün, ilin muhafızıdır. Esnaf toplumsal dokunun sosyal dayanışma ve adaletin adeta teminatıdır. En önemlisi de esnaf güvenliğin emin olma sıfatının dürüstlüğün simgesidir. Esnaf için her gün yeni bir gündür. Esnaf her yeni güne yeni bir heyecanla yeni bir ruhla uyanır. Dükkânını besmele ile dua ile açar. Akşamda kanaat içinde kazandığına hamt ederek kapatır. Akşam esnaf için muhasebe günüdür. Ancak biliyorum ki bizim esnafımız akşam olduğunda sadece alacaklarının ve vereceklerinin hesabını yapmaz. O gün ülke için, millet için, yoksullar için ne yaptığının muhasebesini yapar. Bu bizim geleneğimizde gerçekten çok önemli bir yere haizdir” diyerek esnaflığın önemini vurgulamıştır.” Şeklinde konuştu.


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326