Kahramanmaraş halkı sokağa döküldü!

Kahramanmaraş’ta, 15 Temmuz Demokrasi meydanında toplanan STK’lar ABD ve İsrail’i protesto etti.

Kahramanmaraş halkı sokağa döküldü!

Kahramanmaraş halkı sokağa döküldü!

Kahramanmaraş’ta, 15 Temmuz Demokrasi meydanında toplanan STK’lar ABD ve İsrail’i protesto etti.

15 Mayıs 2018 Salı 16:34

Kahramanmaraş’ta ABD'nin Kudüs kararını protesto etmek ve şehitler için gıyabi cenaze namazı kılmak için “Kudüs İslam’ındır Mitingi” yapıldı. Mitinge, ellerinde Türk bayrağı ve Filistin bayrağı taşıyan çok sayıda vatandaş, Ak Parti Teşkilatları ve STK temsilcileri katıldı.

Miting öncesi, kentin en eski camisinden salalar okundu. Kahramanmaraşlılar Ulu Cami bahçesinde, Kudüs’te şehit edilen 58 kişi için gıyabi cenaze namazı kıldılar. Namazın ardından binlerce kişi Ulu Cami’den 15 Temmuz Demokrasi meydanına yürüdüler. Kalabalık ABD ve İsrail’i kınadı, tekbirler getirdi. Konuşmaların ardından İsrail’in bayrağını yakan kalabalık, tekbir getirerek dağıldılar.

Kudüs mitinginde STK’lar adına konuşma yapan Ali Demirdöğen:

“Bugün ümmetin 15 Temmuzudur. Bugün Kudüs için eyleme geçme günüdür. Bizler Sütçü İmam’ın torunları olarak buradan tüm dünyaya haykırıyoruz. Ey Kudüs, Sütçü İmam’ın, Rıdvan Hoca’nın torunları olarak sana söz veriyoruz; seninle özgürleşip, seninle dirilinceye kadar, senin soluğun ve sesin, haykırışın olacağız. ABD’nin Kudüs’ü işgalinin, ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkent etme kararı, bütün Filistin’i işgal etme planının bir parçasıdır."

Ak Parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici de şunları kaydetti: “Müslümanların, Hıristiyanların ve Musevilerin kendi dini ve tarihi hafızalarını muhafaza ettiği Kudüs’te bu dengenin bozulması çok daha büyük sorunların tetikleme potansiyeline sahiptir. Bu tehlikenin bilincinde olduğunu düşündüğümüz  Uluslararası arenayı ve BM’yi zaman kaybetmeksizin bir kez daha harekete geçmeye çağırıyoruz. Türkiye bu hukuksuzluğa karşı dönem başkanı olduğu İslam İş Birliği Teşkilatı ve BM gibi uluslararası platformda ve ikili temaslar neticesinde mücadelesini kararlıkla sürdürecektir.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326