Kahramanmaraş havalimanının pisti uzatılacak

Kahramanmaraş’ta bir yıl önce hizmete açılan Kahramanmaraş Havalimanı için pistin uzatılması kararlaştırıldı.

Kahramanmaraş havalimanının pisti uzatılacak

Kahramanmaraş havalimanının pisti uzatılacak

Kahramanmaraş’ta bir yıl önce hizmete açılan Kahramanmaraş Havalimanı için pistin uzatılması kararlaştırıldı.

14 Şubat 2020 Cuma 16:37

2016 yılında inşaat çalışmaları başlayan Kahramanmaraş Havalimanı yeni terminal binası geçtiğimiz yıl Ocak ayında hizmete açılmıştı. O günden bu güne birçok kez uçuşların iptal edildiği ve uçak sefer sayılarının düşük olduğu Havalimanıyla ilgili flaş bir karar alındı.

Ankara’da Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri ile Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü ve Alt Yapı Yatırımlar Genel Müdürlüğü yönetimi arasında düzenlenen toplantıda, Kahramanmaraş Havalimanının pistinin uzatılması kararlaştırıldı.

Konuyla ilgili Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri İletişim Ofisinden yapılan yazılı açıklamada şu bilgiler verildi;

“AK Parti Genel Merkezinde, Genel Başkan Yardımcımız Sn. Mahir ÜNAL başkanlığında, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri, İl Başkanı, Büyükşehir Belediye Başkanı, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, Devlet Hava Meydanları Genel Müdürü, Alt Yapı Yatırımlar Genel Müdürü ve Anadolujet Başkanı ile birlikte Havaalanımızın sorunları ve uçuş seferleri ile ilgili bir toplantı gerçekleştirdik.

Bu toplantıda;

Mevcut pistin uzunluğunun 400 metre daha uzatılarak 2800 metreye çıkarılması ve pistin mevcut haliyle 3C olan kategorisinin 4C kategorisine yükseltilmesi

Nisan ayı itibariyle Kahramanmaraş’tan İstanbul’a her gün 2 sefer düzenlenmesi

Uluslararası uçuşlar ile ilgili gerekli çalışmaların yapılması

Sunexpress ile görüşülerek Kahramanmaraş – İzmir seferinin planlanması

Bakanlık uzmanları tarafından yapılan incelemeler sonucunda , havaalanına 2013 ve 2015 yıllarında Uydu destekli yaklaşma sistemleri kurulduğu, coğrafi şartlardan dolayı ILS sisteminin verimli bir şekilde çalışmayacağı anlaşılmış, takılmasının fayda sağlamayacağı belirtilmiştir.

Genel Başkan Yardımcımız ve Milletvekillerimiz adına, taleplerin karşılanmasına katkı sağlayan tüm taraflara göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür ederiz. Kahraman hemşehrilerimize ve aziz milletimize arz olunur.”

Anahtar Kelimeler:
KahramanmaraşHava Limanı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326