Kahramanmaraş Sağlık-Sen’de kongre heyecanı!

Sağlık-Sen Kahramanmaraş Şubesi’nin 7. Olağan Genel Kurulu gerçekleşti. Genel Kurulda Bünyamin Mutlu Demirci yeniden başkan seçildi.

Kahramanmaraş Sağlık-Sen’de kongre heyecanı!

Kahramanmaraş Sağlık-Sen’de kongre heyecanı!

Sağlık-Sen Kahramanmaraş Şubesi’nin 7. Olağan Genel Kurulu gerçekleşti. Genel Kurulda Bünyamin Mutlu Demirci yeniden başkan seçildi.

12 Haziran 2022 Pazar 18:38

Genel Kurula, Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Sağlık – Sen Genel Başkan Yardımcıları Yunus Barutçu ve Mahmut Faruk Doğan, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mutlu Kaya ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, divan kurulu ve seçimlerin yapılmasıyla sürdü.

Genel Kurulda bir konuşma yapan Sağlık – Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Sağlık çalışanlarının sorunlarını çözmek için mücadele ettiklerini belirtti.

Sağlıkta şiddetin katalog suçlar arasında gösterilmesi konusunun çok önemli bir adım olduğunun kaydeden Durmuş, konuyla ilgili şiddeti engelleyici, caydırıcı adımlar için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Sağlık-Sen Kahramanmaraş Şube Başkanı Bünyamin Mutlu Demirci de yaptığı konuşmada sendikacılığın önemine vurgu yaptı.

Demirci; şöyle konuştu; "

“Sayın Divan, Sayın Genel Başkanım , Sayın Milletvekillerim, Sayın Rektörüm, Sayın Belediye Başkanlarım, Sayın AKPARTİ İl Başkanım, Sayın Genel Başkan Yardımcılarım, Sayın AKPARTİ ilçe Başkanlarım, Sayın il Müdürlerim, Memur-Sen’e bağlı sendikalarımızın değerli Şube Başkanları, Çevre İllerden gelen Sağlık-Sen’imizin kıymetli Başkanları,  çok kıymetli Delegasyon, Değerli Misafirler, Basınımızın güzide mensupları Sağlık-Sen Kahramanmaraş Şubemizin 7 . olağan genel kurulunda sizlerle beraber olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade ediyor hepinize hoşgeldiniz diyorum. 

Kıymetli Dava Arkadaşlarım Değerli Misafirler Hak ve emek mücadelesinde çeyrek asrı geride bırakmış bir hareket olmanın verdiği gururla 7. Olağan genel kurulumuzu gerçekleştiriyoruz. Genel Kurulumuz vesilesi ile geçmişte hizmet sendikacılığı bayrağını dalgalandıran bütün dava arkadaşlarımızı hayırla yad ediyor, Pandemi sürecinde görevi başında hayatını kaybeden kahramanlarımızı rahmetle anıyorum.

Biliyoruz ki bu Genel Kurullardaki coşku ve heyecanla çok şeyi değiştirdik. Milletinden kopuk, emeğin gündemine yabancı sendikacılık anlayışını tarihin çöplüğüne hep beraber gönderdik. Bugün de ülkemiz ve milletimiz üzerinde en kirli oyunların sahnelendiği bir dönemde oyunları bozmak, ülkemize ve geleceğimize sahip çıkmak için buradayız.

Sendikamızın kurucusu merhum Mehmet Akif İnanın da ifade ettiği gibi sendikacılığı çağı kurtarmanın eylemi olarak gördük. İşte bu yüzden ülkemizin bu günlere gelmesinde özgürlükler ve demokrasi mücadelesinde, Darbelere karşı dik duruş sergilenmesinde öncülük ettik. Ülkemizin ve milletimizin geleceği adına bu soylu mücadelede her zaman ön saflarda yer aldık. Kendi dinamiklerimizle çağın gerektirdiği koşullarla örnek bir sendikacılık yapmaya çalıştık.

Sendikacılığın bir hizmet ve değişim aracı olduğu bilinciyle gelişim odaklı çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bundan sonra da Sağlık-Sen Kahramanmaraş Şubesi olarak sendikamızı, sendikal birikimimizi, gücümüzü çalışanlarımızın özlük ve sosyal haklarını arttırmak için kullanmakla yetinmeyeceğiz. İnsanımıza, ülkemize ve mensubu olduğumuz medeniyete hizmet etmek için de kullanarak sağlam adımlarla geleceğe hep birlikte yürüyeceğiz.

Toplu Sözleşme masalarında sağlık ve sosyal hizmet çalışanları için birçok kazanım elde ettik. Bu kazanımlar Sağlık-Sen’in verdiği mücadelenin, döktüğü alın terinin sonucudur. Özellikle Genel Başkanımız Sayın Semih DURMUŞ’a ve Genel Merkez yönetim kurulu üyelerimize verdikleri mücadelelerden dolayı teşekkür ediyorum. Altına imzasını attığımız kazanımlar sayesinde günden güne büyüyoruz. Bu kazanımlar Sağlık-Sen’e olan güvenin boşuna olmadığını gösteriyor.

Değerli misafirler, Kıymetli Dava Arkadaşlarım, Sağlık-Sen ve Memur Sen hareketi olarak kurulduğumuz günden itibaren her zaman geleceğin Güçlü Türkiye’si özleminin peşinden koştuk. İnsanı merkeze alan, adalet, özgürlük ve kardeşlik temelinde büyüyen bir Türkiye için gecemizi gündüzümüze kattık. Bu yüzden her zaman kendimizi Milletimize, Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanlarımıza layık olma adına Türkiye’nin Dönüşüm yolculuğunun neferleri olarak gördük.

Biz Türkiye sevdalıları olarak, geleceğe umutla bakan Milletin evlatları olarak dik duruşlu bir sendikacılık yapıyoruz. Sendikacılığı sadece sorunları teşhis etmekten çıkarıp, sorunların yanında çözüm önerileri de sunan bir noktaya taşıdık. Bazı sendikalar gibi sadece sorunları kaşıyarak, kurumlarda çalışma barışını bozarak, sahayı kirleterek kurumları ve şahısları karalayarak; kargaşa ortamı oluşturup bundan nemalan bir anlayış içinde olmadık.

Böyle sendikacılık anlayışı benimseyenler kısa vadede kazandıklarını zannedebilirler ama uzun vadede ve gerçekte sadece kendilerine zarar vermekle kalmayıp tüm emek ve alın teri döken arkadaşlarımıza, kurumlarımıza ve sendikacılığa da zarar vermektedir.

Bu konuda sendika olarak siyasi iradeden ve bürokrasiden beklentimiz; milli ve manevi değerlere sahip çıkan, haklı ve güçlü çoğunlukların küçük azınlıklara boğdurulmamasıdır.

Biz Sağlık-Sen ve Memur Sen teşkilatı olarak kimsenin ne dediğine aldırmadan bu ülkeye sahip çıkmaya, başımız dik alnımız ak bir şekilde devam edeceğiz..

Bu davayı omuzlarda taşıyarak Sağlık ve Sosyal Hizmet çalışanlarımıza, ülkemize ve milletimize hizmet etmekten asla vazgeçmeyeceğiz. Sağlık-Sen Kahramanmaraş şubesi olarak bu yolda bizimle beraber yürüyen binlerce teşkilat mensubumuza, dava arkadaşlarımıza ve delegasyonumuza sonsuz şükranlarımızı sunuyorum.

Sözlerimi daha fazla uzatmadan Sağlık Sen Kahramanmaraş Şubemizin 7. Olağan Genel Kuruluna teşriflerinizden dolayı tüm misafirlerimize ve yol arkadaşlarıma teşekkür ediyor, hepinizi saygı ve hürmetle selamlıyorum.”

Son Güncelleme: 13.06.2022 09:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326