Kahramanmaraş’ta 200 öğrencinin barınma sorunu çözüldü

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Gençlik Noktaları ve iletişim hattı üzerinden barınma talebini ileten 200 öğrenciye konaklama hizmeti vermeye başladı.

Kahramanmaraş’ta 200 öğrencinin barınma sorunu çözüldü

Kahramanmaraş’ta 200 öğrencinin barınma sorunu çözüldü

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Gençlik Noktaları ve iletişim hattı üzerinden barınma talebini ileten 200 öğrenciye konaklama hizmeti vermeye başladı.

27 Eylül 2021 Pazartesi 10:42

Başkan Hayrettin Güngör, “Öğrencilerimizi açıkta bırakmayacağız, her zaman yanlarındayız” dedi. Öğrenciler ve yakınları ise gerçekleştirilen hizmetten büyük memnuniyet duyduklarını belirterek Başkan Güngör’e teşekkür etti.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, öğrencilere destek olmayı sürdürüyor. Barınma ve yurt ihtiyacı olan üniversite öğrencileri için oluşturulan Gençlik Noktaları ve iletişim hattına başvuru yapan 200 kişiye konaklama imkanı sağlandı. Başvuru noktasında öğrenciler ve yakınlarıyla bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, taleplerin 1 Ekim Cuma gününe kadar alınmaya devam edeceğini belirtti. Başkan Güngör, “Şehrimizde eğitim almaya gelen öğrencilerimizi açıkta bırakmayacağız. Onların her zaman yanındayız” diye konuştu.

Şiir ve Edebiyatın Başkentine Hoşgeldiniz

Başkan Hayrettin Güngör, “İki yıllık pandemi süreci sonrası okullarımız açılmaya başladı. İlköğretim ve lise seviyesindeki öğrencilerimiz eğitimlerine başlamıştı. Şimdi de üniversitelerimiz başlıyor. Biz de şiir ve edebiyatın başkenti Kahramanmaraş’ımızda Sütçü İmam Üniversitemizi ve İstiklal Üniversitemizi kazanan öğrencilerimizin konaklamalarını sağlamaya çalışıyoruz. Kurumlarımızla iş birliği içerisinde konaklama ihtiyacı duyan öğrencilerimize kontak noktalarımız aracılığıyla barınma hizmeti sunuyoruz. Şehrimizde tahsillerini yapmak üzere bulunan öğrencilerimizi açıkta bırakmayacağımızı tekraren ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

İhtiyacımıza Hızlı Çözüm

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından sunulan konaklama hizmetinden ise öğrenciler ve yakınları büyük memnuniyet duyduklarını belirttiler. Öğrenci velisi Latif Örs, “Gaziantep’ten geliyoruz. Kahramanmaraş’a ilk kez geldim. Ben bir kız babasıyım, bizim için konaklama büyük bir problemdi. Allah razı olsun bu hizmeti sağlayanlardan. Önemli bir sorunumuzu çözdüler” diye konuştu. Öğrencilerden Tıbbi Laboratuvar Teknikerliği kazanan Buse Karabey ise açıklamasında, “Ben Adana’dan geliyorum. Yurt ilk etapta çıkmadı, yedeklerdeydim. Büyükşehir Belediyemize başvuru yaptım. Ardından 24 saat içinde beni yerleştirdiler. Şu an ev konforunda bir yere yerleştirildik. Başkanımız Hayrettin Güngör’e ve tüm emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Gençlik Noktası Avşar Kampüsü’nde

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada ise başvuruların 1 Ekim Cuma gününe kadar alınmaya devam edeceği belirtildi. Okulların 27 Eylül Pazartesi günü açılması sebebiyle oluşturulan Gençlik Noktası, Avşar Kampüsünde hizmet vermeye devam edecek. Konaklama ihtiyacı olan öğrenciler yine Gençlik Noktası ve 0531 082 00 93 numaralı whatsapp hattından taleplerini iletebilecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326