Kahramanmaraş’ta Bağımsız Denetim Semineri Düzenlendi

Kahramanmaraş’ta, mali müşavirlere yönelik Bağımsız Denetim ile ilgili Seminer düzenlendi.

Kahramanmaraş’ta Bağımsız Denetim Semineri Düzenlendi

Kahramanmaraş’ta Bağımsız Denetim Semineri Düzenlendi

Kahramanmaraş’ta, mali müşavirlere yönelik Bağımsız Denetim ile ilgili Seminer düzenlendi.

19 Ekim 2018 Cuma 13:06

Bağımsız denetim, öncesinde sınırlı alanlarda uygulaması bulunmakla birlikte, 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu (TTK) ile iş hayatımızdaki önemini her geçen gün artırarak yer edinmeye başlamış bulunmaktadır. 

Bağımsız Denetim; Finansal tabloların standartlara uygunluğu ve doğruluğunun makul güvence sağlayacak yeterli kanıtların elde edilmesi amacıyla denetim standartlarına uygun olarak defter, kayıt ve belgeler üzerinden denetlenerek rapora bağlanmasının şirket dışından ve ilgili kurumlar tarafından yetkilendirilmiş kişi veya kuruluşlarca yapılması demektir.

Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu tarafından yetki belgesi verilen kişi ve kurumlar bağımsız denetim yapmaya yetkili ve yetkinliktedirler. Ülkemizde bağımsız denetim uygulaması Kamu Gözetim Kurumu tarafından uluslararası mevzuata uygun standartlar ve kurallarla oluşturulup denetlenmektedir.

Bu kapsamda Kahramanmaraş’ta A Bağımsız Denetim A.Ş. ve Kahramanmaraş Mali Müşavirler Odası işbirliği ile Bağımsız Denetim ile ilgili Seminer düzenlendi.

S.M.M.M.O  seminer salonunda yapılan programda A BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. yönetim kurulu başkanı YMM Mehmet Akdere bağımsız denetimin Türkiye’deki süreci, önemi ve gerekliliği ile ilgili konulara değindi.

Seminerin Eğitim sunumu bölümünde Bağımsız Denetçi-DR. Özgür Tereman  konu ile alakalı                                                                                            sunum yaptı. İkinci bölümde YMM Münir Binici Bağımsız Denetim zorunlu eğitim konusunda bilgi verdi . Daha sonraki bölümde Dr. Özgür Tereman Bağımsız Denetimin şartları ve gerekliliği noktasında bilgi vererek sunumu sonlandırdı.

Seminere Kahramanmaraş Vergi Dairesi başkanı İbrahim Kaya Gurup müdürü Halil İnce, KOBİ mükellef grup başkanı Nuh Ateş Kahramanmaraş SGK İl Müdürü Harun Akbalaban katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326