Kahramanmaraş’ta lise öğrencileri roket yaptı

TEKNOFEST 2021 Roket Yarışması'nın 2.aşaması olan Lise Kategorisi Kritik Tasarım Raporu'nda Türkiye 2'ncisi olarak finale kalan Kahramanmaraş Fen Lisesi Pusula Roket Takımı, İl Millî Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz’ı ziyaret etti. İl Millî Eğitim Müdürü, takımımıza olan güven ve desteklerini iletti.

Kahramanmaraş’ta lise öğrencileri roket yaptı

Kahramanmaraş’ta lise öğrencileri roket yaptı

TEKNOFEST 2021 Roket Yarışması'nın 2.aşaması olan Lise Kategorisi Kritik Tasarım Raporu'nda Türkiye 2'ncisi olarak finale kalan Kahramanmaraş Fen Lisesi Pusula Roket Takımı, İl Millî Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz’ı ziyaret etti. İl Millî Eğitim Müdürü, takımımıza olan güven ve desteklerini iletti.

10 Ağustos 2021 Salı 14:28

Ziyarete Kahramanmaraş Fen Lisesi Pusula Roket Takımı öğrencileri, öğretmen ve idareciler katıldı.

İl Millî Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, ziyarette öğrenciler ile gerçekleştirdiği sohbette takım ile ilgili bilgiler aldı. TEKNOFEST 2021 Roket Yarışması'nda Lise Kategorisi’nde (5.000 feet) mücadele eden ve 11.sınıfa geçen 6 öğrenciden oluşan Kahramanmaraş Fen Lisesi Pusula Roket Takımımızın kendisini heyecanlandırdığını ifade eden İl Millî Eğitim Müdürümüz Cemal Yılmaz, “Bu gençlerimiz, Kahramanmaraşımızda gerçekten özlediğimiz çalışmaların bir örneğini daha yaşattı. TEKNOFEST 2021 Roket Yarışması’nda 2.aşamada Türkiye 2’ncisi olarak finalde ilimizi temsil edecekler. Burada iyi bir derece elde ederek İstanbul'a gideceklerine inanıyorum.” diye konuştu.

Yılmaz: “Çocuklarımız Başımıza İcat Çıkarsınlar”

TEKNOFEST 2021 Roket Yarışması’nda ilk aşama olan Ön Tasarım Raporu (ÖTR) ile 2.aşama olan Kritik Tasarım Raporu’nu (KTR) başarılı bir şekilde sonlandıran Kahramanmaraş Fen Lisesi Pusula Roket Takımımızın, Aksaray Tuz Gölü’nde gerçekleştirilecek olan final aşamasında Atış Hazırlık Raporu’nu (AHR) da başarıyla geçeceklerine inandığını belirten eden İl Millî Eğitim Müdürümüz Cemal Yılmaz, “Gençlerimiz çok büyük bir başarı yakaladılar. Bizim fen liselerinden beklentimiz, fen ve teknoloji alanında icat çıkarmalarıdır. Eskiden çocuklarımıza, ‘Başımıza icat çıkarmayın!’ diyorduk; şimdi tam aksine ‘Başımıza icat çıkarın!’ diyoruz. Ama bu icatlar hem memleketimiz hem milletimiz hem insanlık için faydalı olmalıdır.” dedi.

Bu çalışmayı yapan öğrencilerimizi, onları yetiştiren öğretmenlerimizi, onları cesaretlendiren okul yöneticilerimizi ve öğrencilerimizin anne babaları tebrik eden İl Millî Eğitim Müdürümüz Cemal Yılmaz, son olarak şunları söyledi: “Çalışmaların artarak devam edeceğini ümit ve temenni ediyorum. Gençlerimizin yapacağı bu türden her çalışmada hem maddî hem manevî olarak onların destekçileri olacağız. Finalde de başarılı olmalarını ve hep birlikte İstanbul'da olmayı ümit ve temenni ediyoruz.”

Final, 1-12 Eylül Arasında Aksaray’da Yapılacak

Kahramanmaraş Fen Lisesi’nin kurulduğu günden bu yana Kahramanmaraş’a hem akademik anlamda hem de sosyal, kültürel diğer alanlarda önemli katkılar sunduğunu belirten Kahramanmaraş Fen Lisesi Okul Müdürü Mehmet Çetin ise, “TEKNOFEST 2021 Roket Yarışması'nda Lise Kategorisi’nde mücadele eden Kahramanmaraş Fen Lisesi Pusula Roket Takımımız, geçen yıldan bu yana kendi çalışmalarıyla üniversite ve sanayi iş birliği içinde roketini tasarladı. Bu yarışmaya Türkiye genelinden toplam 223 takım yarışmaya başvurdu. Yarışmada 2.aşama olan Kritik Tasarım Raporu’nda (KTR) Kahramanmaraş Fen Lisesi Pusula Roket Takımımız, 1022.5 puan üzerinden 861.5 puan alarak bu aşamayı geçen 16 takım arasında Türkiye 2’ncisi olmayı başardı. 2.aşamayı geçerek finallere kalan takımımız, 1-12 Eylül tarihleri arasında Aksaray’da son mücadelesini verecek. Ben bu vesileyle öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi, anne ve babalarını tebrik ediyorum. İnşallah bunun devamı gelecek.” ifadelerini kullandı.

Roketimizin Adı Rofen-23

Tasarlamış oldukları roketin adının Rofen-23 olduğunu ve 5000 feet (1500 metre) irtifaya çıkacağını ifade eden Kahramanmaraş Fen Lisesi Pusula Roket Takımı kaptanı, yarışmanın ilk aşaması olan Ön Tasarım Raporu’nda (ÖTR) Türkiye genelindeki 223 takım arasında 13’üncü olduklarını, ikinci aşaması olan Kritik Tasarım Raporu’nda (KTR) ise Türkiye genelinde 2’nci olarak ilimizde bir ilke imza attıklarını belirterek, “Önümüzdeki günlerde başarılı bir şekilde atışımızı da gerçekleştirerek iyi bir derece almayı ümit ediyoruz. Bize destek olan başta öğretmenlerimize ve herkese teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326