Kahramanmaraş’ta Mevlid Kandili ihya edildi

Kahramanmaraş'ta, Peygamber Efendimizin dünyaya teşrifinin 1496’ıncı yıl dönümü gün boyu süren çeşitli etkinliklerle ihya edildi.

Kahramanmaraş’ta Mevlid Kandili ihya edildi

Kahramanmaraş’ta Mevlid Kandili ihya edildi

Kahramanmaraş'ta, Peygamber Efendimizin dünyaya teşrifinin 1496’ıncı yıl dönümü gün boyu süren çeşitli etkinliklerle ihya edildi.

18 Ekim 2021 Pazartesi 10:54

Şehrin önde gelen sivil toplum kuruluşlarından Merdan Ahlak Kültür ve Çevre Derneği öncülüğünde, Lider Gençlik İzcilik ve Spor Kulübü Derneği ve Prof. Dr. Mahmud Es’ad Coşan Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği işbirliği ile çeşitli etkinliklerle gün boyu süren Mevlid 1443 programı Prof. Dr. Mahmud Es’ad Coşan Camii Külliyesinde icra edildi.

Öğle Namazını müteakip “Çizgilerle 40 Hadis Sergisi” ile başlayan etkinliklerde, İkindi Namazı sonrası Cami avlusuna kurulan dev şişme oyun parkı, bilgi yarışması ve çeşitli ikramlar ile devam ederken, Akşam Namazı sonrası Peygamber Efendimizin düğün yemeği de olan “Telbine Çorbası” ikramıyla devam etti. Yatsı Namazını Müteakip Emekli İl Müftüsü Ahmet Çelik tarafından Mevlid Kandili’ nin ihyası ve Peygamber Efendimizin yaşamından kesitlerin sunulduğu sohbet ve dua sonrası katılımcılara bademli şeker ikramı ile son buldu.
 

Merdan Ahlak Kültür ve Çevre Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Pak yaptığı açıklamada; “Öncelikle tüm İslam Alemi’nin Mevlid Kandilini tebrik ederim, malumunuz olduğu üzere bu gün Mevlid Kandili, yani Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) doğum günü. Bizler de bugün Peygamber Efendimiz’in (SAV) doğum gününü özellikle çocukların aklında yer edecek, toplumda farkındalık oluşturacak ve gün boyu sürecek bir takım etkinliklerle gerçekleştirmek istedik.

Bu kapsamda; Prof. Dr. Mahmud Es’ad Coşan Camii külliyesinde gerçekleştirdiğimiz etkinliklerimizde, Öğle Namazını sonrası “Çizgilerle 40 Hadis Sergisi” açılışı yaparak gün boyu ziyaretçilerin istifadesine sunduk. İkindi Namazı sonrası çocuklara yönelik etkinliklerimizle çocuklarda cami, kandil ve Peygamber algısı oluşturulması amacıyla, belki de Türkiye’de ilk defa cami avlusuna dev şişme oyun parkı kurduk. Burada çocuklarımız gün boyu cami bahçesine kurulan oyun parkında gönüllerince eğlendiler. Yine çocuklara yönelik Peygamber Efendimiz’in hayatına dair sorulardan oluşan bilgi yarışması, pamuk şeker, patlamış mısır ve balon ikramlarıyla çocuklara unutamayacakları bir Mevlid Kandili günü yaşatmayı amaçladık.

Gün boyu süren bu etkinliklerde bizlere destek olan, başta refikimiz Lider Gençlik İzcilik ve Spor Kulübü Derneği’ne, Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na, İş İnsanı Adem Mağralı’ya ve tüm katılımcılara teşekkür ederim” dedi.




 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326