Kaliteyi ucuza alın, Önce AKALA sonra okula

Kahramanmaraş’ın köklü tekstil ve konfeksiyon mağazası AKAL, okulların açılmasına sayılı günler kala düzenlediği kampanya ile aile bütçesine katkı sağlıyor.

Kaliteyi ucuza alın, Önce AKALA sonra okula

Kaliteyi ucuza alın, Önce AKALA sonra okula

Kahramanmaraş’ın köklü tekstil ve konfeksiyon mağazası AKAL, okulların açılmasına sayılı günler kala düzenlediği kampanya ile aile bütçesine katkı sağlıyor.

13 Eylül 2017 Çarşamba 11:25

‘Önce Akala sonra okula’ sloganı ile kampanyayı duyuran AKAL, aile bütçesinin sarsmadan çocukların okul alışverişini yapmak isteyen velileri Trabzon Caddesinde bulunan mağazaya davet ediyor.

İl genelinde ilk, orta ve lise düzeyinde 120 eğitim kurumunun kıyafetlerini 57 yıllık tecrübesi ile bünyesinde barındıran AKAL, kampanya kapsamında Lakoslar 20, Pantolonlar 25, Kazak Takım 30 ve Etekleri 20 TL’den satışa sundu.

Okulların açılmasına kısa bir süre kala çarşı-pazarda hareketlilik başladı. Özelikle okul kıyafetleri satan mağazalarda yoğunluk yaşanıyor.

Okul alış verişi öncesi tüketicilere önemli uyarılarda bulunan Akal Konfeksiyon Yönetim Kurulu Başkanı Ali Osman Uslu, ürünün fiyatı kadar kalitesinin de önemli olduğunu söyledi.  

“57 YILI GERİDE BIRAKTIK”

Firmanın kuruluş ve yönetim politikasıyla ilgili konuşan Uslu, sektörde 57 yılı geride bıraktıklarını belirterek; “1985’ten beri konfeksiyon işi yapıyorum. Mağazamızda genel olarak okul kıyafetleri satıyoruz. 1958 yılında babam bu mesleğe terzi olarak başlamış ve ondan da bize devroldu. Yaklaşık 57 yıldan beri bu işe devam ediyoruz.” dedi.

“120 OKULUN KIYUAFETİ BİZDE MEVCUT”

Velileri alış veriş telaşının sardığını aktaran Uslu, en kaliteli kıyafetleri uygun fiyata sattıklarını kaydetti. 120 okulun kıyafetinin mağazada mevcut olduğunu söyleyen Uslu; “Şu an sık sık fiyatları soranlar var. Vatandaş genel olarak fiyat araştırması yapıyor. Ama genel olarak kaliteyi bilen pek yok. Biz bu konuda tecrübeli ve Kahramanmaraş’ta bilinen bir mağaza olduğumuz için genelde müşterilerimiz bizleri tercih ediyor. En kalitelisini, en güzelini ve okulların istediği kıyafetin bire bir aynısını çok daha uygun fiyatlara satıyoruz. Biz de bir nevi Kahramanmaraş’ta bu sektörde fiyat dengesi sağlıyoruz. Bizim gibi belli başlı mağazalar olmasa çok daha kalitesiz ürünler vatandaşın cebini yakacak şekilde fahiş fiyatlarla satılır. Bizim Kahramanmaraş’ta olmamız vatandaşın ekonomik durumunu bir hayli rahatlatıyor. Tabii bir ürünün fiyatı kadar kalitesi de önemli. Biz Akal Mağazası olarak hem kaliteli hem de ucuz fiyatlara vatandaşa istediği okul kıyafetlerini sunuyoruz. Ayrıca vatandaş mağazamıza geldiğinde 120 okulun kıyafetini istiyorsa hepsi bizde mevcut.” diye konuştu.

“PİYASADA MERDÜVEN ALTI ÜRÜNLER ÇOK, DİKKAT EDİN”

Piyasada merdiven altı tabir edilen kalitesiz ve uygunsuz koşullarda üretilen ürünlerin fazla olduğunu ifade eden Uslu, vatandaşlara şu tavsiyelerde bulundu; “Genel olarak belli başlı bilinen esnaflardan alışveriş yapmaları vatandaşların hem kaliteli ürün almalarını hem de uygun fiyatta ürün bulmalarını sağlayacaktır. Piyasa da yeni esnaf çok ve bunların birçoğu aynı okulun değişik renkte kıyafetlerini üretiyorlar bunlar belki biraz ucuz olabilir ancak öğrenci belli bir süre bu kıyafetleri giydiği zaman iki ürün arasındaki farklılığı fazlasıyla anlayacaktır. Kahramanmaraş’ta okul kıyafeti satan belli başlı mağazalar var ve vatandaşlarımızı genel olarak bu mağazaları tercih ederlerse kendileri için çok daha iyi olur.”

“YERLİ MALI TERCİH EDİN”

Tüketicilerin yerli malı tercih etmelerini isteyen Uslu sözlerini şöyle bitirdi; “Vatandaşın ithal mal almak yerine yerli malları tercih etmeleri kendileri açısından çok iyi olacaktır. Bunu yanında daha önce de söylediğim gibi belli başlı bilindik mağazalardan alışveriş yapmaları vatandaşların bu tür risklerle karşılaşmalarını önleyecektir. Zaten belli başlı mağazalardan alınan ürünleri vatandaşlar iade edebilirler. Bu da vatandaşa ayrıca bir güven vermektedir.
Son olarak okul kıyafeti alacak vatandaşlara neler söylemek istersiniz?
Vatandaşlara son olarak şunları söylemek isterim. Vatandaş girdiği bir müesseseye girdiği zaman oradaki elemanların satış yapan insanları güler yüzlerine kendilerine verdiği öneme bakmaları ve ona göre alış veriş yapmalarını tavsiye ediyorum. Bu bir tekel ürünü değildir sonuçta alternatif mağazalar vardır mutlaka. Bunun yanında ürünlerin kalitesine de dikkat etmelerini de tavsiye ederim. Fiyatından önce ürünün kalitesine, modeline, işçiliğine bakmaları gerekir. Yeni eğitim ve öğretim yılında öğretmen ve öğrencilerimize başarılar dilerim.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326