Kaski İle Çevreci Bir Şehir Yükseliyor

Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç önderliğinde kente yapılan ve yapılacak olan Atık Su Arıtma Tesisleriyle çevreci ve modern bir şehir inşa ediyor.

Kaski İle Çevreci Bir Şehir Yükseliyor

Kaski İle Çevreci Bir Şehir Yükseliyor

Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç önderliğinde kente yapılan ve yapılacak olan Atık Su Arıtma Tesisleriyle çevreci ve modern bir şehir inşa ediyor.

30 Temmuz 2018 Pazartesi 16:51

Gelecek nesillerimize daha temiz bir Kahramanmaraş bırakmak misyonuyla Ceyhan Havzasını kirleten unsurların ortadan kaldırılması ve sürdürülebilir bir çevre amacıyla Kahramanmaraş’a 4 yılda 4 dev tesis kazandırıldı. Hizmete alınan Afşin, Türkoğlu, Pazarcık Atıksu Arıtma Tesislerinde koku, bulanıklık ve diğer fiziksel ve kimyasal arıtmanın yanı sıra azot ve fosfor giderimi ile mikro organizmalara karşı biyolojik arıtma yapılıyor. Tesislerde yer alan laboratuvarlarda tesise giren atık sular ile arıtılmış olarak tesisten çıkan sular rutin olarak gerekli analizleri yapılarak kontrol altında tutuluyor.

Şehrimize en son kazandırılan ve bölgenin en büyük Atık Su Arıtma Tesisi konumunda bulunan Kahramanmaraş Atık Su Arıtma Tesisinde son teknoloji ekipmanlar ve ünitelerle ileri biyolojik seviyede arıtma yapılıyor. İleri biyolojik arıtma prensiplerine göre atık suda bulunan karbonun yanı sıra, su kaynaklarında kirliliğe yol açan azot ve fosfor giderimi üniteleri barındırılıyor.  Arıtılan atık sular içme suyu alınabilecek ortamlara deşarj edilebilecek özelliğe sahip. Ayrıca Günümüzde işletmeler açısından büyük bir maliyet oluşturan enerji giderleri Kahramanmaraş Atık Su Arıtma Tesisindeki Enerji Geri Dönüşüm Ünitesi ile minimize ediliyor. Tesisin işletmesinde kullanılacak enerji ihtiyacının % 60’ını tesis, kendi içerisinde üretiyor. 

 Hizmete alınan tesislerin yanında atık su arıtma tesisi bulunmayan ilçelere yönelik çalışmalar devam ediyor. Ceyhan Nehrinin kaynağı konumunda bulunan Elbistan İlçesinin atık sularının arıtılarak deşarj edilmesi için yürütülen Atık Su Arıtma Tesisi İhale çalışmalarında sona gelindi. Müşavirlik ihalesi yapılan Elbistan Atık Su Arıtma Tesisinin ihale değerlendirme çalışmaları devam ediyor. AB katılım öncesi mali yardım aracı (IPA) kapsamında entegre su yönetimi projelerinin hazırlanması için teknik yardım projesi kapsamında yapılacak olan Elbistan Atık Su Arıtma Tesisi ile birlikte Ceyhan Nehrine arıtılmadan deşarj edilen atık sular AB ve ulusal mevzuat çerçevesinde belirtilen değerler sağlanarak Ceyhan Nehri’nin kirlenmesinin önüne geçilecek.

Göksun, Andırın, Çağlayancerit, Nurhak, Ekinözü, Ilıca, Tekir, Arıtaş ve Beyoğlu-Şekeroba Atık Su Arıtma Tesislerinin proje çalışmaları devam ediyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326