Kaykusuz, Aksu ve Erkenez’deki çevre felaketini kökten çözecek

31 Mart yerel seçimler kapsamında seçim beyannamesini birbiri ardına açıklaya Dulkadiroğlu Bağımsız Belediye Başkan adayı Ejder Kaykusuz, çevre kirliğini kökten çözecek projesini kamuoyu ile paylaştı.

Kaykusuz, Aksu ve Erkenez’deki çevre felaketini kökten çözecek

Kaykusuz, Aksu ve Erkenez’deki çevre felaketini kökten çözecek

31 Mart yerel seçimler kapsamında seçim beyannamesini birbiri ardına açıklaya Dulkadiroğlu Bağımsız Belediye Başkan adayı Ejder Kaykusuz, çevre kirliğini kökten çözecek projesini kamuoyu ile paylaştı.

15 Mart 2019 Cuma 10:55

Kaykusuz, başkan seçilmesi durumunda hayat geçireceği merkezi Endüstriyel Atık Su Arıtma Tesisi projesi ile hem Aksu ve Erkenez çayındaki çevre felaketini önleyecek. Hem de sanayiciye büyük bir yükün altından kurtararak şehri yatırımcılar için cazip hale getirecek.

Konuyla ilgili projesini anlatan Kaykusuz, birinci önceliklerinin endüstriyel atıkları temizlemek olduğunu söyledi.

Merkezi bir tesisi kurarak fabrikaların atıklarını borularla bu tesiste bertaraf edeceklerini aktaran Kaykusuz projesini şöyle anlattı:

“En tehlikeli atıklar endüstriyel tıklardır. Birinci hedefimiz endüstriyel atıkları temizlemek. Kahramanmaraş’ta ciddi üretim yapan tesisler. İşletmecilere her fabrikaya bir arıtma kur deniyor. Her fabrikanın bu maliyeti kaldırması mümkün değil. Bu nedenle çözüm üretilmiyor. Bugün AB fonlarında ciddi kaynaklar var, bunu kullanarak endüstriyel tık su arıtma tesisi kurmak gerek. Bu tesis merkezi olacak, Kahramanmaraş’taki fabrikalar borularla deşarj etikleri atık suyu arıtma tesisini bağlayacaklar. Böyle olduğu zaman memleketimize yatırımcı da artacak. Hem sanayici büyük bir yükten kurtulacak, hem de temiz bir çevre olacak. Bu görev ilçe belediyelerinin değil ama birlik kurularak öncülük yapabilirler.

Biz sanayicinin önünü açarak yatırımı çoğaltacağız. Tek yapılması gereken merkezi bir arıtma tesisi kurulması. Bizim şehrimizde biyolojik arıtma tesisi kuruldu, bu tesis evsel atık suları arıtıyor. Bu yatımın hiçbir önemi yok, çöpe atılmış bir yatırım. Çünkü bu şehrin kanalizasyonu yağmur sularıyla birleşiyor ve yağmur yağdığı gün bir ton atık su 100 bin tona dönüşüyor, yani kapasitenin katbekat fazla su arıtılamıyor ve tesis devre dışı kalıyor.

Erkenez çayı boyunca bir hat oluşturup, genç Osman, Karaçay ve Türkoğlu’ndan tesislerin endüstriyel atıkları kurulacak atık su arıtma tesisinde temizlenecek. Bu bölgelerde insanlar kokudan kurtulacak, tarım ve hayvancılık yeniden canlanacak. Biz göreve gelir gelemez 6 ayda hemen 2 ana boru hattını döşeyeceğiz, pis suları Erkenez ve Aksu çayından uzak tutacağız. Daha sonra arıtma tesisi bittiğinde bu borular tesise bağlanacak. Yaşanılabilir bir Dulkadiroğlu içlin tüm hemşerilerimin desteğini bekliyorum. Biz belediye başkanı değiştirmeye değil, bir anlayışı değiştirmeye geliyoruz.” (Muttalip Akkuş)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326