KSÜ’de başhekim istifa etti!

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Başhekimi Doç. Dr. Hakan Kamalak, Başhekimlikten istifa etti.

KSÜ’de başhekim istifa etti!

KSÜ’de başhekim istifa etti!

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Başhekimi Doç. Dr. Hakan Kamalak, Başhekimlikten istifa etti.

19 Ağustos 2021 Perşembe 16:59

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can tarafından 16 Ekim 2018 tarihinde Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Başhekimliğine ataması yapılan Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Kamalak, başhekimlik görevinden istifa etti.

Dün istifa edeceğini idareye sözlü olarak bildiren Kamalak, bugün de resmi istifa dilekçesini idareye sundu. Kamalak’ın istifa edeceğini sözlü olarak duyurmasının ardından Rektör Niyazi Can’ın istifa etmemesi için Kamalak’ı ikna etmeye çalıştığı öne sürüldü.

Başhekimlik görevinden istifasının ardından Doç. Dr. Hakan Kamalak sessizliğini korurken; üniversite yönetimi istifayla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

Kamalak’ın istifasıyla ilgili bir takım iddialar da gündeme gelmeye başladı. Üniversite camiasında konuşulan bir iddiaya göre; üniversite yönetiminin, 2 kez emekli olan bir akademisyenle sözleşme yapması ve bu akademisyenin, Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin yönetim işlerine karışması nedeniyle Kamalak istifa etti.

HASTA BAKMADAN MAAŞ ALIYOR!

Doç. Dr. Hakan Kamalak’ın istifasına neden olduğu iddia edilen akademisyenin Rektör Niyazi Can’la geçmişten beri yakın arkadaşlığı bulunduğu, 65 yaş üstü olduğu için pandemi döneminde hasta bakmadan maaş aldığı ileri sürüldü.

Söz konusu akademisyenin 1996 yılında asker emeklisi olduğu, sonrasında da 2020 yılında yaş haddinden dolayı ikinci kez emeklilik hakkı kazandığı, bunun akabinde de Rektör Niyazi Can’ın yakın arkadaşlık kontenjanından üçüncü kez sözleşmeli olarak yeniden atamasının yapıldığı öne sürüldü. (Marasanahaber)

Son Güncelleme: 19.08.2021 17:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326