“KSÜ’de iç barışı sağladık”

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof.Dr. Niyazı Can, üniversitedeki huzursuzluk ortamının giderildiğini söyledi.

“KSÜ’de iç barışı sağladık”

“KSÜ’de iç barışı sağladık”

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof.Dr. Niyazı Can, üniversitedeki huzursuzluk ortamının giderildiğini söyledi.

21 Haziran 2018 Perşembe 14:25

Önceki idarecilerin baskıcı yönetim şekliyle KSÜ’de, öğrenci ve öğretim görevlilerinin huzursuz olduğunu ifade eden Rektör Can, göreve geldikten sonra üniversitede iç barışı sağladığını belirtti.

KSÜ Rektörü Prof.Dr. Niyazı Can, 22 Martta Rektörlük Görevini üstlendiği tarihten bugüne üniversitede katedilen yolu ve şu an gelinen noktayı Anadolupress Gazetesi imtiyaz sahibi Muttalip Akkuş’a anlattı.

Öğretim üyelerinin geç kalmasından kaynaklı yapılan ücret kesintilerinin giderildiğini ve kartlı giriş sistemini senato kararıyla kaldırdığını anlatan Rektör Can;

“22 Martta görevi üstlendik. Yaklaşık olarak 3 aydır görev yapıyorum. Rektörlük görevin başladığımda Üniversitemizde mutsuz bir hava vardı.  7 yıldır bu üniversitede görev yaptığım için sorunu anlamakta gecikmedik.  5 yıl Eğitim Fakültesi Dekanlığı yaptım. 2012 Yılında eğitim fakültesinde göreve başladığımda 2 bölüm kapanma üzereydi ve kapandı da. O Yıl Eğitim Fakültesini sıfır aldım ve bugün itibariyle 6 öğretmenlik programı haline getirdik.  Son bir buçuk yıl eğitim fakültesi dekanlığından uzaklaştırıldım. KPSS sınavında ilk 4’e girdiğimiz yıllar oldu. Bu tecrübemizi Üniversitemize yansıtalım dedik. Üniversitemizde önce bir huzursuzluk bir sıkıntı vardı. Herkes bir tedirginlik bir baskı hissediyordu.  Öğrencilerin Üniversiteye kartla girip çıkması temel korku kaynaklarından bir tanesiydi. Öğretim Üyesi bir dakika kartı basmakta gecikse hemen ücreti kesiliyordu.  Benim için öğretim görevlisinin saat kaçta girip çıkması önemli değil. Asıl önemli olan yaptığı çalışmalar ve derste gösterdiği performansı. Öğrencilerinde memnuniyeti benim için çok önemli.  Gelir gelmez hemen bir kamu oyu yaptım ve kartlı sistemden bir tane memnun öğretim görevlisi görmedim. Herkesin karşı olduğu bu uygulamayı göreve geldiğim beşinci günü senato kararıyla kaldırdım.” diye konuştu.

“2 MİLYON LİRALIK ASFALT ÇALIŞMASI YAPTIK”

Prof. Dr. Niyazi Can, üniversitede yapılan alt yapı çalışmalarına da değindi.

Kampus içerisinde 2 milyon liralık asfaltlama çalışması yapıldığını bildiren Can; “Üniversitemiz çevresindeki bir çok asfaltta sıkıntılar vardı. Bunu biz Üniversite imkanlarıyla yapmamıza rağmen bir Belediye desteğine ihtiyacımız vardı.  Hemen Büyükşehir Belediye Başkanına ve ilçe Belediye Başkanına bize hayırlı olsuna geldiklerin de kendilerine bu durumu ilettim. Durumu ilettiğimin ertesi günü Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyesi asfaltlamaya geldiler.  İki milyon liralık bir asfaltlamayı şuan Üniversitemize gerçekleştirdiler.  Şuan üniversitemizin tüm yolları asfaltlanmış durumda.” ifadelerini kullandı.

“ÜNİVERSİTEDE İÇ BARIŞI SAĞLADIK”

KSÜ eğitim kadrosunda iç barışı sağlamak adına, 59 öğretim üyesine Doçent ve Profesörlük unvanı verildiğini aktaran Can şunları kaydetti:

Üniversitemizde iç barışı sağlamak için öncellikle herkesle konuştum. İnsanlar hak ettiğine ulaşacak.  60 civarında doçent ve profesör kadroları hakkettikleri halde geri verilmemiş. Bir anda 59 Doçent ve Profesörün Kadrosunu ilan ettim. Şu an da üniversitemiz tarihinde aynı anda 60 Profesör ve doçente kadro veriyoruz.  Jüri üyelerinden raporlar tamamlandıkça bir ay içinde herkesin hakkını vereceğiz.

Ben hem devleti hem milleti temsil ediyorum. Devlet hassasiyeti neyse bizim de hassasiyetimiz odur. Benim için önemli olan kişinin Üniversitemiz için vereceği bilimsel katkı.” (Furkan Gökçe-İlker Cem Güzeldemirci)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326