Mahçiçek gazetecilerle bir araya geldi

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebiyle Kahramamaraş’ın basın mensuplarına Onikişubat Bisiklet ve Yürüyüş Yolu’nda kahvaltı programı düzenledi.

Mahçiçek gazetecilerle bir araya geldi

Mahçiçek gazetecilerle bir araya geldi

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebiyle Kahramamaraş’ın basın mensuplarına Onikişubat Bisiklet ve Yürüyüş Yolu’nda kahvaltı programı düzenledi.

10 Ocak 2020 Cuma 17:34

Kahvaltı öncesinde basın mensuplarını tek tek karşılayarak sohbet eden Başkan Mahçiçek, son günlerde belediye ile ilgili çıkan haberlere yanıt verdi. ‘Birbirimizle uğraşarak bir yere varamayız! Diyen başkan Mahçiçek, “Biz bütünleşip, basınıyla, iş adamıyla, bürokratıyla, siyasetiyle el ele, kol kola bu memleketi daha ileriye taşımalıyız diye gayret göstermemiz lazım.” dedi.

Yeni yapılan Onikişubat Belediyesi hizmet binası ile ilgili yapılan haberler hakkında konuşan Mahçiçek; “Mercimektepe’ye bir misafirhane yapmıştık, başkan kendisine saray yapıyor demişlerdi. Başkan orada Allah şahit, bir gün bile oturmadı ama bugün kullanıyor. Yarın derler başkan kendine saray yaptı diye ama başkan kendine değil, memlekete saray yaptı. Onlarca değil, yüzyıllarca memlekete hizmet yapacak. Bizim belediyemiz 63 milyon TL’ye yapıldı, ona eş değer olmayan, kalite bakımından çok daha düşük olan binalar 130 milyon TL’ye yapıldı. Onunla ilgili bir takım yazılar yazdılar, o yazılan yazılarda olduğu gibi kimse bizi şikayet etmedi, biz kendimiz yazdık.” Dedi.

Ortaya atılan fitne’nin temizlenmesi adına İç İşleri Bakanlığına denetleme çağrısında bulunduklarını aktaran Başkan Mahçiçek; “Cumhurbaşkanlığı’na, İçişleri Bakanlığı’na biz belediye olarak yazı yazdık, bir kere daha bizleri inceleyin dedik. Çünkü bu fitneyi ortadan kaldırmamız lazımdı. 2014’den 2019’a kadar bu belediye zaten incelenmişti, belgelerini sizlere gösterdim, her sene Sayıştay denetçileri tarafından zaten inceleniyordu, son olarak da belediyemizin bütün icraatleri incelendi. Birkaç tavsiyenin dışında da olumsuz bir şey yoktu. Ben kendim İçişleri Bakanlığı’na yazdım, kimse yazmadı bakın biz yazdık, ‘gelin bir defa daha bizim belediyemizi inceleyin’ dedik. Çünkü endişe edecek hiçbir şeyimiz yoktu ama ben biliyorum ki bu kabil etik olmayan şeyler maalesef devam eder.” diye konuştu.

Kahramanmaraş’ı daha ileriye taşımak adına birlik olunması gerektiğinin altını çizen Başkan Mahçiçek şöyle konuştu;

“Bu memleketi daha iyi noktalara taşıyacağız diyen insanların bir eksiği var. Biz bütünleşip, basınıyla, iş adamıyla, bürokratıyla, siyasetiyle el ele, kol kola bu memleketi daha ileriye taşımalıyız diye gayret göstermemiz lazım. Birbirimizle uğraşarak hiçbir yere varamayız ama sonuçta kendini aşan, kompleksi olmayan, hedefi, amacı bu memlekete hizmet etmek olan insanlar, bu memleketi yönetmeye devam edecek. Biz buna inanıyoruz.”

Yakın zamanda Onikişubat Belediyesi’ni daha sağlıklı bir hale getireceklerine vurgu yapan Mahçiçek, sözlerine şu şekilde devam etti, “Kaynaklarını kendi üreten bir belediye haline dönüştüreceğiz. Bunda kararlıyız, kimseye muhtaç olmayacak. Göreceksiniz Onikişubat Belediyesi’nin güneş enerji tesisi olacak, hidroelektrik santralleri olacak. Bunların üzerinde çalışıyoruz, Onikişubat Belediyesi’nin kendi kaynakları üzerinden daha çok hizmet eder hale getireceğiz. İnşallah model olacağız. Zaten bugüne ürettiği projelerle Onikişubat Belediyesi modeldir. Bugün Onikişubat Belediyesi’nin yaptığı fakat henüz açamadığımız Down Sendromlular Rehabilitasyon Merkezi’nin bir örneği Türkiye’de yok. Engelli Rehabilitasyon Merkezi’de hazır ama henüz açamadık. İnşallah yakın bir zamanda açacağız. Yeni hizmet binamızda hizmet vermeye de başlayacağız. Mobilyalar gelmeye başladı, montajlar devam ediyor. Tahmin ediyorum ki, bu ayın sonunda ya da Şubat’ın ilk haftasında yeni binamızda Kahramanmaraş’a hizmet eder hale geleceğiz.”

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326