Maraşın iki vizyonlu adamı!

Vizyon öyle herkeste olmaz 10 tane üniversite okumayla,profesör olmayla da elde edilen bir meziyet değil.

Maraşın iki vizyonlu adamı!

Maraşın iki vizyonlu adamı!

Vizyon öyle herkeste olmaz 10 tane üniversite okumayla,profesör olmayla da elde edilen bir meziyet değil.

09 Temmuz 2019 Salı 08:16

Allah vergisi,gönül işi,emek,arzu,araştırma,mücadele,daha da önemlisi ufkunun dar olmaması gerekir. Bugün Maraş’ta büyük işler başaranlara bakıyorum ya ilkokul mezunu yada öğretmen! Büyük fabrika sahibi olmuş iş adamlarımızın çoğu ilkokul mezunu Maraşta.

İki öğretmen arkadaşımız var. Vizyon ve Misyon sahibi parmak ısırtacak işler yapıyorlar. Sait Kılıçsallayan, Erol Yorulmaz. Bu iki kardeşimizin öz verili çalışmaları müthiş eforları hantal bürokrasinin 10-0 önünde!  Sait Kılıçsallayan Maraş merkez köyleri ve ilçelerinin doğal güzelliklerini keşf ediyor, insanlarımızı oralara götürüyor. Yetmiyor Avrupa’dan gelen misafirlerini Maraşın muhteşem doğal güzellikleriyle tanıştırıyor, Maraşımızı hem Türkiye’ye hem de dünyaya tanıtıyor, hemde bu gezileri Aksu TV programı çekiyor.  Yani belediyelerin ve il Kültür Turizm müdürlüğünün yapması gerekenleri o gönüllü yapıyor.

Bu gezilere katılan yerli ve yabancı konuklar Maraş Türkiye’nin en muhteşem şehri diyorlar. Doğrudur da coğrafik,endemik,tarihi ,su kaynaklarıyla muhteşem bir güzelliği dünyaya kendi imkanlarıyla tanıtan bir güzel adam Sait Kılıçsallayan.

Erol yorulmaz okulunu tam bir müzeye çevirmiş bir gönül adamı. Bir ilkokul olan bu okulda çocuklar kendi tarihlerini kültürlerini birebir yaşayarak öğreniyorlar.  Nerdeyse tüm öğrenciler şair, orda ezbercilik yok uygulama var üstelik çocuklar bir çok üniversite mezunlarının vakıf olmadıkları şeyleri öğreniyorlar.

Vatan millet,bayrak sevgisini ezbere sevmeyi değil damarlarında hissederek öğreniyorlar. Buradan anlatılmaz gidip bir gezin görüp, yaşayın.

Erol hocam okulun kapısını herkese açmış hatta kendisi mihmandarlık yapıyor unutulmaya yüz tutmuş değerlerin yalnızca kitaplardan öğreneceğiniz değerlerimiz Şehit öğretmenler ilkokulunda yaşatıldığına şahit olacaksınız.

Vizyon işte bunlar, öyle herkeste bulunmaz. Olanında maalesef kıymeti bilinmez bu insanlar bu işi gönüllü yapıyorlar. Rabbim bu kardeşlerimizin gönlüne göre hizmet etmeyi nasip eder yetkililerimizin yapılan bu güzelliklere destek verip örnek olunması için yardımcı olunmasını ve belediyelerimiz ve il kültür müdürümüze zihin açıklığı ve azim verir inşallah.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
abdulbaki günışığı 5 yıl önce

aynen ali beyimin dediği gibi. bu arkadaşların ufka bakışları tahsille değil, içten ve gönülle.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326